25.12.10

Με πιστόλι κρότου στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας (Βόλου)!...

Ο Δήμαρχος την... έκανε με ελαφρά πηδηματάκια...
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων... έψαλε 55χρονη συμβασιούχος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ν. Ιωνίας «Ιωνία» στον απερχόμενο δήμαρχο Π. Μαβίδη, ζητώντας δεδουλευμένα της. Τα «κάλαντα» όμως τα είπε κρατώντας όχι τριγωνάκι, αλλά πιστόλι κρότου, όπως αποδείχθηκε.
Ομως όταν ο δήμαρχος που βρισκόταν στο γραφείο του δεχόμενος ευχές από συνεργάτες του και επισκέπτες, πληροφορήθηκε ότι η γυναίκα τον περίμενε στην είσοδο του Δημαρχείου να κατέβει, περιστρέφοντας ένα όπλο στο χέρι της, την...


... έκανε από την πίσω πόρτα.

Ο κ. Μαβίδης κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας για να καταγγείλει τον κίνδυνο που διέτρεξε η ζωή του (!) από την 55χρονη, με αποτέλεσμα η συμβασιούχος του δήμου να συλληφθεί και να κρατηθεί παραμονές Χριστουγέννων στον Εισαγγελέα. Το απόγευμα αναμένονταν να παραπεμφθεί με τις κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας σε τακτική δικάσιμο και με εισαγγελική εντολή να αφεθεί ελεύθερη, ώστε να μη μείνει στα κρατητήρια τις γιορτινές ημέρες.

Η 55χρονη φέρεται να επισκέφθηκε με το πιστόλι το Δημαρχείο Ν. Ιωνίας μέσα σε κλίμα απόγνωσης από τα μαύρα Χριστούγεννα που θα περνούσε η ίδια και η οικογένειά της εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης.

Για την οικογένεια, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πόροι είναι λιγοστοί. Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους έμεινε άδειο, καθώς τα λεφτά που η ίδια θεωρούσε ότι θα της έδιναν δεν ήταν τελικά δυνατό να καταβληθούν.

Η 55χρονη ζήτησε να πληρωθεί, αλλά οφειλή από πλευράς του δήμου δεν υπήρχε, σύμφωνα με στέλεχος της Επιχείρησης, αλλά και όπως η ίδια παραδέχθηκε, καταθέτοντας μετά τη σύλληψή της στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Η εργαζόμενη είχε λάβει ως προκαταβολή πριν από δύο μήνες, όταν βρέθηκε μπροστά σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ποσό που ισούται με το μισθό του Νοεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων. Τότε είχε συμφωνηθεί η προκαταβολή που έλαβε να κρατείται σταδιακά από τους επόμενους μισθούς. Η 55χρονη θεώρησε ότι προχθές, οπότε πληρώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης για το Νοέμβριο και το δώρο, θα λάμβανε μέρος των χρημάτων της, έχοντας κρατηθεί ένα ποσό της προκαταβολής. Όμως για λογιστικούς λόγους, καθώς το ταμείο έπρεπε να «κλείσει» για το οικονομικό έτος, δεν πληρώθηκε καθόλου και κρατήθηκε όλο το ποσό που χρωστούσε.

Περίπου στις 11 το πρωί η 55χρονη κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο Ν. Ιωνίας. Εισήλθε στο γραφείο του δημάρχου και βλέποντας συγκεντρωμένους αρκετούς κατέβηκε τη σκάλα και στάθηκε μπροστά στην κεντρική είσοδο από την κεντρική πλευρά του κτηρίου.

Για περίπου μία ώρα περίμενε να εξέλθει ο κ. Μαβίδης, ζητώντας από τους υπαλλήλους του ταμείου να την πληρώσουν. Όταν στο χέρι της κράτησε και άρχισε να περιστρέφει το όπλο -διαπιστώθηκε όταν κατασχέθηκε ότι δεν ήταν παρά πιστόλι κρότου- υπάλληλοι ενημέρωσαν τον δήμαρχο Ν. Ιωνίας. Εκείνος περπατώντας στα... νύχια εγκατέλειψε άρον-άρον το Δημαρχιακό Μέγαρο και πήρε το δρόμο για το Αστυνομικό Τμήμα.

Αστυνομικοί του Τμήματος και της Ομάδας ΔΙΑΣ βρέθηκαν έξω από το Δημαρχείο. Μόλις και ο τελευταίος υπάλληλος έφυγε και η 55χρονη αναγκάστηκε να εξέλθει για να αποχωρήσει συνελήφθη.
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: