13.12.10

Στο υπουργικό τα κλειστά επαγγέλματα...

Με το δίλημμα αλλαγές ή απολύσεις ενεργό και προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τις ερχόμενες κινήσεις της την εβδομάδα που ξεκίνησε. Σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει το ΚΤΕ Οικονομικών του κυβερνώντος κόμματος από κοινού με το ΚΤΕ Εργασίας με ελεύθερη είσοδο για όσους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται. Εκεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου όχι απλά θα...
αιτιολογήσει την απόφαση της περασμένης Πέμπτης για τις ΔΕΚΟ, αλλά θα ζητήσει τη στήριξη των συναδέλφων του για αντίστοιχη παρέμβαση και στις εισηγμένες (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ κτλ). Ταυτόχρονα, θα τους ενημερώσει για το νέο υπουργιικό της Τρίτης, στο οποίο θα παρουσιαστεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι, κ.τλ.) και τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ την Τετάρτη θα συνέλθει η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων για να συγκεκριμενοιποιήσει τόσο τις άμεσες κινήσεις όσο και τα μεσοπρόθεσμα σχέδια.

Στο στόχαστρο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να βρεθεί η Λ. Κατσέλη γιατί καλλιέργησε προσδοκίες πως θα κερδίσει την τρόικα και γιατί έχασε και αρνείται να το παραδεχθεί. Το κλίμα για την υπουργό Εργασίας είναι πολύ βαρύ και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, με στελέχη να μιλούν για... κεραμίδα στο κεφάλι, όταν αναφέρονται στην τελική συμφωνία για τις εργασιακές σχέσεις.

Αντιδράσεις
Αν η παρέμβαση στις ΔΕΚΟ που ελέγχονται αποκλειστικά από το δημόσιο προκάλεσε σεισμό, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για? τσουνάμι, καθώς είναι έτοιμες οι επιστολές του υπουργού Οικονομικών προς τις διοικήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων που βρίσκονται στο χρηματιστήριο. Οι συνδικαλιστές απειλούν: άλλοι πως θα βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι, άλλοι πως θα μπλοκάρουν τα εμπορεύματα στα λιμάνια, άλλοι πως θα κόψουν το νερό και άλλοι ότι θα σταματήσουν τον τζόγο, στερώντας πολύτιμα έσοδα από τα δημόσια ταμεία.

Το Σαββατοκύριακο έλαβαν χώρα ζυμώσεις σε τρεις κατευθύνσεις.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού επικοινώνησαν με υπουργούς, βουλευτές και συνδικαλιστές. Κοινός τόπος σε όλες τις παρεμβάσεις είναι ότι η χώρα δεν μπορεί να διακινδυνεύσει την καταβολή της τέταρτης δόσης.

Ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι να διασώσει τις θέσεις εργασίας, ώστε να είναι πιο εύκολη η επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς μόλις η οικονομία πάρει μπρος.

Γιάννης Αντύπας
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: