29.4.10

Μισές αλήθειες για τον πράκτορα της ΕΥΠ...

Εδώ κι αρκετό καιρό Παρακολουθούσαν στέλεχος της ΕΥΠ με την υπόνοια ότι έχει διασυνδέσεις με υπηρεσίες ξένης δύναμης. Τη Δευτέρα, παρουσία και εισαγγελέα, έκαναν έρευνα στο σπίτι και στο γραφείο του. Το στέλεχος της ΕΥΠ βρέθηκε να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, ενώ σήμερα μόλις το...

...θέμα διέρρευσε από ραδιοφωνικό σταθμό (BHMA FM), το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση παρουσιάζοντας το θέμα ως εξής:
"Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού πραγματοποιείται στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προκαταρκτική εξέταση για την διαπίστωση ποινικά κολάσιμων πράξεων, όσον αφορά στη μη νόμιμη κατοχή από στέλεχός της Απόρρητων και Άκρως Απόρρητων εγγράφων καθώς και εγγράφων προσωπικών δεδομένων υπαλλήλων.

Διεξάγονται ταυτόχρονα Ένορκες Προανακρίσεις (ΕΔΕ), για τα ακόλουθα θέματα:

α) τη διαρροή ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα υπαλλήλων της Υπηρεσίας στο διαδίκτυο,

β)την εκτύπωση ψηφοδελτίων υποψηφίων για πρόσφατες εκλογές των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων σε ιδιωτικό τυπογραφείο παρά την ύπαρξη υπηρεσιακού και κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων (γνωστοποίηση στοιχείων υπαλλήλων).

Παράλληλα, από την ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) διεξάγεται έρευνα για τη διασταύρωση στοιχείων που αφορούν στην υπερτιμολόγηση προμήθειας συγκεκριμένου ηλεκτρονικού υλικού.

Η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού της ΕΥΠ επιτελεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης και στο ακέραιο το καθήκον του. Είναι όμως ειλημμένη απόφαση απέναντι σε οποιαδήποτε μεμονωμένα περιστατικά να εφαρμοσθεί απολύτως η νομιμότητα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: