7.12.10

Ντομινίκ Στρος-Καν Στην Αθήνα για την επιμήκυνση του δανείου - Συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία...


Φθάνει σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κ. Ντομινίκ Στρος-Καν για επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία και τους κοινωνικούς εταίρους. Βασικά θέματα συζήτησης θα είναι το σχέδιο επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής του μηχανισμού στήριξης των 110 δισ. ευρώ και η πορεία του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, με έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές.

Το σημερινό πρόγραμμα του γάλλου επικεφαλής του ΔΝΤ περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο και τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης, ο κ. Στρος Καν θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο.

Αύριο Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, ο κ. Στρος Καν θα περάσει την πόρτα του υπουργείου Οικονομικών και θα έχει εφ’ όλης της ύλης συνομιλία με τον υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στο γραφείο του τελευταίου. Στη συνέχεια οι δυο άνδρες θα εμφανιστούν ενώπιον των εκπροσώπων του τύπου. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ αναμένεται να κάνει τοποθέτηση (statement) για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Το αυριανό πρόγραμμα του κ. Στρος Καν περιλαμβάνει επίσης ραντεβού με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαρά και τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο.

Ακολουθεί την Πέμπτη ο Ολι Ρεν

Τον κ. Στρος Καν θα διαδεχθεί την Πέμπτη στην Αθήνα ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαικής Ενωσης κ. Ολι Ρεν. Στις 09.00 το πρωί ο κ. Ρεν θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία στο Συνέδριο που οργανώνει ο Economist με θέμα «Διατηρώντας ζωντανό το ευρώ και η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας».

Στη συνέχεια ο Επίτροπος κ. Ρεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον τύπο. Το μεσημέρι ο κ. Ρεν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικο και θα ακολουθήσει ομιλία του στα μέλη των Επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Αμέσως μετά ο ευρωπαίος επίτροπος θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Π. Θωμόπουλος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Ρεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου ενώ θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Επίτροπος θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα των επαφών του στην Αθήνα συμμετέχοντας σε δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Α. Σαμαράς.
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: