12.12.10

Δεν θα περπατήσει το κόμμα της Ντόρας...


O κ. Αβραμόπουλος επιμένει σε όλους τους τόνους ότι η Δημοκρατική Συμμαχία...«δεν έχει τύχη» και υποστηρίζει ότι το κόμμα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη (φωτογραφία) «δεν θα περπατήσει». Παράλληλα θεωρεί ότι διέπραξε και το στρατηγικό λάθος να συγκρουστεί και να επιτεθεί προσωπικά στον κ. Σαμαρά.

Ηδη με πολλά προβλήματα προχωρεί η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη , αφού το κόμμα της, η Δημοκρατική Συμμαχία, αντιμετωπίζει αρκετά εμπόδια στην προσπάθεια να διεκδικήσει ζωτικό πολιτικό χώρο. Το 2,8% που κατέγραψε προ ημερών στις εξαμηνιαίες τάσεις της ΜRΒ οδήγησε πολλά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ να λένε ότι το κόμμα της «δεν περπατάει» και άλλοι να τονίζουν πως «είναι στην κόψη του ξυραφιού».

Αντίθετα, η κυρία Μπακογιάννη εκτιμά ότι το 2,8% δεν είναι η πραγματική δύναμη του κόμματός της και λέει:

«Και στην Κρήτη μάς έδιναν μονοψήφιο ποσοστό, αλλά πήραμε 18%». Το επιτελείο της αντικρούει τα επιχειρήματα ότι η αρχή είναι κακή για τη ΔΗΣΥ και επιμένουν ότι εξασφαλίζει κοινοβουλευτική εκπροσώπη- ση. Και αυτό διότι, όπως διευκρινίζουν, το 2,8% σημαίνει ότι επί των εγκύρων ψηφοδελτίων της συγκεκριμένης δημοσκόπησης (αφαιρουμένων του λευκού και του άκυρου και όσων δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν) έχει 3,3%, έναντι 26,2% της ΝΔ και 31% του ΠαΣοΚ.

«Εξασφαλίζουμε κοινοβουλευτική εκπροσώπησηπριν από την κατανομή των αναποφάσιστων και όσων δεν απαντούν» αναφέρουν και επιμένουν ότι «υπάρχει κοινό που θέλει να ακούσει τη Δημοκρατική Συμμαχία». Η κυρία Μπακογιάννη και οι συνεργάτες της υπογραμμίζουν ότι παρά τις επιθέσεις που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις θέσεις τους, ακόμα και όσες είναι αντιδημοφιλείς.

Στις περιοδείες που έχει ξεκινήσει τόσο η ίδια όσο και κεντρικά στελέχη του κόμματος δεν παρατηρείται μεγάλη προσέλευση οπαδών. Παράλληλα υπάρχει δυσπιστία από μεγάλο τμήμα των «γαλάζιων» ψηφοφόρων έναντι του νέου σχήματος, καθώς πολλοί ήδη μιλάνε για έλλειψη δυνατών ονομάτων που θα έδιναν επικοινωνιακούς και πολιτικούς πόντους και μιλάνε για εμπλοκή «φθαρμένου πολιτικού προϊόντος»...
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: