23.12.10

Η λαθρομετανάστευση απέκλεισε Βουλγαρία - Ρουμανία από το Σένγκεν...


Η ανεπαρκής αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος είναι οι λόγοι για τους οποίους η Γαλλία και η Γερμανία αρνήθηκαν τη βραχυπρόθεσμη ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη συνθήκη του Σένγκεν, σύμφωνα με δηλώσεις του Λοράν Βοκέ, του Γάλλου υπουργού για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Σύμφωνα με ...


τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού, το 75% των λαθρομεταναστών περνά από τη συγκεκριμένη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του πως σε περίπτωση που οι δύο αυτές χώρες ενταχθούν στη συνθήκη, οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρές με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η εσωτερική ασφάλεια της χώρας του, αλλά και της Γερμανίας.

Επίσης χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις προσπάθειες της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας για τη βελτίωση του ελέγχου των συνόρων για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών και όπλων.

"Για παράδειγμα η Ρουμανία μείωσε κατά 40% τους μισθούς των συνοριακών φρουρών και αυτό δεν αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ότι είναι απολύτως αδιάφθοροι", πρόσθεσε ο ίδιος.

"Το Σένγκεν λειτουργεί σε μια βάση υπερευαίσθητων δεδομένων. Αν αυτά πέσουν στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος, θα προκαλέσουν πραγματικό πλήγμα στην ικανότητά μας να εγγυηθούμε την ευρωπαϊκή ασφάλεια", επισήμανε ο γάλλος υπουργός.

Ακόμη υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες δεν έχουν πιθανότητες να ενταχθούν στη συνθήκη πριν δοθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι εγγυήσεις ότι αυτές οι δύο χώρες "έχουν καταφέρει να πατάξουν τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα και τα σύνορά του φυλάσσονται σωστά".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: