9.12.10

Επί χρόνια δίναμε..πλασματικά στοιχεία για την εγκληματικότητα στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ!...


Πλασματικά στοιχεία φέρεται να έδινε για πολλά χρόνια στο Αρχηγείο της Αστυνομίας η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ενδεχομένως και οι άλλες Διευθύνσεις της Κρήτης αναφορικά με την εγκληματικότητα στο νησί!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πατρίς" (Θ. Περβολαράκης), αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα...
στατιστικά στοιχεία που έπαιρνε η Αθήνα από το Ηράκλειο, τα προηγούμενα χρόνια, να παρουσίαζαν τη μισή αλήθεια για το τι συνέβαινε κυρίως στα ζητήματα της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας, αφού αδικήματα της καθημερινότητας ( όπως μικροκλοπές, αρπαγές τσαντών, απόπειρες διαρρήξεων και διαρρήξεις) δεν καταγράφονταν σε ένα μεγάλο βαθμό και φυσικά δεν έβγαιναν έξω από τις πόρτες των υπηρεσιών και των αστυνομικών τμημάτων.

Τώρα, όμως, το σκηνικό αλλάζει, αφού η πραγματική εικόνα για το τι ισχύει στο Ηράκλειο και στην ύπαιθρο του νομού δεν μπορεί πλέον να διαστρεβλωθεί, χάρη στο νέο σύστημα καταγραφής αδικημάτων, το λεγόμενο police on line, που δείχνει «έκρηξη» της εγκληματικότητας από τη στιγμή που τέθηκε σε εφαρμογή και στην πόλη μας.

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2010, οπότε και τα πάντα καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΕΛΑΣ, φαίνεται, ξεκάθαρα, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας το τι πραγματικά ισχύει σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι, παράλληλα με την έκρηξη της εγκληματικότητας, από τότε που λειτουργεί το police on line, καταγράφεται και σημαντική αύξηση των εξιχνιάσεων. Επίσης καταγρφεται και καταστολή της εγκληματικότητας με τις ομάδες, όπως είναι η ΔΙΑΣ, που περιπολούν το τελευταίο διάστημα και στο Ηράκλειο και σύντομα θα βρεθεί και στη Μεσαρά.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: