29.12.10

Κολληµένος στο Δίκτυο...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος

Αναταράξεις προκαλεί στη Ν.Δ., στο παρά πέντε του ανασχηµατισµού που σχεδιάζει ο Αντώνης Σαµαράς στο κοµµατικό οργανόγραµµα, η παρέµβαση του...άτυπου συµβούλου του, δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος εισηγείται αλλαγές προσώπων µε «ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά» και όχι µε κριτήρια «µάρκετινγκ και πολιτικής επικοινωνίας».

Στο γαλάζιο στρατόπεδο ερµήνευσαν την παρέµβαση Κρανιδιώτη ως ακόµη ένα επεισόδιοστον πόλεµο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρηγίλλης, ανάµεσα στα στελέχη που έχουν διαγράψει τη δική τους πορεία στη Ν.∆. και σε εκείνα που προέρχονται από την Πολιτική Ανοιξη και ακολούθησαν τον κ. Σαµαρά, εξασφαλίζοντας σηµαντικούς ρόλους στονέο κοµµατικό επιτελείο.Ο κ. Κρανιδιώτης – µέσω του διαδικτυακού τόπου antinews.gr, που είναι φίλα προσκείµενος στη νέαηγεσία της Ν.∆. – όξυνε το κλίµα µε αναφορές σε «αποϊδεολογικοποιηµένους ντιντήδεςκαι κοµψευόµενους διαδροµιστές» και µε συστάσεις για «πολιτική µε ιδεολογική ραχοκοκκαλιά και όχι µε “αδερφίστικα” κόλπα»! Για πολλούς στη Ν.∆., στο στόχαστρο του κ. Κρανιδιώτη, ο οποίος συνδέεται στενά µε τον κ. Σαµαρά από τα χρόνια της Πολιτικής Ανοιξης και είναι πρόεδρος του εθνικοπατριωτικού ∆ικτύου 21, βρίσκονταν κυρίως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος που, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, θεωρούνται κεντρικά πρόσωπα στον επικείµενο γαλάζιο ανασχηµατισµό.

Αποστάσεις
Η Ρηγίλληςαπέφυγε κάθεσχόλιο για την παρέµβασηΚρανιδιώτη, ενώτην πολιτική σηµασία των σχολίων και τουρόλου που διαδραµατίζει ο πρόεδρος του ∆ικτύου 21 επιχείρησε ουσιαστικά να µειώσει ο γραµµατέας της Ν.∆. Ανδρέας Λυκουρέντζος. «∆ενοφείλω να κάνω σχόλιο σε οτιδήποτε γράφει ένας αρθρογράφος που φιλοξενείται στιςεφηµερίδες ή κάνει δηλώσεις...», αρκέστηκε νααναφέρει (Real fm). Παράλληλα,κοµµατικοί παράγοντες και βουλευτές της Ν.∆. που ξιφουλκούσαν στο παρασκήνιοκατά του δικηγόρου, διατύπωναν την εκτίµηση ότι βασικόςστόχος του ήταν «να κατευθύνει τον κ. Σαµαρά σε συγκεκριµένες επιλογές».

Πάντως ο Φαήλος Κρανιδιώτης, µε διαδοχικές παρεµβάσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθµούς, επιχείρησε χθες να µετριάσει τις αντιδράσεις και επέµεινε ότι οι βολές του δεν αφορούν ούτε τον εκπρόσωπο του κόµµατοςούτε τον κ.Σπηλιωτόπουλο, µε τον οποίο ο κ. Σαµαράς συναντήθηκε την περασµένη Πέµπτη. Οπως είπε, οι επικρίσεις του αναφέρονται στο «διακοµµατικό φάσµα» και όχι σε συγκεκριµένα πρόσωπα. Παράλληλα χαρακτήρισε τον κ. Παναγιωτόπουλο φίλο και συναγωνιστή, ενώ επιτέθηκε κατά του πολιτικού αναλυτή και συµβούλου του Κώστα Καραµανλή, Γιάννη Λούλη, για τη στρατηγική του λεγόµενου «µεσαίου χώρου», λέγοντας µε έµφαση: «Η Ν.∆. υπό τον Σαµαρά δεν πρόκειται να επιστρέψει στην άνευρη επικοινωνία. Μεσαίος χώρος δεν υπάρχει... Το µόνο που µας ενώνει µε τον κ. Λούλη είναι ότι ανήκουµε και οι δυο στο ανθρώπινο είδος»...
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: