29.3.10

Αιματηρές ληστείες τη μέρα που βγαίνουν στους δρόμους οι δικυκλιστές του "ΔΙ.ΑΣ"...

Η Αστυνομία ξεκινάει σήμερα την αστυνόμευση με τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. την ώρα που οι ληστές με θρασύτητα σκοτώνουν για ψύλλου πήδημα.

Νεκρός έπεσε το πρωί 50χρονος ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ στα κάτω Πατήσια (Παρασκευοπούλου και Γιάνναρη), ενώ...

...λίγο νωρίτερα ληστές μπήκαν σε κοσμηματoπωλείο και ανταλλακτήριο στην ίδια περιοχή (Αχαρνών και Σερίφου), πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν Αφγανό, αφαίρεσαν τιμαλφή και κοσμήματα κι εξαφανίστηκαν.

Κατά τ' άλλα, η Αστυνομία ανακοινώνει ότι το ΔΙ.ΑΣ. βγαίνει στους δρόμους:
"Νέα ομάδα ταχείας αστυνομικής επέμβασης μπαίνει από σήμερα στη μάχη κατά του εγκλήματος. Το νέο πρόγραμμα αστυνόμευσης «ΔΙ.ΑΣ» (Δίκυκλη Αστυνόμευση), ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010 σε Αττική και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι 2004 αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στη ΔΙ.ΑΣ σε 75 Δήμους της Αττικής και οι 444 σε 21 περιοχές της Θεσσαλονίκης, θα επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού ανά δύο και θα περιπολούν στις γειτονιές των πόλεων βάσει σχεδιασμού που στηρίζεται κυρίως στην έκταση της κάθε περιοχής και στη χαρτογράφηση του εγκλήματος.

Με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ θα υπερδιπλασιαστεί η εμφανής αστυνόμευση. Η δράση της θα έχει προληπτικό αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι δείκτες του εγκλήματος και κυρίως να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ θα περιπολούν, από νωρίς το πρωί ως αργά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή της ευθύνης τους, ενώ θα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση, ερχόμενοι σε επαφή με κατοίκους και καταστηματάρχες των περιοχών.

Ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής θα υπηρετούν και οι αντίστοιχες ομάδες αστυνομικών, δηλαδή από μία μέχρι τέσσερις ομάδες.

Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης ακολούθησαν εξειδικευμένη και ταχεία εκπαίδευση, ενώ θα συνεχίσουν να μετεκπαιδεύονται σε βάθος χρόνου.

Σε περίπτωση ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης (100). Με αυτόν τον τρόπο ειδοποιούνται οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της περιοχής τους, προκειμένου να σπεύδουν σε βοήθεια των πολιτών, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες από τις όμορες περιοχές θα κλείνουν τις πιθανές διόδους διαφυγής των δραστών.

Πληροφορίες για τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), ενώ βίντεο από την εκπαίδευση των αστυνομικών των ομάδων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.youtube.com/user/EllinikiAstynomia".

Δεν υπάρχουν σχόλια: