10.12.10

Σκληρή κόντρα με Παπαρήγα...


Το πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» βρέθηκε στο επίκεντρο της έντονης κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού και της Αλέκας Παπαρήγα κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ στην «ώρα του πρωθυπουργού». Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι «ηγείται τον πιο βάρβαρων μέτρων μετά τη μεταπολίτευση και ...
«γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το λαό». «Αυτά που φέρατε δεν αφορούν το χρέος και το έλλειμμα αλλά είναι η εξυπηρέτηση παλιών υποχρεώσεων ώστε να ξεθεμελιωθούν όλα τα κεκτημένα».
«Επικίνδυνη είναι η κατάσταση και όχι η κυβέρνηση σε εμάς έλαχε ο κλήρος και είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε ελπίδα και να οδηγήσουμε τη χώρα στην ασφάλεια» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού ο οποίος συμπλήρωσε δηκτικά: «Δεν υπάρχει μονοπώλιο στην ευαισθησία. Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα θα βυθιστούμε ακόμα περισσότερο και όλο και πιο βαθιά στην ύφεση».

«Επιλογή μας είναι να μην κλείσουν εταιρείες και να σώσουμε θέσεις εργασίας γιατί ήδη υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας» είπε ο πρωθυπουργός και επιτέθηκε στο ΚΚΕ λέγοντας ότι ενώ μιλά για απολύσεις, ο Περισσός έχει προχωρήσει σε περικοπές και απολύσεις στις επιχειρήσεις του, την «Τυποεκδοτική» και τον «902».
Σκληρή κόντρα με Παπαρήγα

Η αναφορά αυτή εξόργισε την γραμματέα του ΚΚΕ, «είπατε πολλά σαν να μου ήρθε μια μπάλα στο κεφάλι, είναι μικροπρέπεια αυτό το οποίο κάνετε» είπε η Αλέκα Παπαρήγα συμπληρώνοντας ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Ο πρωθυπουργός πάντως προανήγγειλε την ενίσχυση της επιθεώρησης Εργασίας.

Δ. Αλειφερόπουλος

Η βία δεν είναι ταυτόσημη με μία θρησκεία

«Μην ταυτίζουμε τη βία με μια θρησκεία ή με μια κοινότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ σχετικά με πληροφορίες για τη δράση μουσουλμανικών εξτρεμιστικών κύκλων στην Αθήνα.

«Τα κατά καιρούς δημοσιεύματα για παρόμοια θέματα πάντα χρήζουν διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες που λαμβάνουν πάντα τα μέτρα που χρειάζονται», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου και σημείωσε ότι υπάρχει μεθοδική αντιμετώπιση στο θέμα της τρομοκρατίας εξαίροντας τα στελέχη της ΕΛΑΣ για τις επιτυχίες του.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Καρατζαφέρης επεσήμανε ότι δεν είναι το σύνολο των μουσουλμάνων τρομοκράτες, αλλά ότι αυτοί χρησιμοποιούν ως όχημα το μεγάλο πλήθος για να παρεισφρήσουν στην κοινωνία.

Τάχθηκε επίσης ακόμη μία φορά κατά της δημιουργίας τεμένους. «Δεν υπάρχει λόγος για μιναρέδες», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Μην μετατρέπετε την Ελλάδα σε χώρα της Μέσης Ανατολής, θα το βρούμε μπροστά μας και τότε δεν θα διορθώνεται».

Κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός, υποστήριξε πως δεν είναι εικόνα σεβασμού και ανθρωπιάς, οι μουσουλμάνοι να πηγαίνουν σε πάρκα και ημιυπόγεια για την προσευχή τους και προειδοποίησε πως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έκρυθμες καταστάσεις. «Η ανέγερση του τεμένους θα γίνει με βάση νόμο του 2006», πρόσθεσε.

«Είναι ντροπή, 25 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δεσμευτεί να υπάρξει τζαμί στην Αττική να μην έχουμε μπορέσει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο χώρο. Γι’ αυτό, πολύ γρήγορα, προχωρήσαμε αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει ευρύτερη συναίνεση στο να γίνει αυτό. Είναι δικαίωμα. Και προσωρινά, θα υπάρξει χώρος για την λατρεία των μουσουλμάνων», ανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: