6.12.10

Η ιστορία μιας απεργίας που ποτέ δεν αποφασίστηκε, και ποτέ δεν θα γίνει...


anergoidimosiografoi.blogspot
Απο το Σάββατο έχει δημιουργηθεί η απατηλή εντύπωση σε πολλούς συναδέλφους οτι την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 10 και 11 Δεκεμβρίου πρόκειται να γίνει 48ωρη πανελλάδική απεργία στα ΜΜΕ.

Η εντύπωση αυτή δεν δημιουργήθηκε απο το πουθενά καθώς διαφημίζεται απο τα...

ιστολόγια της ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εργαζόμενων ανέργων ΜΜΕ και της Συσπείρωσης Δούρειος Τύπος που έχει 3 εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Φυσικά η αλήθεια είναι οτι οι κύριοι και οι κυρίες της ΕΣΗΕΑ δεν είχαν το τσαγανό να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και κήρυξη 48ωρης απεργίας. Οπότε για την αποκατάσταση της αληθείας ενημερώνουμε εργαζόμενους και άνεργους συναδέλφους οτι δυστυχώς η ΕΣΗΕΑ για μια ακόμη φορά¨κιότεψε" και δεν υπάρχει απόφαση για 48ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη και Πρασκευή.

ΚΑΚΩΣ κατά τη γνώμη μας φυσικά δεν κλιμακώθηκαν οι απεργίες γιατί πιστεύουμε οτι οι απεργιακές κινητοποιήσεις μπορούν να γίνουν όλπο στα χέρια του κλάδου τούτες τις δύσκολες ώρες.

ΟΜΩΣ επανερχόμαστε σε ένα θέμα που δημοσιεύσαμε την Παρασκευή και όπως διαπιστώσαμε προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών συναδέλφων (εργαζόμενων και ανέργων). Στον ύποπτο ρόλο που παίζει στην παρούσα φάση ο Δημήτρης Τρίμης που υπενθυμίζουμε οτι την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια απο το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πριν αρκετούς μήνες.

Το θέμα της 48ωρης απεργίας λοιπόν άρχισε να διακινείται απο τον Τρίμη αλλά με δόλιο και ύπουλο τρόπο. Ενώ γνώριζε πολύ καλά οτι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση απο το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ άρχισε να διακινεί την είδηση περι της 48ωρης απεργίας για Πέμπτη και Παρασκευή μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων με αποτέλεσμα να επικρατήσει σύγχιση ανάμεσα σε πολλούς συναδέλφους οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μας για να μας ρωτήσουν αν ισχύει η 48ωρη απεργία.

Είναι επιτακτική ανάγκη να λάβουν θέση οι εκλεγμένοι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εκπρόσωποι της παράταξης Συσπείρωση Δουρειος Τύπος και να δηλώσουν δημόσια αν συμφωνούν με αυτή την πρακτική του Δημήτρη Τρίμη, να προσπαθεί δηλαδή με πλάγιο τρόπο να εκβιάσει την διενέργεια 48ωρης απεργίας.

Είπαμε οτι εμείς συμφωνούμε και με την 48ωρη και με τις επαναλαμβανόμενες απεργίες. Διαφωνούμε όμως με τους αυτόκλητους επαναστάτες που επιχειρούν να ηγηθούν των κινητοποιήσεων εκμμεταλευόμενοι την οργή, την ανασφάλεια και την ανεργία των συναδέλφων μας.

Το μόνο που ζητάμε είναι ξεκάθαρες θέσεις και συλλογικές αποφάσεις. Όχι να μας παρουσιάζουν σαν συλλογική απόφαση 10 000 δημοσιογράφων την απόφαση 65 ανθρώπων που συγκεκτρώθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα στον πρώτο όροφο της ΕΣΗΕΑ για να πραγματοποιήσουν τη συνέλευσή τους ως μέλη της Διακλαδικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Ανέργων ΜΜΕ.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό απο την πλευρά του Δημήτρη Τρίμη πριν απο δύο χρόνια να ζητούσε την ψήφο μας για να εκλεγεί στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και αμέσως μετά να παραιτείται -για τους δικούς του λόγους που ποτέ δεν εξήηγησε σε κανέναν- για να έρθει σαν Μεσσίας και Σωτήρας του δημοσιογραφικού κλάδου 18 μήνες μετά να ηγηθεί ζητώντας τη σύσταση Συνδικάτου Τύπου και άνοιγμα των συνδικαλιστικών οργάνων σε όλους τους συναδέλφους...

Είναι άξιον απορίας πως αντιλαμβάνονται ορισμένοι συνδικαλιστες την αλληλεγγύη που επικαλούνται οτι είναι το όπλο μας όταν την ώρα της μάχης γίνονται ...λαγοί και το βάζουν στα πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: