17.12.10

Γνωριμία με τους δημοσιογράφους...


Για λίγη φιλική κουβέντα περιμένει τη Δευτέρα του τηλεοπτικούς συντάκτες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, Λάμπης Ταγματάρχης. Εκεί, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ο διευθύνων σύμβουλος αναμένεται να ανταλλάξει απόψεις με τους δημοσιογράφους.

Βασικοί άξονες της κουβέντας, τόσο ...
για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ όσο και για την γενικότερη κατάσταση στην τηλεοπτική αγορά, που άλλωστε την γνωρίζει καλά. Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιήθηκε και η ημερίδα της ΕΡΤ με θέμα τις παραγωγές τηλεοπτικού προγράμματος. Κατά τη διάρκεια της, επαγγελματικοί φορείς από τον ευρύτερο οπτικοακουστικό χώρο, κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις, στοχεύοντας στη βελτίωση των διαδικασιών αξιολόγησης και ανάθεσης των εξωτερικών παραγωγών, συμπαραγωγών και μικτών παραγωγών.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, η τοποθέτηση του κ. Ταγματάρχη, ήταν προσανατολισμένη στην από κοινού αναζήτηση και διαμόρφωση της σχέσης κόστους και παραγόμενου προϊόντος, αλλά και τη διαμόρφωση κανόνων και πλαισίων συνεργασίας.

"Η ΕΡΤ θεωρεί αναγκαία τη συνεργασία με την αγορά, ιδιαίτερα σήμερα που αυτή πλήττεται λόγω του γενικότερου οικονομικού περιβάλλοντος", είπε ο Λάμπης Ταγματάρχης και πρόσθεσε ότι "το ζητούμενο για τη δημόσια τηλεόραση είναι η ανάδειξη της δημιουργικότητας των παραγόντων της οπτικοακουστικής αγοράς". Ο ίδιος επεσήμανε ότι η διοίκηση της ΕΡΤ έχει ήδη προχωρήσει σε μια σειρά από παρεμβάσεις θεσμικού χαρακτήρα, όπως η δημοσιοποίηση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επικοινωνίας με τους θεσμικούς φορείς των επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου. Και αυτό, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τη δημοσιοποίηση μέσω διαδικτύου του κόστους των παραγόμενων προγραμμάτων. Σε κάθε περίπτωση θα είναι ένα ακόμη θετικό βήμα για τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, το οποίο θα πιστώνεται – και λόγω εμπειρίας και λόγω τεχνογνωσίας – ο νέος διευθύνοντας της ΕΡΤ.
www.golema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: