14.12.10

Προς αναζήτηση συναίνεσης...


Διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ θα έχει την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, με φόντο την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για εργασιακά και ΔΕΚΟ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τη σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρωθυπουργός την προηγούμενη Παρασκευή εν όψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δηλώνοντας...
υπέρμαχος της συναίνεσης, της διαβούλευσης και της συνεννόησης.

Στις 10:00 το πρωί ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στις 11:15 με την γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Αλέκα Παπαρήγα, και στις 12:30 με τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, καλώντας τον κ. Παπανδρέου «αντί να οργανώνει τζούφιες συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς ενταγμένες στην σκοπιμότητα της τεχνικής συναίνεσης, να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο έκτρωμα».

Γ. Πεταλωτής: Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων

Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων κάλεσε τη Δευτέρα όλες τις πολιτικές δυνάμεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

«Είναι η ώρα που όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες και τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι είναι «ζήτημα ευθύνης και οριστικής σωτηρίας της χώρας» να αλλάξουν οι χρόνιες παθογένειες.

«Δίνουμε μια μάχη όπου κανείς δεν περισσεύει, αντίθετα όλος ο πολιτικός κόσμος κρίνεται καθημερινά για τη βούληση ή την ατολμία του, την αποφασιστικότητά του ή την απουσία λόγου, την ειλικρινή ή καιροσκοπική διάθεση για πρόοδο και προκοπή της χώρας μας», τόνισε, σημειώνοντας ότι έχουμε μπροστά μας μια ιδιαίτερα κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη και συνεπώς για τη χώρα μας.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, επεσήμανε ότι «προσερχόμαστε με "όπλο" τη βούληση των πολιτών μας για προοδευτικές αλλαγές και έξοδο το συντομότερο δυνατό από την κρίση».

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η κυβέρνηση θα δεχτεί προτάσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς κατά τις επαφές με τον πρωθυπουργό, αλλά και γενικότερα, απάντησε ότι και σε αυτή και σε όλες τις φάσεις μπορεί να δεχτεί προτάσεις, «αρκεί να πραγματοποιείται ο τελικός μας σκοπός, που είναι να ξεπεράσουμε την κρίση», κάτι που, όπως τόνισε, προϋποθέτει την απαρέγκλιτη τήρηση των στόχων.

Εν τω μεταξύ, πέντε σχέδια νόμου θα τεθούν επί τάπητος στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 2.30 μ.μ., υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: