15.12.10

Το ουράνιο της Θράκης μπορεί να ξεχρεώσει όλη την Ελλάδα...


http://fonirodopis.gr
Πλούσιο σε ουράνιο το υπέδαφος της Θράκης, το οποίο είναι το πιο ακριβό ορυκτό αυτή τη στιγμή στον κόσμο...
«Η μόνη λύση για να μη χρεοκοπήσουμε είναι να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό μας πλούτο», λέει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ
Στα 4 τρισεκ. ευρώ ανέρχεται ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας σύμφωνα με διεθνείς έρευνες
«Μπορούμε να... κάνουμε εξόρυξη χρυσού αλλά με πιο ασφαλείς μεθόδους»

Υπέρ της πυρηνικής ενέργειας τάχθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος που την χαρακτήρισε ως την πιο ασφαλή μορφή παραγωγής ενέργειας

Οι χριστιανοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα από τους μουσουλμάνους, τους οποίους χρησιμοποιούν οι ξένοι ως «μπαμπούλα» για να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας

Επίσκεψη στην Κομοτηνή πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής (10/12) ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, προκειμένου να παραβρεθεί σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος για τον ορυκτό πλούτο στη Β. Ελλάδα, στην οποία και ήταν κεντρικός ομιλητής.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος στην αρχή της ομιλίας του δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς «βρίσκομαι σε μία περιοχή η οποία έχει πολύ πλούτο για τον οποίο πολλές φορές η ελληνική ηγεσία δεν τόλμησε να μιλήσει. Αυτή η περιοχή πέρα από το ανθρώπινο δυναμικό της που είναι ίσως από τα πιο ωραία δυναμικά που έχει αυτός ο τόπος, έχει και έναν ορυκτό πλούτο που ουδέποτε δεν τόλμησε η ελληνική ηγεσία να ψάξει ή να μιλήσει. Είμαι χαρούμενος γιατί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο μετά από 40 χρόνια και μετά από αγώνα που κάναμε και εγώ και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός επισήμαναν ότι υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει άλλη λύση και για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, δεν υπάρχει άλλη λύση να καταβάλει η Ελλάδα πριν χρεοκοπήσει οριστικά, γιατί κάποιοι αυτό θέλουν, να αναληφθούν τα αποθέματα πετρελαίου. Και δεν είναι μόνο στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και στην Κρήτη, είναι και σε χερσαίο έδαφος.

Ένα από τα εδάφη είναι η Μακεδονία. Εδώ στη Ροδόπη που μένετε εσείς, έχει ουράνιο. Είναι το πιο ακριβό ορυκτό αυτή τη στιγμή και δυστυχώς η ελληνική πολιτεία αφήνει τον ελληνικό λαό, του κόβει επιδόματα, του κόβει μισθούς, του κόβει συντάξεις και δεν κάνει το αυτονόητο. Έχουμε στα σπλάχνα της ελληνικής γης ορυκτό πλούτο, αυτό να εξορύξουμε και η Ελλάδα θα βγει από την χρεοκοπία και θα γίνουμε και πλούσιοι».

Για τη συνθήκη «Κούπερ»

Ερωτηθείς από τη «Φωνή» για το τι γνωρίζει για την Συνθήκη «Κούπερ» η οποία βγήκε στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βελόπουλος απάντησε πως «Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η συνωμοσιολογία δεν πρέπει να ευσταθεί αν δεν έχεις επιχειρήματα και στοιχεία. Για τη συνθήκη «Κούπερ» είχα ενημερωθεί πριν 6 μήνες. Η μόνη μου δουλειά ήταν για να δω αν υπάρχει αυτή η συνθήκη «Κούπερ», που σημαίνει ότι απαγορεύει έρευνα για πετρέλαια και για ορυκτά και η οποία λήγει με το τέλος του έτους.

Έκανα την ερώτηση στον υπουργό και περιμένω την απάντησή του. Η συνθήκη υπάρχει, είναι υπαρκτή. Έψαξα το συναρμόδιο υπουργείο των ΗΠΑ που είναι το υπουργείο ΥΠΕΧΩΔΕ και Έρευνας και μου απάντησαν ότι υπάρχει συνθήκη. Επί της ουσίας δεν ξέρω αν οι όροι της συνθήκης προβλέπουν και μία εξόρυξη ή μία έρευνα ορυκτού πλούτου».

«Οι χριστιανοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα από τους μουσουλμάνους»

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλουν ορισμένοι προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μιας χώρας και γι’ αυτό το σκοπό χρησιμοποιούν τους μουσουλμάνους ως «μπαμπούλα» της περιοχής.

«Θα σας πω μόνο ένα πράγμα για να καταλάβετε γιατί βγαίνει η ουσία. Όλοι ξέρετε το ΙΓΜΕ, ανοίξτε το καταστατικό του και θα δείτε ότι το ΙΓΜΕ, μπορεί να κάνει όλες τις έρευνες εκτός πετρελαίου.

Η δική μου προσπάθεια είναι καταλάβουν κάποια στιγμή όλοι οι Έλληνες ότι οι πόλεμοι δεν έγιναν για τα μάτια της ωραίας Ελένης. Όλες οι εντάσεις και οι πόλεμοι και το λέω και αυτό για τους φίλους μουσουλμάνους της Ροδόπης, γίνονται για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές. Έχουν να χωρίσουν τίποτα οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι τίποτα; Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Το μόνο που τους χωρίζει είναι οι προσπάθειες ξένων να βάλουν τους μουσουλμάνους ως «μπαμπούλα» στην περιοχή για να δημιουργούν προβλήματα.

Αυτή είναι η αλήθεια. Εγώ δεν είμαι εναντίον κανενός, απλά πρέπει να αντιληφθούν οι κάτοικοι της περιοχής της Ροδόπης, ότι όλες διενέξεις, από τα αρχαία χρόνια, γίνονταν με άλλοθι κάποια ψευτο-ιδεολογία, αλλά στην ουσία για τις πετρελαιογικές πηγές. Είτε στα σπήλαια για να πάρουν το κρέας, είτε τώρα για να πάρουν το πετρέλαιο και το ουράνιο.

Αυτή είναι η αλήθεια. Και πρέπει να το καταλάβουνε ακόμη και στο Τούρκικο προξενείο της Κομοτηνής ότι εμείς οι Έλληνες ξυπνήσαμε, ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος της Τουρκίας. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μαζί τους. Αν θέλουν να πάρουν το ουράνιο, στην Ανατολική Θράκη υπάρχει ουράνιο, ας ψάξουν εκεί. Το πετρέλαιο δεν το δικαιούνται να το πάρουνε, αυτή είναι η αλήθεια».

Για τις επενδύσεις χρυσού και την πράσινη ενέργεια στη Θράκη

Ερωτηθείς ο Κυριάκος Βελόπουλος για τις επενδύσεις χρυσού στη Θράκη αλλά και την πράσινη ενέργεια απάντησε πως «Δεν γνωρίζετε ότι η πράσινη ενέργεια χρειάζεται τεράστια κεφάλαια για να γίνει. Όπως δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν και νέες μέθοδοι οι οποίες δεν χρησιμοποιούνε το αρσενικό, που δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον, με συνέπεια να κάνεις εξόρυξη χρυσού χωρίς αρσενικό, υπάρχουν οι μέθοδοι αυτοί. Άρα με άλλοθι αυτούς τους ψευτοοικολόγους οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τον κ. Σόρος.

Ψάχνω πίσω από την κουρτίνα να δω την πραγματικότητα. Υπάρχουν μέθοδοι οι οποίες δεν επιφορτίζουν το περιβάλλον. Στα χωράφια σας οι αγρότες ρίχνουν οικολογικά φυτοφάρμακα; Αυτά τα φάρμακα που πηγαίνουν; Στον υδροφόρο ορίζοντα, στη θάλασσα. Μην είμαστε οικολόγοι «αλά κάρτ». Ή είμαστε οικολόγοι ή δεν είμαστε».

«Είμαστε υπέρ της πυρηνικής ενέργειας»

Στη συνέχεια ο κ. Βελόπουλος τάχθηκε υπέρ της πυρηνικής ενέργειας. «Δηλαδή στη Βουλγαρία που υπάρχει πυρηνικό εργοστάσιο δεν σας ενοχλεί και σας ενοχλεί πάνω στο βουνό; Αν σας ενοχλεί κλείστε το, μπορείτε; Σας επαναλαμβάνω ότι τα μεγαλύτερα ατυχήματα στον κόσμο γίνονται από τα αυτοκίνητα, καταργείστε τα. Άλλο τι θέλω και άλλο ποια είναι η πραγματικότητα. Η Αλβανία έχει πυρηνικό εργοστάσιο, οι Τούρκοι το ετοιμάζουν, γύρω από την Ελλάδα έχει πυρηνικά και κάποιοι μας μιλάνε να μην κάνουμε πυρηνικό εργοστάσιο, από οικολογική ευαισθησία, όταν είναι το πιο ασφαλές, ως ενέργεια εργοστάσιο; Είναι πιο ασφαλές να βγάζεις λιγνίτη και να εκπέμπεις διοξείδιο του άνθρακα; Και το ουράνιο δεν έχει αρσενικό μέσα, βγάλ’ το και στείλ’ το έξω.

Μην κάθεσαι και λες δεν μπορώ, κάνε εξαγωγή, όπως κάναμε με το βοξίτη, έχουμε το βοξίτη το στέλνουμε έξω και μετά οι άλλοι κάνουν κράματα και το πουλάνε πιο ακριβά στην Ελλάδα, αυτά είναι απίστευτα πράγματα. Εγώ δεν είπα να κάνουμε εργοστάσιο χρυσού στις Σάπες ή στο Στρατώνι Χαλκιδικής. Υπάρχουν όμως μέθοδοι που πρέπει να τους δούμε κάποτε σοβαρά.

Μέθοδοι που δεν έχουν αρσενικό και δεν μολύνουν το περιβάλλον. Δεν έχω δει κανέναν οικολόγο να μιλάει για τα μεταλλαγμένα προϊόντα στην Ελλάδα. Αφού μιλάμε για οικολογία, ο σπόρος που τρώμε σήμερα το 70% είναι μεταλλαγμένα προϊόντα, γιατί δεν μιλάει κανένας; Επειδή είναι η Μοσάντ από πίσω; Εγώ όσο θα είμαι βουλευτής και δημοσιογράφος θα τα λέω προς κάθε κατεύθυνση έτσι όπως έχουν τα πράγματα, όχι όπως το κάνουν κάποιοι κατ΄ επάγγελμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.

Στην εκδήλωση του ΛΑΟΣ ήταν προγραμματισμένο να παραβρεθεί και ο γνωστός δημοσιογράφος, Κώστας Χαρδαβέλλας, όμως λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών «εγκλωβίστηκε» στην Κύπρο, όπου βρέθηκε για ρεπορτάζ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιστρέψει έγκαιρα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: