19.12.10

Στην τελική ευθεία ο προϋπολογισμός...


Άρχισε το Σάβαβτο το βράδυ στη Βουλή η συζήτηση για το νέο προϋπολογισμό. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Μιλώντας το Σάββατο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει εσωτερικές αντιδράσεις, έκανε λόγο για ιστορικό ρόλο που πρέπει να επιτελέσει το ΠΑΣΟΚ.

«Είμαστε μια ...
Κοινοβουλευτική ομάδα που γράφει ιστορία. Η χώρα βγαίνει από τον βούρκο. Το 2013 θα κοιτάμε υπερήφανοι πίσω και θα βλέπουμε ότι σώσαμε τη χώρα. Ξεκινήσαμε ένα ταξίδι και θα φθάσουμε στο τέλος ασφαλείς, αλλά χρειάζεται συλλογική προσπάθεια», είπε ο πρωθυπουργός, δίνοντας το στίγμα για το επόμενο διάστημα.

Ως προτεραιότητες της κυβέρνησης ανέφερε το νέο πειθαρχικό κώδικα για το Δημόσιο, την κάρτα του πολίτη, το νέο ενιαίο μισθολόγιο, το νέο εκλογικό νόμο, και την έναρξη διαβούλευσης για την συνταγματική αναθεώρηση.

Διαβάστε περισσότερα για την ομιλία του πρωθυπουργού ΕΔΩ

«Πράσινο φως» από ΔΝΤ για την τρίτη δόση

Στο μεταξύ, ενέκρινε το ΔΝΤ την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Οι εμπειρογνώμονες του Ταμείου, στην τριμηνιαία αξιολόγηση τους επισημαίνουν ότι υπάρχει καθυστέρηση στην είσπραξη εσόδων και στον έλεγχο των δαπανών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και ζητούν επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, όπως η απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών, και εκσυγχρονισμό του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Εμμέσως συστήνουν μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας ότι την τελευταία δεκαετία υπάρχει δυσανάλογη αύξηση μισθών και απώλεια της ανταγωνιστικότητας, γι' αυτό οι μισθοί πρέπει να συνδεθούν με την παραγωγικότητα.

Αναφορικά με την περίοδο αποπληρωμής του δανείου, το ΔΝΤ δηλώνει διατεθειμένο για παράταση της περιόδου αποπληρωμής από 5 σε 10 χρόνια, εφόσον συμφωνήσουν και οι χώρες - δανειστές.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: