12.12.10

Σοβαρά προβλήματα σε λευκό τοπίο...


Χειμωνιάτικο παραμένει το σκηνικό σε όλη τη χώρα, με τσουχτερό κρύο, χιονοπτώσεις και θυελλώδες βοριάδες που φθάνουν ακόμη και τα 10 μποφόρ.
Στην Αττική, κλειστές παραμένουν οι λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, η λεωφόρος Δεκελείας από τη Βαρυμπόμπη έως την Ιπποκράτειο Πολιτεία, η περιφερειακή οδός Πεντέλης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τη... Νέα Μάκρη ενώ στις Αφίδνες οι Αγίας Τριάδος και Κατσιμιδίου.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στον επαρχιακό δρόμο Ελευσίνας - Δερβενοχωρίων και στη λεωφόρο Φυλής προς τη μονή Κλειστών, σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αχαϊας, Κορινθίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας Φωκίδας και Ρεθύμνου. Εξάλλου, σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει σχηματιστεί παγετός.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων 8 έως 10 μποφόρ, που πνέουν στα πελάγη, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από Πειραιά-Λαύριο και Ραφήνα, για όλους τους προορισμούς .

Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων Αγ.Κωνσταντίνο-Σποράδες, Ωρωπός -Ερέτρια, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Αρκίτσα-Αιδηψός, και τα δρομολόγια των μικρών πλοίων από Πειραιά για Σαλαμίνα και Παλούκια-Πέραμα.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια Καβάλα-Πρίνου-Κεραμωτή -Λιμένα Θάσου. Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα Ιόνια Νησιά.

Η κακοκαιρία οδήγησε και σε ακυρώσεις πτήσεων στο Ελευθέριος Βενιζέλος, από και προς Ηράκλειο, Μήλο, Πάρο, Νάξο, Λέρο και Κάλυμνο.

Παροδικά προβλήματα με το ρεύμα αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές της χώρας.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει το Οροπέδιο Λασιθίου ενώ από τις πρωινές ώρες έχει ξεκινήσει η χιονόπτωση στην περιοχή. Το χιόνι αυτή την ώρα πλησιάζει τα 20 εκατοστά στον κάμπο του Οροπεδίου ενώ το θερμόμετρο στο Τζερμιάδω δείχνει 0 βαθμούς κελσίου

Το εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί να καθαρίζει τον περιμετρικό δρόμο στον κάμπο ενώ κρατά ανοικτό και το επαρχιακό δίκτυο προς το Κράσι.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου το Σάββατο το πρωί, σε Κοζάνη και Φλώρινα, το θερμομετρο έδειχνε - 5 βαθμούς, ενώ -4 είχε η Πτολεμαϊδα και -1 η Δράμα.

Στο μεταξύ, επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων νεαρών ατόμων στην ορεινή περιοχή στα Ανώγεια Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, ήταν σε εξέλιξη αργά το Σάββατο βράδυ.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: