16.12.10

Αλήθεια είναι εκείνο που δεν πρέπει να λέγεται...

Μόλις τέλειωσα το πολύτιμο βιβλίο του STEPHAN MARKS για την ψυχολογία του εθνικοσοσιαλισμού με τον τίτλο «Γιατί ακολούθησαν τον Χίτλερ;». Πρόκειται για μια σε βάθος ανάλυση του μηχανισμού επιβολής της εξουσίας του χιτλερικού κράτους.
Γίνεται άμεσα κατανοητό πως οι σύγχρονοι ηγέτες και το ΔΝΤ εργαλειοποιούν τα αισθήματα ντροπής και τα τραύματα της πιθανής εθνικής οικονομικής κατάρρευσης για να...

δημιουργησούν ψυχολογική εξάρτηση από τους «εθνοσωτήριους» μηχανισμούς τους.

Εξαιρετική επίσης είναι η έκδοση των επιστολών- χρονογραφημάτων του Ζαχαρία Παπαντωνίου από το Παρίσι με τον τίτλο « Αλήθεια είναι εκείνο που δεν πρέπει να λέγεται». Σε μια από αυτές με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές στην Αθήνα του 1910 γράφει. « Μεγαλειτέρα δυστυχία εις τον κόσμον τούτον δεν υπάρχει από το να σου δώσουν αξίωμα εις το οποίον δεν μπορείς να ανταποκριθείς. Τα ¾ των επιτυχόντων βουλευτών, βεβαίως θα καθήσουν εις την Βουλήν, ερωτώντες κι αυτοί τι θέλουν εκεί. Αυτούς πρέπει να κλαίωμεν.» Αμήν.

Για τους σκοτεινούς οπαδούς του «Πόε» μόλις κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη στα ελληνικά βιογραφία από τον Peter Akroyd.

Σήμερα ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος με συνέντευξή του, σε ιντερνετικό κανάλι, κατήγγειλε το MEGA για ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σε επιτυχόντα του MASTER CHEF φορέα του H.I.V. ο οποιός απεχώρησε οικειοθελώς πριν αρχίσει το παιχνίδι να μαγνητοσκοπείται και να προβάλλεται στην τηλεόραση. To MEGAλο κανάλι υποχρέωσε τον υποψήφιο να κάνει την ειδική αιματολογική εξέταση και ο όρος για την παραμονή του στο παιχνίδι ήταν να το ομολογήσει στους υπόλοιπους συνυποψηφίους του, και να διαθέτει χωριστή τουαλέτα στον χώρο παραμονής των παικτών. Όπως εξηγεί ο Βαλλιανάτος η καταγγελία πρόκειται να προωθηθεί σε ανώτερα δικαστήρια της Ευρώπης και ποιός ξέρει τι θα ακουστεί για το καλό «χαρτί» του MEGA.
Το ξαναλέω.

Τόσο δύσκολο είναι να πετάξει κανείς μολότωφ μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου ή στη Βουλή; Γιατί πρέπει να την πληρώνουν μαγαζιά και ιδιοκτησίες του κέντρου της πόλης, να τραυματίζονται πολίτες και να καίγονται όγκοι σκουπιδιών; Κι ελπίζει αλήθεια κανείς ότι με την απεργία ή τις πορείες θα αλλάξει κάτι; ..
mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: