13.12.10

Μ. Χρυσοχοΐδης :«Το μεγάλο στοίχημα είναι, η δημιουργία 50.000 νέων επιχειρήσεων στην επόμενη τριετία»...


Με προϋπολογισμό 5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2011 ξεκινάει ο νέος επενδυτικός νόμος, που παρουσίασε σήμερα, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο νόμος θα λειτουργήσει με βάση τον συνδυασμό φοροαπαλλαγών, επιχορηγήσεων κεφαλαίου, στοχευμένων δράσεων όπως το...

leasing, αλλά και διάθεση ρευστότητας, μέσω του ΕΤΕΑΝ. Ο μέγιστος χρόνος για να κριθεί μια επενδυτική πρόταση θα είναι υποχρεωτικά οι έξι μήνες, ενώ σήμερα φτάνει και τα τρία χρόνια, ενώ στο κίνητρο φοροαπαλλαγών για κάθε ένα ευρώ χορήγησης, θα αντιστοιχούν τρία ευρώ σε φοροαπαλλαγές.

Στον επενδυτικό θα υπάρχει υποχρεωτικά ετήσιος προϋπολογισμός, που θα τηρείται απαρέγκλιτα ενώ όπως είπε ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης. Με δεδομένη τη στήριξη του νόμου στις υφιστάμενες βιώσιμες επιχειρήσεις το μεγάλο στοίχημα είναι, η δημιουργία 50.000 νέων επιχειρήσεων, με έμφαση στις εξαγωγές στην επόμενη τριετία.

Σε ερώτηση του «Βήματος online» εάν έχει εμπιστοσύνη στο διοικητικό μηχανισμό που θα υλοποιήσει το νόμο, ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης. Παραδέχτηκε ότι οι ανησυχίες για το θέμα είναι εύλογες, αλλά θα υπάρξουν πρόνοιες για αυτοματισμούς στην λειτουργία των αξιολογήσεων ώστε να παρακαμφθούν οι πιθανές καθυστερήσεις που θα προέρχονται από πρόσωπα.

BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: