29.11.10

Έρχεται σαρωτική αναδιοργάνωση του Δημοσίου...


Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που επίκεινται στη δομή λειτουργίας του Δημοσίου, αφού το υπουργείο Εσωτερικών, με νομοσχέδιο τύπου fast track, επιχειρεί να προχωρήσει άμεσα σε χιλιάδες μετατάξεις υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων σε υπηρεσίες με ελλείψεις. Ταυτόχρονα μετακινούνται οι υπεράριθμοι υπάλληλοι, ενώ δεν ανανεώνονται όσες συμβάσεις λήγουν.

Έτσι, από...
το νέο έτος περίπου 19.000 υπάλληλοι θα μετακινηθούν από τις καταργούμενες Νομαρχίες στους νέους δήμους και περιφέρειες. Η αμέσως επόμενη ανακατανομή του προσωπικού, θα προκύψει από την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου.

Ταυτόχρονα, 15.000 υπάλληλοι μετατάσσονται σε συναφείς θέσεις που θα προκύψουν από τη συγχώνευση περίπου 6.000 φορέων, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και δημοτικών επιχειρήσεων.

Περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι που θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ των αστικών συγκοινωνιών, θα οδηγηθούν σε σειρά μετατάξεων, ενώ εκτιμώνται σε 1,800 οι υπάλληλοι του ΟΣΕ που θα μετακινηθούν, βάσει των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν..

Τέλος, 25,000 συμβασιούχοι αναμένεται να απομακρυνθούν από τον στενό δημόσιο τομέα και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αμέσως μετά τη λήξη των συμβάσεών τους.

Πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαιώνουν πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου στις 6.000 δημοτικές επιχειρήσεις, από τις οποίες μετά τις συγχωνεύσεις θα παραμείνουν μόλις 2.000.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: