25.12.10

«Σαρώνουν» οι ακάλυπτες επιταγές...


Η αγορά έχει «πνιγεί» από τις ακάλυπτες επιταγές που αλλάζουν χέρια χωρίς να εξαργυρώνονται, ενώ αρκετές επιχειρήσεις με τη βοήθεια των πιστωτριών τραπεζών, που αρνούνται να συνεχίζουν τη χρηματοδότηση, επιλέγουν λύσεις αναδιάρθρωσης όπως η κατάτμηση και πώληση κλάδων και δραστηριοτήτων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα άμεσα προβλήματα ρευστότητας.

Ωστόσο, είναι...
συχνό το φαινόμενο οι εταιρείες, προκειμένου να πουλήσουν, να προχωρούν υποχρεωτικά σε απομειώσεις της αξίας των δραστηριοτήτων αυτών κατά πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με την αξία αγοράς σε πολύ υψηλότερες τιμές λίγα χρόνια νωρίτερα.

Οι τραπεζίτες αναγνωρίζουν πως το πρόβλημα, σύμφωνα με το...
ρεπορτάζ από το «Πρώτο Θέμα», είναι εξαιρετικά σοβαρό και πιστεύουν ότι εταιρείες που μέχρι πριν από 3-4 χρόνια θεωρούνταν «διαμάντια» του Χ.Α. μπορεί να εξαφανιστούν από το χάρτη, γεγονός που θα επιφέρει βίαιη και δραστική αναδιάρθρωση της κρατούσας επιχειρηματικής τάξης.

Μια τέτοια εξέλιξη θα διογκώσει ακόμα περισσότερο την ανεργία και το ζήτημα που πιεστικά τίθεται είναι μέχρι πού φτάνουν οι αντοχές του τραπεζικού συστήματος και για πόσο χρόνο θα παραμένει ισχυρή η κεφαλαιακή επάρκεια.

enimerwsi-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: