21.12.10

Στο υπουργικό συμβούλιο τα κλειστά επαγγέλματα...


Τα βασικά στοιχεία του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Το συμβούλιο θα ξεκινήσει στις 4.30 μ.μ. υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως η ψήφιση του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα φέρει αλλαγή σκηνικού για 160 επαγγέλµατα, σύμφωνα με ...

τις επιταγές του Μνηµονίου.

Ο υπουργός θα παρουσιάσει επίσης τα σχέδια δράσης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τις αποκρατικοποιήσεις και αναδιαρθρώσεις. τη ρύθμιση της αγοράς τεχνικών και τυχερών παιγνίων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης θα φέρει για τελική έγκριση τον νέο επενδυτικό νόμο προτού τον καταθέσει στη Βουλή, η κ. Τίνα Μπιρμπίλη θα παρουσιάσει το σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ο κ. Δ. Ρέππας το νομοσχέδιο περί Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και η κ. Λούκα Κατσέλη για την Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Για απεργίες ετοιμάζονται οι φαρμακοποιοί

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απειλούν οι φαρμακοποιοί, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που προβλέπει την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Μιλώντας το πρωί της στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5», ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος δήλωσε πως η πρόταση που θα εισηγηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των φαρμακοποιών Αθήνας και Πειραιά αύριο το απόγευμα θα είναι 48ωρη απεργία και διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: