29.12.10

Πούτιν:«Άδειες τέλος, τώρα δουλεύουμε»...


Οργισμένος με τους αξιωματούχους του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Μόσχας εμφανίστηκε ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς χιλιάδες επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί τις τελευταίες μέρες, αφού ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού εξαιτίας καιρού.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαγόρευσε στους...

υψηλόβαθμους αξιωματούχος να πάρουν άδεια κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς «μέχρι νεωτέρας» και ζήτησε από τους επικεφαλής των τμημάτων που είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία του αεροδρομίου «να σταματήσουν τη γκρίνια και ν'αρχίσουν τη δουλειά». Όπως είπε ο Πούτιν, οι υπουργοί και οι κυβερνήτες περιφερειών θα πρέπει να μπορούν να εντοπιστούν εύκολα αν προκύψει ανάγκη εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αν συμβεί για παράδειγμα άλλο ένα μπλακ-άουτ.

Αισχροκέρδεια

Οι αρχές των ρωσικών αεροδρομίων στη Μόσχα (όπως στο Ντομοντέντοβο, το μεγαλύτερο της ρωσικής πρωτεύουσας) άργησαν να παράσχουν τρόφιμα και νερό στους επιβάτες που αποκλείστηκαν εκεί λόγω των ακυρώσεων των πτήσεων. Μάλιστα, ιδιοκτήτες καταστημάτων στο αεροδρόμιο ανέβασαν πολύ τις τιμές των προϊόντων τους ενώ το ίδιο έκαναν και αρκετοί οδηγοί ταξί. Χαρακτηριστικό είναι το εξής: για μια διαδρομή Ντομοντέντοβο-Μόσχα, κάποιοι οδηγοί χρέωναν μέχρι και 400 ευρώ.

Οι επιβάτες από την πλευρά τους, έχασαν την υπομονή τους και οργισμένοι κατήγγειλαν ακόμη και περιπτώσεις δωροδοκιών υπαλλήλων του αεροδρομίου. Είπαν επίσης πως δεν είχαν ενημέρωση για τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις των πτήσεων ενώ αναφέρθηκαν και συγκρούσεις. «Δεν ενημερώσατε καθόλου το επιβατικό κοινό», είπε ο Πούτιν, απευθυνόμενος στις αρχές του αεροδρομίου. «Τι δουλειά είναι αυτή;»

Εξαιτίας του πάγου το Σαββατοκύριακο, σταμάτησε η παροχή του ηλεκτρικού με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλες οι πτήσεις για ένα 24ωρο. Σύμφωνα με τον ρώσο πρωθυπουργό περίπου 8.000 επιβάτες παγιδεύτηκαν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: