10.12.10

Τι σχεδιάζουν Καραχάλιος-Λαλιώτης;...


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μια ετερόκλητη παρέα προκάλεσε το έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, στο περιθώριο της χθεσινής παρουσίασης του καινούριου βιβλίου των Μιχάλη Ιγνατίου και Μάριου Ευρυβιάδη “CIA- Ο απόρρητος φάκελος του Ανδρέα”.
Ο Κώστας Λαλιώτης, ο Νίκος Καραχάλιος και ο Αντώνης Λιβάνης τα έλεγαν για αρκετή ώρα, σε...


φιλική ατμόσφαιρα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν στη συνέχεια τι συζητούσαν.
Ο Κώστας Λαλιώτης και ο Νίκος Καραχάλιος ανδρώθηκαν σε συνθήκες “σκληρού ροκ”, που κυριάρχησε για πολλά χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου.
Το άλλοτε “θείο βρέφος”, υπήρξε επί σειρά ετών ο στρατηγικός “εγκέφαλος” του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, ορίζοντας την ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας, και εγκαθιδρύοντας μια επικοινωνιακή ηγεμονία του Κινήματος, που είχε “στριμώξει” τη Νέα Δημοκρατία σε δεύτερο ρόλο.
Ο Νίκος Καραχάλιος βρέθηκε στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή ...
μετά το 1997, και υπήρξε ο θεωρητικός του “κοινωνικού κέντρου”, του πολιτικού επιχειρήματος πάνω στο οποίο βασίστηκε η ρητορική αλλά και η επικοινωνιακή επέλαση της Νέας Δημοκρατίας προς την εξουσία, το 2004.
Λαλιώτης και Καραχάλιος βρέθηκαν πολλές φορές αντίπαλοι στο παρελθόν, με τελευταία και πιο χαρακτηριστική κόντρα την εκλογική αναμέτρηση του 2007. Φαίνεται ωστόσο ότι υπάρχουν σημεία που τους ενώνουν. Πρώτα απ΄όλα… ο Ολυμπιακός. Ο άλλοτε πανίσχυρος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είναι φανατικός “ερυθρόλευκος”, ενώ ο Νίκος Καραχάλιος, Ολυμπιακός… από κούνια και εκείνος, βρίσκεται σήμερα στο πλευρό του Βαγγέλη Μαρινάκη, ως στενός συνεργάτης του προέδρου της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.
Όσοι τους είδαν μαζί λοιπόν, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο… κάτι να σχεδιάζουν για το μέλλον.
statesman attikanea.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: