23.12.10

Στον «αέρα» οι ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης που «δρουν» στην ΠΓΔΜ...


ΠPOBΛHMATA στις συναλλαγές με τα Σκόπια δημιουργεί στις ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης, αλλά και σε δεκάδες εξαγωγείς, η συμπερίληψη της ΠΓΔΜ στη λίστα «μη συνεργάσιμων χωρών» του ελληνικού Yπουργείου Οικονομικών.

Αυτό υποστηρίζει ο ...
Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), σύμφωνα
με τον οποίο, στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νόμου, από 1ης Ιανουαρίου, «οποιεσδήποτε δαπάνες για συναλλαγές με φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή οντότητα, εγκατεστημένη σε χώρα μη συνεργάσιμου κράτους δεν αναγνωρίζονται».

Τονίζει, δε, πως οι ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης, που έχουν μεταφέρει μέρος ή το σύνολο των παραγωγικών δραστηριοτήτων τους στην ΠΓΔΜ, δεν θα μπορούν πλέον να δικαιολογούν τις δαπάνες τους για την παραγωγή προϊόντων.

«Το γεγονός αυτό ουσιαστικά ακυρώνει τις επενδύσεις πολλών ελληνικών επιχειρήσεων», υπογραμμίζεται σε επιστολή του ΣΕΠΕΕ προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υφυπουργό, Δημήτρη Κουσελά και τον γενικό γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Δημήτρη Γεωργακόπουλο.

Ο ΣΕΠΕΕ ζητεί από το υπουργείο να δοθεί άμεση λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, υπενθυμίζοντας πως η ένδυση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εξαγωγικούς κλάδους της Ελλάδας, με εξαγωγές αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ.

Προτείνει δε οι συναλλαγές με την ΠΓΔΜ να αντιμετωπίζονται όπως αυτές των χωρών με προνομιακό φορολογικό καθεστώς (βάσει των σχετικών προβλέψεων του άρθρου 51Β του νόμου).


express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: