4.12.10

Η πεζογέφυρα του Σόλωνα...



THΣ ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ.
ΣΗΜΕΡΑ 4/12 κλείνει ένας χρόνος από τον άδικο χαµό του 15χρονου Σόλωνα Καρυδάκη. Το παιδί που χάθηκε βρισκόταν στην κεντρική είσοδο του Κολλεγίου,
στο...
φανάρι Πηνελόπης Δέλτα και Κηφισίας.


Μαζί µε τους φίλους του περίµεναν να ανάψει το πράσινο για να διασχίσουν τη λεωφόρο.

Τότε ο οδηγός που έτρεχε µε ιλιγγιώδη ταχύτητα στην Κηφισίας παραβίασε το κόκκινο την ώρα που τα παιδιά περνούσαν απέναντι και παρέσυρε τον τελευταίο στη σειρά. (Να σηµειώσω εδώ ότι το συγκεκριµένο σηµείο οι περίοικοι το αποκαλούν «κοφτήρι» και το φανάρι «φανάρικαρµανιόλα». Ο λόγος κάτι παραπάνω από ευνόητος). Το παιδάκι, αφού έµεινε στο νοσοκοµείο εγκεφαλικά νεκρό, εξέπνευσε τελικά. Οι γονείς του διοχέτευσαν τον βαθύ πόνο και την οδύνη τους σε ένα µεγαλόπνοο, οραµατικό σχέδιο: Να δηµιουργηθεί επιτέλους µια πεζογέφυρα στο σηµείο όπου έχουν χάσει τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι. Οι άνθρωποι αυτοί βρήκαν τη δύναµη, στέγνωσαν τα δάκρυα, σήκωσαν τα µανίκια και η «πεζογέφυρα των (χαµένων)

ονείρων», όπως την αποκαλούν έχει µπει πια στην τελική της ευθεία. Την ονόµασαν έτσι από το εµπνευσµένο πανό που κρατούσαν κάποια παιδιά στην κατάληψη -διαµαρτυρία της Κηφισίας την εποµένη της κηδείας το Σόλωνα, που έγραφε «γεφυρώστε τα όνειρα µας»!..
BHMA.


Δεν υπάρχουν σχόλια: