8.12.10

Λύση ...


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ.
Το λάου λάου και το ήξεις αφήξεις ό,τι χειρότερο για αυτή τη θεόρατη κρίση. Μην κοροϊδεύουμε. Τον εαυτό μας ούτε τους οπαδούς μας.

Εδώ και τώρα. Η χώρα δεν αντέχει άλλο τα παχιά τα λόγια. Δύο λύσεις μπροστά μας. Η πρώτη του μνημονίου. Με γρήγορες ταχύτητες και με ακαριαίες αποφάσεις. Με ...
άφθονη ανεργία, με μπόλικη, προσωπική, χρεοκοπία και με κατάδυση όλων των αξιών προς το σαράντα και πλέον τοις εκατό.

Ολα αυτά που ισχυρίζονται οι νεοδημοκράτες περί δημοσίων επενδύσεων είναι κουβέντες για τους αφασικούς πελάτες. Από πού δηλαδή θα προκύψουν τα λεφτά για να γίνουν δρόμοι, γεφύρια και άλλα πολλά; Αφού ούτε υποτίμηση δεν μπορείς να κάνεις ούτε να κόψεις χρήμα όπως κάνει ο Ομπάμα. Οταν πανηγύριζες για τη δραχμή, που εν μια νυκτί έγινε γερμανικό μάρκο, ήταν όλα παράδεισος σ΄ αυτό το τριτοκοσμικό το κράτος. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Υπάρχει και δεύτερη λύση. Και αυτή καθαρή. Κρατικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων, εθνικοποίηση τραπεζών, άρνηση πληρωμών, δανείων και ομολόγων ελληνικών και επιστροφή στο νομισματικό σύστημα το παλιό. Το πρώτο το λένε καπιταλισμό. Το δεύτερο υπαρκτό σοσιαλισμό. Τι θα έκανα εγώ αν ήμουν Παπανδρέου; Καθαρές κουβέντες και αμέσως δημοψήφισμα. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας. Να μην κουκουλώνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι μας. Ναι στο μνημόνιο με αυτές τις συνέπειες στο ταμείο και στη ζωή του καθενός. Οχι στο μνημόνιο με αυτές τις συνέπειες για το μέλλον των επερχόμενων γενιών. Ο,τι θέλει η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών. Ξέρετε γιατί το λέω και το προτείνω αυτό; Μα επειδή από αυτό το μαρτύριο το καθημερινό, το τέλος δεν θα είναι καθαρό. Με τους αργούς ρυθμούς, με το πίσω μπρος και με είπα ξείπα, θα γίνει πραγματικότητα το πιο εφιαλτικό σενάριο όλων των εποχών. Και τα χειρότερα από το μνημόνιο θα αρπάξουμε και τη χώρα δεν θα τη σώσουμε. Η κρίση είναι λύση. Γιατί, όποια Ελλάδα και να μας προκύψει... Αυτός ο καθρέφτης της συνείδησης και της ωριμότητας του καθενός!

BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: