27.12.10

Κατσιφάρας, Δημαράς με Παπουτσή για τους μετανάστες-Τι θα προτείνει ο Δήμαρχος...


Tο μεταναστευτικό που απασχολεί την Πάτρα ως ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα, ανοίγει και επισήμως αυτή την εβδομάδα, στην συνάντηση που θα έχουν αύριο Τρίτη, ή μεθαύριο Τετάρτη στην Αθήνα, ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Αποστόλης Κατσιφάρας και ο νέος Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή. Η πρωτοβουλία για...
Τ τη συνάντηση ανήκει στον κ. Δημαρά και τον κ. Κατσιφάρα και εκδηλώθηκε πριν καν σημειωθούν τα γνωστά προ δεκαημέρου επεισόδια μεταξύ των μεταναστών, στην Πάτρα.

Το μόνο που απομένει και θα ξεκαθαριστεί σε σημερινή επικοινωνία με τον Υπουργό, είναι να καθοριστεί επακριβώς η ημέρα και η ώρα της συνάντησης και ειδικότερα αύριο ή μεθαύριο.

Δεν θα πρόκειται για μια εθιμοτυπική επίσκεψη των τοπικών αιρετών αρχόντων στο γραφείο του Υπουργού, αλλά για μια επίσκεψη ουσίας, καθώς οι κ. Δημαράς και Κατσιφάρας θα ζητήσουν τη λήψη άμεσων μέτρων από την κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε κίνηση αποσκοπεί στη δημιουργία καταυλισμού.

Ο νέος Δήμαρχος Πατρέων θα καταθέσει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη συγκεκριμένη πρόταση για τη λήψη μέτρων που θα αποτρέπουν την εύκολη πρόσβαση των μεταναστών στο χώρο των λιμενικών εγκαταστάσεων, κάτι που αν συμβεί εκτιμάται ότι θα αποθαρρύνει την έλευση μεταναστών στην Πάτρα, καθώς είναι δεδομένο ότι η άφιξή τους εδώ αποσκοπεί μόνον και μόνον στο να κατορθώσουν να επιβιβαστούν σε κάποιο πλοίο για να περάσουν στην Ιταλία.

Αν τα μέτρα φύλαξης του λιμανιού ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό που θα καθιστούν αδύνατη την προσπέλαση μεταναστών, είναι σίγουρο ότι η Πάτρα θα σταματήσει να αποτελεί προορισμό τους. Ο κ. Δημαράς από τη θητεία του ως προέδρος του Λιμενικού Ταμείου, έχει άποψη για τον τρόπο φύλαξης του λιμανιού και θα την καταθέσει στον Υπουργό.

Ο Γιάννης Δημαράς επιλέγει Αντιδημάρχους και Προέδρους Οργανισμών

Στο μεταξύ, τις τελικές του αποφάσεις για τη σύνθεση της δημοτικής αρχής λαμβάνει αυτή την εβδομάδα, με καταληκτική ημέρα την Τετάρτη, ο νέος Δήμαρχος Πατρέων. Την προσεχή Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας που με εσωτερική ψηφοφορία θα αναδείξει το πρόσωπο που θα προτείνει η παράταξη για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και τους προέδρους των Οργανισμών που προβλέπει ο νέος νόμος. Οι Οργανισμοί αυτοί είναι:

-η ΔΕΫΑΠ, με την οποία θα συνενωθούν και οι ΔΕΫΑ των συνενούμενων Δήμων

-η ΑΔΕΠ,

-το ΔΗΠΕΘΕ,

-η σημερινή ΔΕΠΑΠ με την οποία θα συγχωνευτούν ο ΟΝΑΠ (Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης), το Δημοτικό Ωδείο, η Μπάντα, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων,

-ο σημερινός ΔΟΫΠ (Δημοτικός Οργανισμός Υγείας και Πρόνοιας) με τον οποίο θα συνενωθούν όλοι οι υφιστάμενοι Οργανισμοί Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΑΠΗ, Δημοτικό Βρεφοκομείο, Παιδικοί Σταθμοί).

Για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις Αντιδημαρχίες και τα προεδρεία των Οργανισμών έχουν ακουστεί ήδη πολλά σενάρια, αλλά ένα είναι σίγουρο: ο νέος Δήμαρχος δεν έχει πάρει ακόμα τις τελικές του αποφάσεις. Πέρασε τα Χριστούγεννα μελετώντας το νέο σχήμα και στο μπλοκάκι του έγραφε και έσβηνε συνεχώς ονόματα. Έτσι, δεν πρέπει να αποκλείονται εκπλήξεις, ενώ πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα έλθουν στο προσκήνιο πολλά νέα πρόσωπα.

Ωστόσο, το βάρος του Γιάννη Δημαρά δεν πέφτει μόνον στα πρόσωπα, αλλά και στα άμεσα μέτρα που προτίθεται να θέσει σε εφαρμογή από την πρώτη κιόλας ημέρα που θα περάσει το κατώφλι του Δημαρχείου, τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου, τόσο ο ίδιος ο Δήμαρχος, όσο και οι στενοί του συνεργάτες Φώτης Σαραντόπουλος (νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου) και Δημήτρης Σαρδελιάνος (Διευθυντής του Γραφείου του Δημάρχου) αφιέρωσαν πάνω από 12 ώρες την ημέρα στην ενημέρωση και στο σχεδιασμό των πρώτων κινήσεων.
www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: