10.12.10

Μεγάλη απάτη με… μικρή αγγελία...


Απάτη κρύβεται πίσω από μικρή αγγελία εύρεσης εργασίας δημοσιευμένη σε τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα. Το γυναικείο πρόσωπο, το οποίο απαντά στον τηλεφωνικό αριθμό που συνοδεύει τη μικρή αγγελία και αναζητείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, αποκαλύπτεται ότι έχει στήσει πλεκτάνη σε βάρος ανέργων.

Ψεύτικες ελπίδες πουλά το άγνωστο πρόσωπο της αγγελίας, σε ένα κακοστημένο παιχνίδι με...
την αγωνία ατόμων που αναζητούν εργασία, αποσπώντας τους μάλιστα χρηματικά ποσά. Η απάτη αποκαλύφθηκε χθες, όταν ένα από τα θύματα της απάτης μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και περιέγραψε πως «έχασε» το ποσό των 250 ευρώ.

Η αγγελία ζητά ενδιαφερόμενους εργάτες στη Σουηδία. Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, η γυναίκα με την οποία επικοινωνούν οι ενδιαφερόμενοι τους ενημερώνει για τη δήθεν εργασία τους σε εργοστάσιο κατασκευής πλαστικών στη Σουηδία, έναντι της υψηλής αμοιβής των 2.600 ευρώ το μήνα!

Ο 41χρονος από το Βόλο, ο οποίος προχώρησε χθες στην καταγγελία, αποφάσισε με δέλεαρ τον υψηλό μισθό να εγκαταλείψει τη χώρα του, εφόσον όπως πίστευε επρόκειτο να εργαστεί.

Πείστηκε ότι για τα διαδικαστικά, δηλαδή την έκδοση των εισιτηρίων, αλλά και την υπογραφή της σύμβασης εργασίας, έπρεπε να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε η δράστιδα το ποσό των 250 ευρώ.

Πέρασαν όμως τρεις εβδομάδες από τη στιγμή που κατέθεσε το ποσό. Έκτοτε καλούσε καθημερινά τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό, χωρίς καμία ανταπόκριση.

Υποψιαζόμενος τι συνέβη σε βάρος του κατήγγειλε την απάτη. Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου βρίσκεται σε εξέλιξη.
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: