25.12.10

Αποκαθίστανται οι συγκοινωνίες στην Ευρώπη...


Σταδιακή ομαλοποίηση παρουσιάζει η εικόνα του καιρού στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, που πλήττεται από συνεχόμενα κύματα κακοκαιρίας και χιονιά.

Αποκαθίστανται σταδιακά...τα προβλήματα στις εναέριες και επίγειες συγκοινωνίες στην Ευρώπη, καθώς υποχωρεί το τρίτο και σφοδρότερο κύμα χιονιά που έπληξε σχεδόν ολόκληρη την ήπειρο.

Η εναέρια κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού μετά τα προβλήματα και τις ματαιώσεις πολλών πτήσεων που προκάλεσαν το χιόνι και το ψύχος.

Περίπου 2.000 ταξιδιώτες υποχρεώθηκαν να διανυκτερεύσουν προχθές στο αεροδρόμιο αυτό εξαιτίας της καθήλωσης των αεροσκαφών από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Στο γκισέ της Air France η ουρά σήμερα ήταν μόλις λίγα μέτρα σε αντίθεση με τη χθεσινή που έφθανε τα 200 μέτρα. Η κατάσταση εξομαλύνεται», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Τουλάχιστον 400 πτήσεις ματαιώθηκαν χθες εξαιτίας του χιονιού και του ψύχους.

Ωστόσο, παραμένουν τα προβλήματα στους σιδηροδόμους και συγκεκριμένα στην κίνηση των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών.

Τα τρένα αυτά υποχρεώνονται τώρα να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, η οποία συνεπάγεται καθυστερήσεις από μισή ως μια ώρα στη βόρεια, ανατολική και νοτιοανατολική Γαλλία.

Αλλά, και η κυκλοφορία στους δρόμους της χώρας έχει αρχίσει να εξομαλύνεται μετά τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν χθες εξαιτίας του χιονιού και του παγετού.

Στις Βρυξέλλες 500 άτομα αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα των Χριστουγέννων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, καθώς η βελγική πρωτεύουσα χτυπήθηκε από τον πιο βαρύ χιονιά από το 1964 με αποτέλεσμα το χιόνι να φτάσει τα 25 εκατοστά.

Από την άλλη πλευρά του Ρήνου στη Γερμανία ο καιρός την ημέρα τον Χριστουγέννων ήταν πολύ καλός. Οι πολίτες έκαναν πατινάζ στις παγωμένες λίμνες με τον ήλιο να συνδιάζεται με τσουχτερό κρύο...
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: