21.12.10

Τρίγωνα, κάλαντα µε... σκουπίδια...


ΡΕΠΟΡΤΆΖ: Νικολέττα Μουτούση
Βολές των εργαζοµένων κατά Κακλαµάνη που δεν πληρώνει τις υπερωρίες...
Σε ειδυλλιακή ατµόσφαιρα θα κάνουν Χριστούγεννα οι Αθηναίοι, µε τους δρόµους και τα πεζοδρόµια στολισµένα µε... σωρούς σκουπιδιών
Χριστούγεννα µε δεκάδες τόνους σκουπιδιών στους δρόµους θα κάνουν για άλλη µία φορά οι Αθηναίοι, καθώς η υπηρεσία καθαριότητας του δήµου υπολειτουργεί εξαιτίας της µη καταβολής δεδουλευµένων στους εργαζόµενους από τη δηµοτική αρχή.

Για ...

παιχνίδια του απερχόµενου δηµάρχου ΑθηναίωνΝικήτα Κακλαµάνηκάνουν λόγο οι εργαζόµενοι καθώς, παρά τις αλλεπάλληλες δεσµεύσειςτου, καθυστερεί στην καταβολή των υπερωριών προηγούµενων µηνών που ανέρχονται στο 1,5 εκατοµµύριο ευρώ. Ετσι, παρότι η απεργία των υπαλλήλων του ∆ήµου Αθηναίων κρίθηκε την περασµένη εβδοµάδα παράνοµη και καταχρηστική, εξακολουθούν στην πράξη να απέχουν µερικώς από τα καθήκοντά τους. Αποτέλεσµα είναι στουςδρόµους τηςπρωτεύουσας να συσσωρεύονται περισσότεροι από 5.000 τόνοι σκουπιδιών.

Πυρά κατάτου κ. Κακλαµάνη εξαπέλυσαν χθες τόσο ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός όσο και ο νέος δήµαρχος Αθηναίων Γιώργος Καµίνης. «Ο µηχανισµός καθαριότητας του ∆ήµου Αθηναίων βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση. Οτρόπος που οργανώθηκεκαι διοικήθηκεµέχρι σήµερα αποδείχθηκε πλήρως αναποτελεσµατικός», τόνισε ο κ. Καµίνης. Εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει δηµιουργηθεί στηνπόλη και προανήγγειλε πρωτοβουλίες αµέσως µετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Ντρέποµαι για το αίσχος των σκουπιδιών», υπογράµµισε από την πλευρά του ο κ. Σγουρός κατά τηνοµιλία του στηνεκδήλωση ανάληψηςκαθηκόντων ωςπροσωρινός πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος. Αναφερόµενος στο συνολικό πρόβληµα διαχείρισης των απορριµµάτων στην Αττική, ο κ. Σγουρός υποστήριξε πως έπρεπε να έχει λυθεί εδώ καιχρόνια και τάχθηκευπέρ της υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασµού, δηλαδή την ολοκλήρωση κατασκευής των έργων που προβλέπονται σε Φυλή, Κερατέα και Γραµµατικό.

Στην Κερατέα
Στο µέτωπο, πάντως, της Κερατέας οι αντιδράσεις δήµου και κατοίκων δεν έχουν µετριαστεί. «Είναι υποκριτική η συµπεριφορά πολιτικών παραγόντων καθώς και παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αντιτίθενται στην υλοποίηση των υποδοµώνδιαχείρισης των απορριµµάτωνστο όνοµα τηςπροστασίας του περιβάλλοντος, διατηρώνταςταυτόχρονα χώρο ανεξέλεγκτης καιπαράνοµης διάθεσης αυτών, που απέχει µόλις λίγα µέτρα από κατοικηµένες περιοχές», σηµειώνεται σε ανακοίνωση των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος.

Στοµεταξύ,χθεςπροέκυψεκαινέο εµπόδιο στηναποκοµιδή των σκουπιδιών στο Λεκανοπέδιοµετά την απόφαση της Οµοσπονδίας των εργαζοµένωνστους δήµους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) να προχωρήσουν µέχρι το µεσηµέρι σε κατάληψη του ΧΥΤΑ Φυλής καθώς και του Σταθµού Μεταφόρτωσης στο Σχιστό. Η Οµοσπονδία πραγµατοποιεί σήµερα και τρίωρη στάση εργασίαςαπό τις 12 τοµεσηµέρι, αναφέροντας πως αφαιρείται απότην Αυτοδιοίκησηη αρµοδιότητα διαχείρισης των σκουπιδιών καιαντιδρώντας στο ενδεχόµενο υπογραφής προγραµµατικής σύµβασης για κατασκευή των ολοκληρωµένων µονάδων επεξεργασίαςαπορριµµάτων – προβλέπονται 2 µονάδεςστη Φυλή και από µία σε Γραµµατικό και Κερατέα – που θα δοθεί σε ιδιώτες, οι οποίοι θα εκµεταλλευτούν στη συνέχεια για κάποια χρόνια τις εγκαταστάσεις.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: