28.12.10

Περικοπές ακόμη και 50% στους μισθούς και τριψήφιο αριθμό απολύσεων προβλέπει το μνημόνιο τραπεζών – Alter...


Η επόμενη ημέρα στο Alter βρίσκει τους εργαζόμενους σε ανησυχία παρά το γεγονός ότι εξοφλήθηκαν. Και ανησυχούν διότι γνωρίζουν καλά ότι οι τράπεζες που έδωσαν χέρι βοηθείας στο κανάλι έθεσαν όρους και μάλιστα πολύ αυστηρούς. Στην πραγματικότητα έχει συνταχθεί ένα μνημόνιο που προβλέπει ακόμη και στις λεπτομέρειες τους στόχους που πρέπει να...

επιτύχει ο σταθμός για να επιβιώσει. Το σχέδιο που έχει εκπονηθεί θυμίζει, τόσο στη φιλοσοφία του όσο και στα βασικά του σημεία, το μνημόνιο που έχει υπογράψει η τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση για να εισπράξει τα 120 δισεκατομμύρια! Αντίστοιχα λοιπόν οι τράπεζες με τις οποίες το κανάλι προχώρησε σε συμφωνία έχουν ζητήσει αιματηρές περικοπές σε όλα τα επίπεδα.
Είναι θέμα χρόνου – ανεξάρτητα από τον μάνατζερ που θα αναλάβει τα ηνία του καναλιού, η διοίκηση να προχωρήσει σε απολύσεις και περικοπές μισθών. Για αυτό ελάχιστη σημασία έχει το πρόσωπο που θα καλύψει το κενό του Κ. Γιαννίκου, δεδομένου ότι θα κινηθεί σε ένα αυστηρό πλαίσιο εξυγίανσης το οποίο είναι προαποφασισμένο.
Μην σας κάνει λοιπόν εντύπωση αν το προσεχές διάστημα δουν την πόρτα εξόδου, στελέχη που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την τύχη του καναλιού όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο αυτό που θα προκαλέσει περισσότερο και πιθανόν δημιουργήσει εκρηκτική ατμόσφαιρα στο κανάλι, πέρα από τις περικοπές στους μισθούς (που σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπεράσουν το 50%) θα είναι ο τριψήφιος αριθμός εργαζομένων που θα επιχειρήσει η διοίκηση να απολύσει!
enimerois24

Δεν υπάρχουν σχόλια: