26.2.10

Ένταση στη δίκη για το παραδικαστικό κύκλωμα...

Ένταση επικράτησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που πρόκειται να εκδώσει την απόφασή του για υπόθεση του «παραδικαστικού κυκλώματος», με κατηγορούμενους τον πρώην δικαστή Ευάγγελο Καλούση, το δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο, τους συνεργάτες του γραφείου του δικηγόρους Σωτήρη Ντινόπουλο και Χρήστο Χατζηπαναγιώτου και τον επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση.
Το δικαστήριο έκρινε αθώους από κάθε κατηγορία τους κατηγορούμενους στην υπόθεση, δικηγόρους Πέτρο Μαντούβαλο, Σωτήρη Ντινόπουλο και Χρήστο Χατζηπαναγιώτου, ενώ έκρινε ένοχους τον πρώην πρωτοδίκη Ευάγγελο Καλούση για κατάχρηση εξουσίας και συνέργεια σε...
νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τον επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών των δυο καταδικασθέντων, ο επιχειρηματίας ζήτησε το λόγο και άρχισε να φωνάζει ότι εξαιρεί τον πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Γιώργο Ευσταθίου, λέγοντας ότι έχει καταγεγραμμένη συνομιλία του με άλλον εμπλεκόμενο στην υπόθεση, όπου ακούγεται να ζητά 60.000 ευρώ.

Όπως είπε ο επιχειρηματίας, τα έχει όλα απομαγνητοφωνημένα. «Θα σε βάλω φυλακή, αλήτη, εκβιαστή», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο, «εσύ πας να λύσεις το παραδικαστικό; Θα τα δούμε όλα και για ποιό σπίτι ζητάς τα λεφτά που χτίζεις στην κόρη σου».

Η αίτηση του Μπολέτση στρέφεται στο πρόσωπο του προέδρου, εξαιτίας της επίμαχης συνομιλίας, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη του δικαστηρίου, καθώς ομόφωνα είχαν αποφασίσει επί της απαλλαγής και ενοχής κατηγορουμένων.

Μετά την αίτηση εξαίρεσης ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ύστερα από λιποθυμικό επεισόδιο.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα αποφασίσει την Τρίτη το πρωί, υπό άλλη σύνθεση, επί του αιτήματος εξαίρεση.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: