31.12.09

Πήγαινε με Cayenne στο Tμήμα Mεταγωγών...

Χλιδάτη ζωή με 4.000.000 ευρώ κλεμμένα από τη Forthnet...
Αλλαζε τα Rolex, τα Vacheron Constantin και τα Franck Muller σαν τα πουκάμισα. Πήγαινε με Cayenne στο Τμήμα Μεταγωγών που υπηρετούσε και είχε αγοράσει 9 διαμερίσματα, 18 γκαράζ και 2 Cayenne (το δεύτερο για τη λογίστρια γυναίκα του).

Τον πήραν φυσικά χαμπάρι κι έληξε άδοξα η χλιδάτη ζωή του. Η γυναίκα του εργαζόταν ως...

...λογίστρια στη Forthnet και υπέγραφε εντολές είσπραξης διαφόρων ποσών σε λογαριασμούς που είχε ανοίξει ο ίδιος. Σε 13 μήνες είχε τσεπώσει 4.000.000 ευρώ.

Την ώρα που τον συνέλαβαν, φορούσε το Rolex με τα διαμάντια...

Θα επιστρέψει στον ΑΝΤ1 η Στάη;...

Αν και οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη δημοσιογράφο Εύη Φραγκάκη να αναλαμβάνει από τη νέα χρονιά το τιμόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, αυτοί που γνωρίζουν καλά τα πράγματα στο κανάλι του Αμαρουσίου λένε πως η διοίκηση του σταθμού θα...

...κάνει και στον ενημερωτικό τομέα την έκπληξη, όπως το καλοκαίρι τοποθέτησε το δίδυμο Καραμέρος-Χαριτάτος στη πρωινή του ζώνη και πέτυχε έτσι και τώρα στο τομέα των ειδήσεων του σταθμού που υπάρχει κρίση ένα όνομα προτείνουν οι υπεύθυνοι του δελτίου για να κάνουν την ανατροπή και αυτό δεν είναι άλλο από την Έλλη Στάη.

Περισσότερα με τη νέα χρονιά....

Εκατοντάδες φίλοι του κατεβαίνουν στα Χανιά...

Οι εταιρίες βάζουν μεγαλύτερα αεροπλάνα...
Δεν υπάρχει θέση στα αεροπλάνα για αύριο και το Σάββατο για τα Χανιά. Εκατοντάδες άνθρωποι που αγάπησαν τον Κακαουνάκη θέλουν να κατέβουν στην Κρήτη για το στερνό αντίο.

Υπάρχει αυτή...

...τη στιγμή μεγάλη ζήτηση και οι εταιρίες σκέφτονται να βάλουν μεγαλύτερα αεροπλάνα για να μπορέσει να ταξιδέψει περισσότερος κόσμος...

Οι τράπεζες μπλοκάρουν τις πληρωμές προς τις εταιρίες στοιχημάτων...

Είπαμε. Υπάρχει στενότης και ψάχνουν να βρουν χρήματα από παντού. Αλλά αυτοί εδώ δεν αφήνουν τον κόσμο ούτε στοίχημα να παίξει. όπως διαβάζουμε στο Noname-gr:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Noname
Οι τράπεζες στο εξής θα μπλοκάρουν τις πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών προς τις εταιρίες στοιχημάτων.

Η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ προχωράει άμεσα στο κυνήγι των εταιριών με στόχο, όπως λέει το δίδυμο Σταματόπουλου-Σπανουδάκη: "Να...

...είμαστε (ο ΟΠΑΠ) οι μοναδικοί στα στοιχήματα στη χώρα".
Ο ΟΠΑΠ και συγκεκριμένα η νομική του υπηρεσία έχει ήδη κάνει μια μεγάλη επιτυχία προς την κατεύθυνση αυτή. Έχει εξασφαλίσει με απόφαση των ευρωπαϊκών δικαστηρίων το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ μέχρι το 2013. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η τελευταία δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα παράνομα στοιχήματα. ΟΠΑΠ και ΕΛ.ΑΣ. από εδώ και πέρα θα συνεργάζονται ώστε να εξασφαλιστεί απόλυτα το μονοπώλιο.

Η πρώτη δε κίνηση που κάνει ο τραπεζίτης νέος πρόεδρος (Σταματόπουλος) είναι να μπλοκάρουν τις πληρωμές μέσω των πιστωτικών καρτών προς κάθε εταιρία στοιχημάτων...

Για το τομάρι ενός μπάτσου...

ΣΕ ΛΙΓΟ...
Πήγαινε στο Τμήμα που υπηρετούσε με Cayenne. Η πολυτάραχη και σπάταλη ζωή μ' εκατομμύρια ευρώ ενός άνδρα της ΕΛ.ΑΣ.

Σε λίγο...

Ουδέν σχόλιον...

Κυριακάς, εορτάς και αργίας η Σπυράκη πρώτη. Στο καθήκον. Απόψε μας ενημέρωσε για το κλίμα που επικρατεί στη Ν.Δ. μετά τη νέα πρόταση Μητσοτάκη (μέρα που βρήκε και ο επίτιμος) να γίνει κυβέρνηση εθνικής ανάγκης.

Δεν...

...έβαλε μέσα στην κυβέρνηση ο αφιλότιμος ούτε ένα υπουργό της Νέας Δημοκρατίας. "Πως απαντά Μαρία η Ρηγίλλης;" την ρώτησε ο Λιάρος. "Oυδέν σχόλιον" απάντησε η Σπυράκη. Κι είχε ένα τεράστιο χαμόγελο ευτυχίας όταν το 'λεγε.

Γιατί, Μαρία;...

Αυστηρές ποινές για τις αποδείξεις...

Όποιος δεν κόβει απόδειξη θα του κόβουν το... πρόστιμο. Ο Πασχάλης τρομοκράτησε απόψε από το δελτίο του Mega τους καταστηματάρχες.

Αν σε κάποιο νυχτερινό κέντρο διαπιστωθεί ότι δεν κόβουν αποδείξεις, κλάφτους! Το πρόστιμο από τα...

..13.000 που ήταν μέχρι τώρα, πάει στα 53.000. Κι αν ο παραβάτης το κάνει 4 φορές συνεχόμενες, το μαγαζί του θα κλείνει για ένα μήνα. κι όπως είπε ο "τρομοκράτης" Πασχάλης οι αρμόδιοι μελετούν ο μήνας να γίνει εξάμηνο.

Ανάλογες ποινές θα επιβάλλονται όχι μόνο στα νυχτερινά κέντρα αλλά και σε κάθε καταναλωτική συναλλαγή...

"Αντίο" στο 2009 με μερική έκλειψη σελήνης...


Λίγες ώρες πριν τον ερχομό του νέου έτους η σελήνη θα "κρυφτεί" στη σκιά της Γης. Η μερική έκλειψη σελήνης αρχίζει, με ορατή την πανσέληνο, ενώ θα περάσει στη σκοτεινότερη φάση της λίγο πριν απο τις 21.00.

Το φυσικό φαινόμενο θα ολοκληρωθεί περίπου στις 23.30.

Η έκλειψη θα είναι ορατή από...
το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας, όχι όμως και από την Αμερική.

Ωστόσο, ο νέος χρόνος θα βρει τη Γη με ολόγιομο φεγγάρι.
SKAI.gr

Στοχευμένες δολοφονίες Θλιβερό ρεκόρ με 137 θανάτους δημοσιογράφων το 2009...


Συνολικά 137 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους το 2009 στην υπηρεσία της ενημέρωσης σε διάφορες χώρες, ανακοινώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός είναι θλιβερό ρεκόρ. Οι πιο επικίνδυνες χώρες για τους δημοσιογράφους είναι το Μεξικό και η Σομαλία.

Η εδρεύουσα στις Βρυξέλλες Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων αναφέρει ότι 113 δημοσιογράφοι έπεσαν φέτος θύματα στοχευμένων δολοφονιών έναντι 109 το 2008.
Ο...
πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τζιμ Μπουμέλχα, ανέφερε ότι οι Φιλιππίνες, το Μεξικό και η Σομαλία είναι επικεφαλής του θλιβερού καταλόγου των πιο εχθρικών χωρών για τους εργαζόμενους στον Τύπο για το 2009.

«Η φρικτή σφαγή 31 δημοσιογράφων και άλλων εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης στις Φιλιππίνες το Νοέμβριο, καθώς και οι πρόσφατες βιαιότητες κατά δημοσιογράφων στο Μεξικό και τη Σομαλία, έκαναν το 2009 τη χειρότερη χρονιά για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Στο Ιράκ, το οποίο ήταν πιο επικίνδυνη χώρα για τα μέσα ενημέρωσης έως πρόσφατα, πέντε δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους το 2009 (16 το 2008).

Στη Ρωσία έξι δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2009, γεγονός που τοποθετεί τη χώρα στις πέντε πλέον επικίνδυνες για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων εκπροσωπεί 600.000 δημοσιογράφους σε 125 χώρες σε όλο τον κόσμο.
BHMA

Ισραηλινός επιχειρηματίας στον Ηρακλή...

Με αρκετή ένταση και απόντος του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής, Αντώνη Ρέμου, έγινε την Πέμπτη (31/12) η γενική συνέλευση της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο. Επιπλέον ανακοινώθηκε το όνομα του νέου συνεργάτη του Ρέμου, που είναι ισραηλινής καταγωγής.
Ο Αντώνης Ρέμος μέσω επιστολής του που διαβάστηκε στη γενική συνέλευση ανακοίνωσε το όνομα του νέου του συνεργάτη και εν δυνάμει μετόχου της ΠΑΕ, Έρεζ Λαντάνι. Επιπλέον απάντησε σε όσους τον κατηγορούν. Μεταξύ άλλων...

στην επιστολή αναφέρεται:

"Θα θελα επίσης να σταθώ ιδιαίτερα στην παρουσία του πιο σημαντικού συνεργάτη μου όλο αυτό τον καιρό που βρίσκομαι στον Ηρακλή , δηλαδή στον κ. Δήμο Πολύκαρπο. Θα ήθελα όσο τίποτα να συνεχίσει να δουλεύει δίπλα μου ώστε να ολοκληρώναμε μαζί κάποια στιγμή αυτό το μεγάλο και δύσκολο ταξίδι.

Είναι ο μόνος άνθρωπος που εμπιστεύομαι 100% και που μου στάθηκε με την ψυχή του και την επιμονή του όλο αυτό το δύσκολο καιρό, συνδράμοντας και οικονομικά σύμφωνα με τις δυνατότητες του την προσπάθεια. Η απόφασή του να αποχωρήσει είναι δική του και είναι απολύτως σεβαστή.

Η υπόσχεση που δίνω και σε εσάς και σε όλο το φίλαθλο κόσμο του Ηρακλή είναι ότι δεν θα εγκαταλείψω τον Ηρακλή, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί κάποιος που να μπορεί να εγγυηθεί την οικονομική αυτοτέλεια και αυτάρκεια της ομάδας αναλαμβάνοντας προσωπικά ένα πλήθος από υποχρεώσεις όπως ακριβώς έχω κάνει κι εγώ, που θυμίζω ότι μόνο για τη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ έχω δεσμεύσει την ίδια μου την περιουσία.

Ομολογώ ότι με χαρά διαπίστωσα ότι υπάρχουν ακόμα αρκετοί άνθρωποι που καταλαβαίνουν και τη δυσκολία του εγχειρήματος και τις προθέσεις και τους στόχους μου.

Θα ήθελα να αναφερθώ επί της ευκαιρίας σε ένα πιθανό καινούργιο συνεργάτη τον κ. Ερεζ Λαντάνι, ισραηλινής καταγωγής επιχειρηματία από το Βέλγιο. Το κάνω γιατί ο κ. Λαντάνι μπορεί σε λίγο καιρό να είναι και μέτοχος του Ηρακλή. Η γνωριμία μαζί του έγινε χάρη στη μεσολάβηση ενός κοινού μας φίλου πριν λίγο καιρό.

Συναντηθήκαμε αρκετές φορές, μιλήσαμε για πολλά, συμφωνήσαμε σε ότι αφορά τις προτεραιότητες και τους στόχους και μου εξέφρασε το ενδιαφέρον του να μπει στην ομάδα. Έχουμε υπογράψει ένα προσύμφωνο σύμφωνα με το οποίο εγώ θα του παραχωρήσω μέρος των μετοχών μου έτσι κι ο ίδιος σταθεί συνεπής στις από αυτό προερχόμενες δεσμεύσεις του.

Ο κ. Λαντάνι μας ζήτησε λίγο χρόνο και έχει υποσχεθεί ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα καταβάλει τα προβλεπόμενα από το προσύμφωνο χρήματα στην Π.Α.Ε. Ηρακλής και θα αποκτήσει μέρος των μετοχών της: αν αυτό συμβεί να είσαστε βέβαιοι ότι ο Ηρακλής γυρίζει σελίδα. Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου ο Ηρακλής θα διοικείται από τους ανθρώπους που θα σας παρουσιάσει ο κ. Πολύκαρπος και αν η συμφωνία με τον κ. Λαντάνι ολοκληρωθεί, δηλαδή αν μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ τα προβλεπόμενα χρήματα, θα μπουν στη διοίκηση ο ίδιος και δυο ακόμα συνεργάτες του.

Θα ήθελα επι της ευκαιρίας να αναφερθώ και σε κάποιες κατηγορίες που μου προσάπτουν διάφοροι προσωπικά. Η πιο επαναλαμβανόμενη από αυτές είναι ότι απουσιάζω από την καθημερινότητα της ΠΑΕ γιατί δεν μένω στη Θεσσαλονίκη.

Απαντάω λοιπόν ότι πρώτον δεν γίνεται να κατηγορηθώ για ασυνέπεια, διότι ουδέποτε είχα υποσχεθεί σε οποιονδήποτε ότι θα αφήσω τα πάντα και θα γυρίσω εδώ. Θέλω επίσης να πω ότι όταν ο Ηρακλής έφτασε στο χείλος της καταστροφής πριν εμείς αναλάβουμε την Διοίκηση της Εταιρείας, διοικούνταν από ανθρώπους που δεν έκαναν τίποτα άλλο στη ζωή τους, και ζούσαν στη Θεσσαλονίκη: δε νομίζω ότι η διαρκής παρουσία τους στα γραφεία και στα τοπικά ραδιόφωνα βοήθησε σε κάτι το σύλλογο.

Εγώ δεν ζω στην Θεσσαλονίκη, αλλά σκέφτομαι τον Ηρακλή 24 ώρες το 24ωρο καθώς αυτός και μόνο είναι το βασικό μου μέλημα. Εχω επίσης απόλυτη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου, τους σέβομαι και τους στηρίζω και είμαι περήφανος για αυτούς. Είμαι ο πρώτος στρατιώτης στη μάχη εναντίον των προβλημάτων του Ηρακλή και πολεμάω στο μέτωπο καθημερινά με αυτά.

Θυμίζω ότι όσο θα είμαι ακόμα εδώ -και σας διαβεβαιώνω ότι αντέχω ακόμα πολύ- όποιος θέλει να κάνει κακό στον Ηρακλή θα με βρει μπροστά του και όχι μόνο μου , γιατί πιστεύω πως μαζί μου είναι όλος ο κόσμος του Ηρακλή που μπορεί να γκρινιάζει για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας αλλά καταλαβαίνει τις καλοπροαίρετες πράξεις και τις αγνές προσπάθειες".

Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νέων μελών του δ.σ. που αποτελείται από τους Πασχαλίδη (Ρέμο) Αντώνιο, Ζιάκα Παναγιώτη, Αγγελάκη Γεώργιο, Σαμαβάρη Γουίλι, Κούλαλη Αντώνιο, Βλάχο Μιχαήλ και Αρταβάνη Νικόλαο (εκπρόσωπος Γυμναστικού Συλλόγου).

Στον αγωνιστικό τομέα, στην τελευταία προπόνηση του έτους συμμετείχαν κανονικά Τούμα και Κοβαλέφσκι, ενώ Λέκι και Πιλότο συνέχισαν τα ειδικά προγράμματά τους.

Ο Γιαννούλης συνέχισε τη θεραπεία και εξακολουθεί να αναρρώνει εκτός προπονήσεων ο Ντάλα Μπόνα. Ο Γιάκομπ δεν προπονήθηκε για προληπτικούς λόγους, έχοντας ελαφρά ίωση.
Πηγή: www.goal.com/gr

Δεν με παίρνει ο χρόνος...


Ένα πρωί στο Κολωνάκι, τα' λεγε στο γνωστό καφέ της πλατείας με τρεις φίλους του.
Οι περαστικοί του'ριχναν κλεφτές ματιές, και πολλοί σταμάταγαν να τον χαιρετίσουν
Ήταν η ...

εποχή που΄χε σταματήσει την συνεργασία με την τηλεόραση του ALPHA.
"Νίκο, γιατί δεν ξανακάνεις στην τηλεόραση μια δική σου εκπομπή?".
Κι ο Κακαουνάκης με ένα πικρόχολο χαμόγελο: Γιατί δεν με παίρνει ο χρόνος...

Μη φοβάσαι Μανώλη...


Ο Μανώλης Κοττάκης κρατώντας την "Αξία" υπό μάλης, ακούει προσεκτικά τον πράσινο συνδικαλιστή Σπύρο Παπασπύρου στο πεζόδρομο της Βουκουρεστίου.
Τι του λέει? Να...

συνεχίσει τις συνεντεύξεις στην εκπομπή του με τους επιφανείς Πασόκους.
Και δεν έχει να φοβάται τίποτα...

Το κάθε πράμα στην σειρά του!..

adena-gr.
Πρώτα πιέζουμε τα σκουπίδια στο κάδο απορριμάτων(για να χωρέσει και τα δικά μας), και ύστερα με το ίδιο γάντι σερβίρουμε τα κουλούρια στους πελάτες μας. Και το χέρι δεν λερώνει, και η κάμερα του Reuters που...

μας αποθανατίζει, διαφημίζει την "καθαριότητά" μας.
Νάαα, μετά οι τουρίστες από...το Μπαγκλαντές!

ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ(2009) Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ

Στην Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ...
Σε λίγες ημέρες ο ιστορικός οργανισμός της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης μπαίνει σε τροχιά προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Οι ζυμώσεις ήδη έχουν αρχίσει από τώρα. Η επίσημη έναρξη θα δοθεί με τη λήξη της παρελάσεως την επομένη της 18ης Απριλίου του 2010. Θα δούμε πάλι πολλές ανατροπές ως προς τους σχηματισμούς και τους συνδυασμούς που υπόγεια ακόμα αλλά δειλά -δειλά και ιεροκρυφίως έχουν αρχίσει να σχηματίζονται σε εμβρυακούς ακόμα συνδυασμούς που αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους αμέσως από τις πρώτες ημέρες του Μαϊου χωρίς να αποκλείονται και εκπλήξεις. Οι επαφές, επικοινωνίες , τάσεις , προσεγγίσεις νέων προσώπων, έχουν...
αρχίσει όχι μόνο στα παραδοσιακά στέκια (Neptune, Λευκό Πύργο κτλ) αλλά και σε νέα μέρη. Νέες γιάφκες! Θα δούμε εκπλήξεις που ίσως φέρουν μάλλον απρόσμενες εξελίξεις για τα δεδομένα της μικρής κοινωνίας των 180 περίπου αντιπροσώπων των εγγεγραμμένων συλλόγων- μελών στον οργανισμό. Γιατί ας μη γελιόμαστε τόσοι είναι που υποτίθεται αποφασίzουν -μόνοι τους - ότι εκπροσωπούν τον ελληνισμό της Νέας Υόρκης που με μέτριους υπολογισμούς ξεπερνά τους 250.000 Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής Αμερικανούς. Νούμερο που σίγουρα στην πραγματικότητα, και αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, δεν αντιπροσωπεύεται με τίποτα και από κανέναν-στον κατ τα' άλλα μεγάλο -κατά τα φαινόμενα -αλλά αναμφισβήτητα ιστορικό οργανισμό της μεγαλύτερης εκτός Ελλάδος, Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης .



Ωστόσο δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα του επίσημου απολογισμού, του επιμερισμού και καταλογισμού ευθυνών για την διετία 2008-2010. Απομένουν ακόμα περίπου πέντε μήνες μέχρι την ώρα των εκλογών αλλά η ουσιαστική δουλειά-λόγω και της επερχόμενης παρελάσεως της 18ης Απριλίου (10) - που απομένει είναι περίπου ακόμα 100 ημέρες. Τι μπορεί να γίνει σε αυτό το διάστημα; Πολλά και απρόσμενα! Συνειδητά μετά τις εκατέρωθεν καταγγελίες του περασμένου Ιουνίου από τον συνδυασμό του κ. Ντίνου Ράλλη τον Ιούνιο (09) και τις ανταπαντήσεις της 1ης Ιουλίου (09) και για ένα διάστημα έξι μηνών επιλέξαμε να μην ασχοληθούμε δημοσίως με αναφορές, αναλύσεις, παρεμβάσεις και ρεπορτάζ για τα εσωτερικά δρώμενα του ιστορικού οργανισμού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρακολουθούσαμε τις διαδικασίες και το ρεπορτάζ που ήταν σε εξέλιξη κάθε φορά. Ωστόσο σήμερα επανερχόμαστε, απονέμοντας ένα συμβολικό τίτλο τιμής και αναγνώρισης στον άνθρωπο που κατάφερε να κάνει... τα αυτονόητα πράξη! Γιατί δυστυχώς μέχρι σήμερα πολλά από τα οποία αναλύοντας τους λόγους που απονέμεται αυτός ο τίτλος αρκετοί αναγνώστες μας σε Αμερική, Ελλάδα και όπου υπάρχουν Έλληνες παρακολουθώντας τα γεγονότα και τις εξελίξεις με τα εκτενή ρεπορτάζ μας, θα καταλάβει γιατί για απλά και αυτονόητα πράγματα σήμερα αποδίδεται αυτή η συμβολική τιμή στον άνθρωπο που απλώς κατάφερε να φέρει ισορροπία. Ηρεμία. Διαφάνεια. Καθαρότητα. Νηφαλιότητα. Έλεγχο. Επιστροφή στην ομαλότητα. Ομόνοια. Ενότητα. Στον μεγαλύτερο εκτός Ελλάδος οργανισμό. Την ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Οργανισμό τον οποίο οι εκτός ΗΠΑ μάθατε από τα συνεχή ρεπορτάζ μας. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με πολλά και εκτενή ρεπορτάζ ο Ελληνικός Τύπος(ΠΑΡΟΝ, BIG FISH, ΑΠΟΨΗ, ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΤΑ ΝΕΑ, PRESS TIME, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κτλ) έμαθαν όλοι στην Ελλάδα κυρίως πολλά που δεν γνώριζαν για την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ, αλλά και για τις δυστυχώς αρρωστημένες καταστάσεις που επικρατούσαν στο εσωτερικό της Ομογένειας ειδικά από το 20004 και μετά...

kalamaras_4_-_copy.pngΓια το Greek American News Agency, και μαζί μας θα συμφωνήσει μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινότητας στην ΝΥ,(και όχι μόνον) αναμφισβήτητα το πρόσωπο της χρονιάς για τα ομογενειακά δρώμενα δικαίως ανακηρύσσεται ο απερχόμενος-και ενδεχομένως επερχόμενος για ακόμα μια θητεία - πρόεδρος Δημήτρης Καλαμαράς. Ο πρώτος αμερικανός δεύτερης γενιάς που αναλαμβάνει τα ηνία του οργανισμού μετά από πορεία 70 ετών όπου κυριαρχούσαν στην ηγεσία αλλά και γενικότερα άνθρωποι της πρώτης γενιάς από το 1938 που ιδρύθηκε μέχρι τον Ιούνιο του 2008 που εξελέγη ο Δημήτρης Καλαμαράς. Γιατί του αποδίδεται τέτοια συμβολικής σημασίας τιμή και αναγνώριση αλλά ιδιαίτερης αξίας, ακριβώς γιατί προέρχεται από ένα ΜΜΕ που δεν χαρίζεται. Δεν γλύφει. Δεν κάνει αναμετάδοση δελτίων Τύπου. Δεν συγκαλύπτει, αλλά αποκαλύπτει και κυρίως γιατί τον ίδιο πρόσωπο όταν χρειάστηκε και οι περιστάσεις το επέβαλαν στάθηκε κριτικά απέναντι του και τον έχει επικρίνει αρκετές φορές; Ιδού η απάντηση και η ανάλυση μας!

Ο Δημήτρης Καλαμαράς παρέλαβε προβλήματα, δεν δημιούργησε! Παρέλαβε σκάνδαλα, δεν έφτιαξε νέα σκάνδαλα. Παρέλαβε ατασθαλίες, δεν προξένησε νέες ατασθαλίες. Διαχειρίστηκε προβλήματα, δεν προξένησε νέα ή ακόμα χειρότερα προβλήματα. Παρέλαβε κακοδιοίκηση μιας τραγικής 4αετιας παραδίδει τον οργανισμό σε ηρεμία σε σημείο απραξίας.... Οι επικριτές του θα πουν μα δεν έκανε ουσιαστικό έργο. Δεν έφερε κάθαρση και διαφάνεια που περίμενε ο κόσμος και που ο ίδιος υποσχέθηκε. Το ερώτημα είναι μπορούσε να το κάνει από την στιγμή που άμεσα εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα κάθε είδους ήταν μέλη και του συμβουλίου του δυστυχώς για εκείνον. Θα πείτε τότε, γιατί συνεργάστηκε μαζί τους; Και η απάντηση έρχεται με το ευθύ και πραγματικό ερώτημα, μα υπήρχαν άλλοι να συνεργαστεί, αφού το σύστημα το εκλογικό δεν του επιτρέπει να πάρει δίπλα του αυτούς που θέλει εκείνος; Και αν υπήρχε ο Ηλίας Τσεκερίδης δυστυχώς αποχώρησε και δεν μπήκε στα κοινά αηδιασμένος και απηυδισμένος.

23__iouniou_2007_panomogeneiakh_synediaskepsh_015.png Παρέλαβε μια διαλυμένη ομοσπονδία γεμάτη οικονομικά σκάνδαλα, διακαστήρια, αγωγές, διώξεις δημοσιογράφων, κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση, ατασθαλίες τα οποία απλώς επέλεξε να παραμερίσει, να τα κάνει στην πάντα δηλαδή για να μην συνεχίσει διχασμούς, αλληλοσκοτωμούς, δικαστήρια, αγωγές κτλ. Αλλά παρ' όλα αυτά δεν μπόρεσε να αποφύγει τις εντάσεις, τις διαμάχες και τις αλληλό καταγγελίες. Κατάλοιπα και αυτά του τραγικού παρελθόντος που άφησε πίσω της η μαύρη 4αετια Νικόλαου Διαμαντίδη, Στα μισά της θητείας του ο συνδυασμός του Ντίνου Ράλλη ενώ θα είχε να προσφέρει περισσότερα συμμετέχοντας δυστυχώς αποχώρησε θορυβωδώς αλλά με μηδέν έργο και προσφορά. Ο συνδυασμός τους Ντίνου Ράλλη στο εσωτερικό του είχε άτομα όπως ο Ηλίας Νεοφώτιστος, ο Απόστολος Σκοτίδας, η Ελισάβετ Τζουμάκα, ο Γιώργος Παράλαιμος που αν έμεναν θα μπορούσαν να προσφέρουν έργο. Ο Δημήτρης Καλαμαράς παρέλαβε έναν αναξιόπιστο οργανισμό γεμάτο σκάνδαλα-από την 4αετη μαύρη θητεία Διαμαντίδη- τα οποία έμειναν δυστυχώς ατιμώρητα και ανεξιχνίαστα όπως το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο του Νικόλαου Διαμαντίδη με το ζήτημα της ασφάλειας το οποίο ήδη αποκαλύψαμε από τις 10 Οκτωβρίου του 2008 αλλά τελικά δεν κατάφερε να φέρει διαφάνεια. Δεν έστειλε ως όφειλε στον εισαγγελέα τους υπαίτιους που καταχράστηκαν χρήματα του απλού ομογενή αλλά επέβαλε ηρεμία. Αφήνει πίσω του μια ήπια θητεία χωρίς μεγάλο και ουσιαστικό έργο, αλλά έκανε σοβαρά βήματα επιστροφής στην σοβαρότητα. Έδωσε σαφή δείγματα αξιοπιστίας και πάνω από όλα κατάφερε να βελτιώσει -κατά το μέτρο του δυνατού γιατί η 4αετια Διαμαντίδη ήταν καταλυτικά καταστροφική για την Ομοσπονδία -την έξωθεν μαρτυρία του οργανισμού. Δια του προσώπου του Δημήτρη Καλαμαρά προέβαλε ένα πρόσωπο του οργανισμού τουλάχιστον διακριτικά σοβαρό. Ο ίδιος ο Δημήτρης Καλαμαράς ως προσωπικότητα ξεχώριζε και ξεχωρίζει, ωστόσο ως σώμα το ΔΣ στο οποίο προΐσταται -με εξαιρέσεις χωλαίνει -. Yπάρχουν πρόσωπα με πολλά μελανά σημεία στο παρελθόν τους, τα οποία αν πράγματι σκέφτονται το μέλλον του οργανισμού αλλά και τον ίδιο τον Δημήτρη Καλαμαρά τον οποίο μύησαν στα κοινά και «εκπαίδευσαν» στις δικές τους-ξεπερασμένες νοοτροπίες και αντιλήψεις-, καλό θα ήταν να αποχωρήσουν διακριτικά από δίπλα του, αν θέλουν να γίνει μια τομή στα δημόσια πράγματα της Ομοσπονδίας Ελλ. Σωματείων Μείζονος ΝΥ. Προς το παρόν είναι παγιδευμένος από αυτά τα «στοιχεία».

Αν κοιτάξει κανείς πίσω στην 4αετια Νικολάου Διαμαντίδη θα απογοητευτεί πλήρως με την εικόνα και τα κατορθώματα του ανδρός... Αντιθέτως η εικόνα που δίνει σήμερα η Ομοσπονδία, μετά από δυο χρόνια είναι αρκετά πιο σοβαρή. Πιο υπεύθυνη. Τουλάχιστον δεν αφήνει σκάνδαλα. Δεν έχουμε καταγγελίες -και αυτή που είχαμε από τον Σκοτίδα αφορούσε την μαύρη θητεία Διαμαντίδη και τα τερτύπια του, καταγγελία που ωστόσο πήρε πίσω λόγω πιέσεων...



d_kalamaras_8.pngΗ θητεία Δημήτρη Καλαμαρά ήταν μια μεταβατική περίοδος επιστροφής στην ομαλότητα. Προσπάθησε να επενδύσει στην αξιοπιστία. Την σοβαρότητα και όχι την σοβαροφάνεια. Την διαφάνεια. Την λογοδοσία. Θα μπορούσε να είχε κάνει πολύ περισσότερα. Να ανοίξει, ας πούμε, τις πόρτες πάλι του ΔΣ για τον Τύπο και την ομογένεια δεν το έκανε, όχι γιατί δεν το ήθελε ο ίδιος, αλλά γιατί το επέβαλαν άλλοι λόγω φόβου... ο Ίδιος δεν έχει κάτι που να τον βαρύνει από το παρελθόν του ή την πορεία του στα κοινά. Θα μπορούσε να κάνει πιο τολμηρά βήματα που δεν έκανε. Είχε όμως να αντιπαλέψει νοοτροπίες και αντιλήψεις που δεν αλλάζουν τώρα στα δυσμάς του βίου τους... Θα μπορούσε να κάνει ριζικές αλλαγές και τομές αλλά δεν τις έκανε, γιατί δεν υπήρξε το κατάλληλο έδαφος ακόμα στο εσωτερικό του συνδυασμού του. Για παράδειγμα την παρέλαση του 2008 την έβγαλε με την Ελισάβετ Τζουμάκα που δεν ανήκε στον δικό του συνδυασμό, θέλοντας να περάσει έτσι πολλά μηνύματα που δεν βρήκαν ανταπόκριση... Είναι αλήθεια ότι θα μπορούσε να είχε κάνει πάρα πολλά, αλλά δεν υπάρχει ούτε το κατάλληλο περιβάλλον, ούτε το έμψυχο δυναμικό συνεργατών. Είχε να επιλέξει και να ισορροπήσει μεταξύ των στρατοπέδων Πέτρο Γαλάτουλα (γενικός γραμματέας), το οποίο διαλύθηκε εν τη γεννέσει του, και του στρατοπέδου Ράλλη, το οποίο επίσης ηττήθηκε κατά κράτος με την αποχώρηση του τον Μάιο του 2009. Είναι αλήθεια ότι επί των ημερών του Δ. Καλαμαρά, η ομοσπονδία από τις εντάσεις, τις ύβρεις, τις καταγγελίες και τις αλληλοεξοντώσεις, περάσαμε στην πλήρη απραξία σε σημείο που να χρειαστούν δυο και τρείς συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης για να υπάρξει απαρτία έστω 50 ατόμων σε σύνολο 170 περίπου αντιπροσώπων... Σίγουρα υπάρχουν και πολλά μικρά θετικά βήματα που έγιναν, αλλά δεν φάνηκαν στο σύνολο της άθλιας εικόνας που παρουσίαζε ο θεσμός τα προηγούμενα χρόνια. Εικόνα πολύ απλά ξεθάμπωσε, αλλά δεν καθάρισε. Υπήρχε πολύ βρωμιά για να καθαρίσει αμέσως η εικόνα αυτή. Το βέβαιο είναι ότι δεν είχαμε νέα σκάνδαλα. Δεν είχαμε νέες ατασθαλίες. Δεν είχαμε κακοδιαχείριση στα οικονομικά.



Αντιθέτως, υπήρξαν βήματα προς την κατεύθυνση της διαφάνειας. Δηλαδή στο ζήτημα της πολύκροτης υπόθεσης του σκανδάλου της ασφάλειας και των χαμένων 27.000$ υπήρξαν προσφορές και έγινε επιλογή της πιο συμφέρουσας, και όχι με ανάθεση, όπως γινόταν στο παρελθόν. Η ίδια τακτική της επιλογής μέσω προσφορών ακολουθήθηκε και σε άλλες περιπτώσεις όταν στο παρελθόν παραβιαζόταν το καταστατικό διαρκώς από τον κ. Διαμαντίδη, όπως στην περίπτωση της αλλαγής τηλεφωνικής εταιρίας με πρόσχημα τις φθηνές κλήσεις με εταιρία επιλογής την τηλεφωνική εταιρίας ιδιοκτησίας Διαμαντίδη(απλά δεν έχουν ασχοληθεί για να βρουν τα στοιχεία αυτής της κραυγαλέας παρανομίας που εξέθετε τον οργανισμό).Έβγαλαν την Verizon και έβαλαν (εκείνη την περίοδο Διαμαντίδη) εταιρία του Διαμαντίδη, με τελικό κόστος δυσβάσταχτο για την ομοσπονδία. Και άλλα πολλά που έχουν προηγηθεί αυτή την τραγική μαύρη περίοδο της θητείας Διαμαντίδη.

Σήμερα δυο χρόνια μπορούμε να πούμε με κάποιες επιφυλάξεις και ενστάσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν πρέπει να ξανά δουν το κατώφλι των συνεδριάσεων του ΔΣ, ότι ήταν μια ήπια και χαμηλών τόνων θητεία. Ο κ. Δημήτρης Καλαμαράς -στον οποίο πολλές φορές επίσης έχουμε ασκήσει έντονη, αλλά καλόπιστη και καλοπροαίρετη κριτική -και έτσι θα συνεχίσουμε-για την πολιτική ατολμία που έχει επιδείξει σε θέματα μείζονος ηθικής σημασίας για τον οργανισμό- σήμερα έχει δημιουργήσει μια εικόνα αρκετά πιο καθαρή για την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ και τελείως διαφορετική από εκείνη που δημιουργήθηκε μετά το 2002 και εντεύθεν.



d_kalamaras_7__2007_panomogeneiakh_synediaskepsh_004.pngΠοιος είναι όμως στην πραγματικότητα ο Δημήτρης Καλαμαράς και γιατί θεωρούμε ότι δικαιωματικά είναι ο άνθρωπος της χρονιάς στα κοινά της Ομογένειας των ΗΠΑ. Πρόκειται για άνθρωπο Σοβαρό. Με ήθος! Έχει ξεχωρίσει στα δέκα και πλέον έτη συμμετοχής του στα κοινά για το ήθος, την τιμιότητα την συνέπεια και την αξιοπρέπεια του. Δούλευε πάντα αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να υποτιμά το έργο που κάθε φορά του ανέθεταν στο ΔΣ που θήτευε. Ποτέ δεν φάνηκε να επιζητεί αυτοπροβολή. Πάντα υπομονετικός αλλά για αρκετά χρόνια πλήρως εξαρτημένος από τους μέντορες του... Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι δεν διστάζει να ελέγξει και ανθρώπους του περιβάλλοντος του. Χρειάζεται όμως πολύ δρόμο μέχρι τον πλήρη απογαλακτισμό του... Συχνά, επειδή δεν γνωρίζει καλά την Ελληνική γλώσσα πέφτει θύμα στρεβλής και σκοπούμενης παραπληροφόρησης καλοθελητών που σπεύδουν να του διαβάσουν τα γραφόμενα(στον Τύπο) και του την στήνουν...

24___6_2007_d_kalamaras_panomogeneiakh_synediaskepsh_056.pngΠολλοί-όσοι μας παρακολουθείτε ανελειπώς- θα αναρωτηθείτε τι έγινε και γιατί αποδίδονται τόσα εύσημα στον άνθρωπο που κατά κύριο λόγο πήρε το ρίσκο και την απόφαση στις 8 Αυγούστου του 2007 να κάνει πίσω στην διοργάνωση του συνεδρίου με θέμα ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ το οποίο οργάνωνε για πρώτη φορά σε τέτοια εμβέλεια κ κλίμακα ο ιστορικός οργανσιμός , για το οποίο νωρίτεραο ίδιος δούλευε και μάλιστα με θέρμη. Η απάντηση είναι απλή και σύνθετη. Το βασικό είναι ότι σήμερα ξέρει ότι τότε έκανε λάθος. Και ηγέτης είναι αυτός που μπορεί να αναγνωρίζει τα λάθη και να αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του...

Από την άλλη γνωρίζουν και οι πέτρες του κτηρίου της ομοσπονδίας ότι δεν ήταν δική του απόφαση αλλά επιβεβλημένη επιλογή και προαποφασισμένη από τον Διαμαντίδη και τους συν αυτώ... Σήμερα ξέρει και ο ίδιος ότι η διοργάνωση αυτού του συνεδρίου αυτού αν έφτανε στο τέλος του, ήταν το αντίδοτο του θανάτου και της ευθανασίας που επέβαλε στον οργανισμό ο Διαμαντίδης και οι συν αυτώ με τις πράξεις και τα έργα τους οι οποίοι τελικά που πολέμησαν με νύχια και δόντια την διοργάνωση αυτή... Σε ιδιωτικές συζητήσεις του πολλές φορές τώρα πια αναφέρει-όπως και πλήθος άλλων μελών της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ- ότι ήταν η καλύτερη ιδέα και ενέργεια που είχε ποτέ η ομοσπονδία στην ιστορία της αλλά όπως σημειώνει ο ίδιος "έγινε σε λάθος στιγμή και με λάθος ανθρώπους σε λάθος θέσεις..." (σ.σ. εννοώντας κυρίως τα μέλη του ΔΣ που αναμίχτεικαν στην όλη διοργάνωση)

kalamaras_8_-_copy.pngΠρόκειται για άνθρωπο χαμηλών τόνων αλλά διαπιστωμένα τίμιο μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Θέλει απόδειξη ακόμα και για το ένα δολάριο όταν επί Διαμαντίδη έγραφαν σε χαρτοπετσέτες -ναι καλά διαβάσατε- τα χρήματα που εισέπρατταν διάφορα συνεργεία που έκαναν εργασίες και στο δρόμο χάνονταν μικροποσά.... Ο Δημήτρης Καλαμαράς είναι άνθρωπος με ήθος και αξιοπρέπεια σε σημείο που δεν δίστασε, όταν οι περιστάσεις το επέβαλαν, να καταθέσει δημοσίως στην διάθεση της ομογένειας την παραίτηση του, όταν αδίκως σπιλώθηκε και κατασυκοφαντήθηκε. Άνθρωπος χαμηλών τόνων. Ήπιος χαρακτήρας. Διαλλακτικός. Αγαθών προθέσεων -για αυτό και πολλές φορές πέφτει θύμα των καλών προθέσεων των επιτηδείων που τον περιτριγυρίζουν... Με ποιότητα και πολιτικό πολιτισμό. Μπορεί να διαφωνεί ή να πονά με την κριτική που του ασκείται, αλλά ποτέ δεν θα καταφύγει σε αθλιότητες τύπου Διαμαντίδη ο οποίος στις 5 Απρλίου του 2008 δεν δίστασε να καλέσει την αστυνομία να διώξει δια της βίας έλληνα δημοσιογράφο από την Ομοσπονδία, επειδή δεν του άρεσε η κριτική και οι αποκαλύψεις για τα κατορθώματα τον βίο... την δράση... και την εν γένει πολιτεία του εδώ στις ΗΠΑ. Άντεξε στις πιέσεις που του ασκήθηκαν πολλές φορές από τα γνωστά βαρίδια της Ομοσπονδίας και κράτησε ένα επίπεδο...

kalamaras_7.pngΕπέδειξε πάντοτε-μέχρι σήμερα τουλάχιστον- στις δημόσιες εμφανίσεις του σοβαρότητα και υπευθυνότητα που η ομοσπονδία είχε πολλά χρόνια να δει. Τον επικρίναμε για την πολιτική ατολμία που έδειξε να μην βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο, στέλνοντας τα οικονομικά σκάνδαλα στον εισαγγελέα αλλά το επιχείρημα του εν μέρει λογικό και σε κάποια σημεία αφοπλιστικό. «Προτίμησα την ειρήνη και την αγάπη μεταξύ μας. Να μη κάνουμε άλλο κακό στην ομογένεια. Αρκετά πια με τα δικαστήρια. Αν πάμε στον εισαγγελέα ίσως είναι μεγαλύτερο το κακό που θα γίνει από το καλό που είναι η καθαρότητα, η αλήθεια και η διαφάνεια». Λέει και ξανά λέει στις ιδιωτικές συζητήσεις του όταν του τίθεται το ζήτημα. Σίγουρα η επιτροπή που ορίστηκε να φέρει εις πέρας το έργο της διερεύνησης για το σκάνδαλο Διαμαντίδη με την ασφάλεια και τα 27.000$ προσπάθησε -για την ακρίβεια όλη την δουλειά την έκανε μόνος του ο Διονύσης Πυλαρινός αλλά και αυτός στο τέλος έκανε πίσω υπολογίζοντας το κόστος- αλλά δεν τα κατάφερε να ρίξει φως σε στην θολή ύποπτη και σκοτεινή υπόθεση... Δηλαδή για να καταλάβετε το μέγεθος και την τραγελαφικότητα ο Διαμαντίδης κάθισε στο σκαμνί τον πρώην πρόεδρο Γεώργιο Γεωργόπουλο και τον επίσης πρώην πρόεδρο Απόστολο Τομόπουλο με στημένες κατηγορίες για 200$ που δήθεν χάθηκαν, όταν ο ίδιος και η ίδια επιτροπή που ήλεγξε τα οικονομικά της περιόδου 2002 -2004 απέδιδε ευθύνες στον Διαμαντίδη για εισιτήρια πολλαπλάσιας αξίας που χάθηκαν μυστηριωδώς με τον ίδιο κατηγορούμενο -κατήγορο και εισαγγελέα που αθώωνε τον εαυτό του! Εδιωξε και διέσυρε δυο πρώην προέδρους με ατιμωτικό τρόπο και ο ίδιος όταν πια πάτωσε η κατάσταση και βάλτωσαν όλα και η ομοσπονδία είχε διαλυθεί και ο ελληνισμός στην ΝΥ είχε διχαστεί για μια 4αετια τον Μάιο του 2008 πρότεινε την επαναφορά και αθώωση τους! Και το ακόμα χειρότερο; Σήμερα τον Νικόλαο Διαμαντίδη ακόμα τον κυνηγά και τον βαραίνει η βαριά σκιά του σκανδάλου με τα 27.000 που χάθηκαν δια της ασφάλειας και του ατυχήματος που ποτέ δεν έγινε τον Μάρτιο του 2007! Αυτό ήταν το δυσώδες κλίμα που παρέλαβε ο Δημήτρης Καλαμαράς. Και αυτό όλο το συρφετό είχε να αντιμετωπίσει από σκιές του παρελθόντος που ακόμα περιφέρουν την βαριά σκιά τους στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο...

kalamaras_d.pngΜε πιο απλές και καθαρές κουβέντες Ο Δημήτρης Καλαμαράς μετά από μια διαρκή δεκαετή παρουσία στα κοινά που τον έφερε στην ανάληψη της ευθύνης της προεδρίας της Ομοσπονδίας τον Ιούνιο του 2008 , απέδειξε ότι πρόκειται για υπεύθυνο πολιτικό άνδρα που ελπίζουμε στην νέα θητεία του να φανεί πιο τολμηρός και αποφασιστικός. Αντάξιος της εμπιστοσύνης της ομογένειας. Ο Δημήτρης Καλαμαράς είναι άνδρας πολιτικά τοποθετημένος, συνειδητοποιημένος , με άποψη και παρουσία στο αμερικανικό γίγνεσθαι. Και προ πάντων άνθρωπος καθαρός! Γνήσιος! Τίμιος! Διάφανος σα το γυαλί αλλά πολιτικά ίσως με μειωμένα αντανακλαστικά στις αντιδράσεις του για τα δημόσια τεκταινόμενα και κυρίως ακόμα πολιτικά αδύναμος να απομακρύνει από δίπλα του όλους αυτούς που πολύ εύστοχα ο Γιώργος Κατσίχτης αποκαλεί «κροκόδειλους»!



Το προφίλ του Δ. Καλαμαρά δείχνει και αποδεικνύει-στα δυο χρόνια της θητείας του- ότι πίσω από τον νέο και σοβαρό Αμερικανό επαγγελματία και πετυχημένο δικηγόρο στην ειδικότητα του, υπάρχει ένα πρόσωπο βαθιά πολιτικοποιημένο στην αμερικανική πραγματικότητα αλλά με την νοοτροπία του σύγχρονου Ελληνό Αμερικανού δεύτερης γενιάς. Με σαφή και έντονη την διαφορά αντιλήψεων, προτεραιοτήτων και μαχητικότητας με τον Ελληνό Αμερικανό πρώτης γενιάς. Άνθρωπο που έχει όμως αγωνίες για την καταγωγή και την δική του εθνική ταυτότητα και τον αυτοπροσδιορισμό του μέσα στο μωσαϊκό των εθνοτήτων που καλείται να συνυπάρξει η Ελληνική Κοινότητα στις ΗΠΑ. Ξέρει την σημασία των εθνικών θεμάτων της χώρας καταγωγής του, αλλά πιστεύει ότι ένας Αμερικάνικος οργανισμός όπως Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ πρέπει να γίνει δυνατότερη ισχυρότερη στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα, ώστε να μπορεί να πιέζει. Άποψη σωστή αλλά μέχρι σήμερα απραγματοποίητη. Πίσω από το αθώο και πολλές φορές αφελές χαμόγελο του Δημήτρη Καλαμαρά κρύβεται πολύ καλά ένας άνθρωπος έξυπνος που διαθέτει την αφέλεια του Αμερικανού αλλά και την εξυπνάδα της ελληνικής καταγωγής του. Σκέπτεται με την αμερικάνικη αντίληψη αλλά δρα ακόμα με ελληνική νοοτροπία και εκεί είναι που γίνεται το μπέρδεμα.



kalamaras_dimitris_-_copy.jpgΕίναι άνθρωπος που έχει όρεξη για δουλειά και διάθεση για ουσιαστική προσφορά, αφού μέσα στα ερείπια που παρέλαβε το πρώτο που είχε να αντιμετωπίσει και να ανορθώσει είναι αφενός η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του οργανισμού που άφησε πίσω του διαλυμένο ο πολύς κ. Διαμαντίδης και αφετέρου το ηθικό των μελών του οργανισμού! Έδωσε το παρόν παντού όπου και αν προσκλήθηκε χωρίς να κάνει διακρίσεις με στόχο, όχι την αυτοπροβολή, αλλά να ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία του οργανισμού. Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να παράξει έργο, εν τούτοις όμως αφενός κατάλοιπα του παρελθόντος(που κρατούν τις καρέκλες προκλητικά) και αφετέρου η μη επαρκής προσφορά ικανού επιτελικού δυναμικού -όπως αποδείχτηκε στην πράξη μετά από δυο έτη από το πολιτικό στελεχιακό δυναμικό του- με αξίες, οράματα και προ πάντων με την ίδια όρεξη για δουλειά. Δυναμικό αντάξιο των προσδοκιών και των σύγχρονων απαιτήσεων της Ελληνικής κοινότητας, που ακόμα δεν έχει και έτσι δεν του δίνει τα εχέγγυα για κάτι καλύτερο. Ωστόσο παρ' όλα αυτά κατάφερε και με κάποια -έστω μικρά βήματα- να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ με παρουσία σε διάφορα κοινά αμερικάνικα προγράμματα για εθνικούς οργανισμούς.



Κατάφερε με μικρά αλλά σίγουρα βήματα να προσεγγίσει κάποιες προσωπικότητες σοβαρές, όπως οι Γιατροί και άλλοι οργανισμοί που δειλά - δειλά κάνουν την εμφάνιση τους στις αίθουσες της ομοσπονδίας. Κατάφερε να συνεννοηθεί και να επιδείξει σοβαρότητα και πάνω από όλα να δείξει ήθος και υπευθυνότητα. Θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα σε θέματα διαφάνειας αλλά τουλάχιστον προσπάθησε και κέρδισε δίκαια την εμπιστοσύνη του κόσμου για ακόμα μια θητεία. Θα μπορούσε να είχε κάνει πιο αποφασιστικά βήματα με ριζικές τομές και αλλαγές που θα μείνουν αλλά πάντα υπάρχει χρόνος αρκεί να θέλει και να έχει την πολιτική βούληση. Σημασία έχει ότι έχει ήθος. Δεν λέει ψέματα και δεν αερολογεί. Δείχνει ποιότητα χαρακτήρα, έστω και αν πολλές φορές τον επικρίναμε σε επιμέρους ζητήματα που έδειξε πολιτική ατολμία να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Προτίμησε την οδό της συνεννόησης και της καταλλαγής, αλλά δεν υποβίβασε και άλλο το ήδη καταβαραθρωμένο και παντελώς αναξιόπιστο πρόσωπο που έδειχνε προς τα έξω η προηγούμενη διοίκηση( Διαμαντίδη). Θα μπορούσε πράγματι να ρίξει φως στα σκάνδαλα που παρέλαβε αλλά προτίμησε την οδό της «ειρήνης», όμως δεν έλυσε το μεγάλο πρόβλημα της διαφάνειας.

kalamaras_6.pngΈβαλε κάποιους στόχους -έστω και μη άμεσα ωφέλιμους στην Ελληνική κοινότητα - όπως η ανέγερση δεύτερου ορόφου για τους συλλόγους που δεν έχουν δικό τους κτήριο, ή ανέγερση ενός μουσείου για τον Έλληνα μετανάστη στην επέκταση κτηρίου που σχεδιάζει. Η επέκταση αυτή θα είχε όμως νόημα και ανταπόκριση μόνον αν επιτέλους η ομοσπονδία άνοιγε διάπλατα τις πόρτες της και με ένα νέο εκλογικό αναλογικό σύστημα που θα έδινε την ευκαιρία να συμμετέχουν στις διαδικασίες εκλογής και ανάδειξης ηγεσίας της ομοσπονδίας κάθε έλληνας άνω των 18, έστω και αν δεν ανήκει σε κάποιο σύλλογο, αρκεί να έχει την δυνατότητα να αποδείξει την καταγωγή του! Σύλλογοι, οι οποίοι αν δεν κλείνουν, φυτοζωούν απλά για την σφραγίδα- Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να γεμίσει ξανά η ομοσπονδία. Αυτή είναι η μοναδική λύση η εκλογή ηγεσίας με συμμετοχική δημοκρατία σε διευρυμένη λαϊκή βάση όλης της ελληνικής κοινότητας της περιφέρειας ευθύνης της Ομοσπονδίας. Μόνο έτσι θα υπάρξουν ανανέωση έμψυχου δυναμικού, νέα και αληθινά ικανά πρόσωπα να προσφέρουν και να δουλέψουν και όχι μετεωρίτες που προσβλέπουν μόνο σε προσωπικά οφέλη, όπως συνέβη και στις τελευταίες εκλογές του 2008 με διάφορους διάττοντες αστέρες.. .. Αυτή και μόνον η διαδικασία είναι που θα ανανεώσει το έμψυχο δυναμικό της ομοσπονδίας. Θα αναδείξει νέα πρόσωπα και είναι αυτή η διαδικασία που θα μπορέσει να αποτελματώσει τον οργανισμό αυτόν από την απραξία και το τέλμα που βρίσκεται. Αδιέξοδα στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν. Υπάρχει ακόμα χρόνος και μπορεί να γίνει η αλλαγή που θέλει και επιζητεί εδώ και χρόνια ο απλός ομογενής. Ομογενής, ο οποίος διαμαρτύρεται σιωπηρώς με την αποχή του από τα της Ομοσπονδίας αηδιασμένος και αγανακτισμένος από όσο έχουν προηγηθεί όλα αυτά τα χρόνια..



Το προφίλ του Δημήτρη Καλαμαρά γενικά δείχνει άνθρωπο που έχει όρεξη και διάθεση για δουλειά αλλά που δυστυχώς δεν έχει ανθρώπους ικανούς δίπλα του τόσους όσους θα έπρεπε. Γιατί τα σημειώνουμε όλα αυτά; Γιατί αυτό που παρατηρήσαμε μέσα σε αυτή την μικρή, απλή, και λιτή έστω χαμηλών προσδοκιών, διοργάνωση είναι η κατάθεση προσωπικής προσφοράς και εργασίας όχι μόνον των μελών του Δ.Σ. τα οποία θα δούμε παρακάτω, αλλά προσωπικά του ιδίου του Δημήτρη Καλαμαρά, ο οποίος ενώ έχει ένα profile politically correct εν τούτοις ξέρει -όπως έχει αποδείξει τα δυο χρόνια της θητείας του ως πρόεδρος, αλλά και μια δεκαετία πριν με την συνεχή αλλά αθόρυβη προσφορά του- αν χρειαστεί να σηκώνει τα μανίκια και να ζώνεται την ποδιά της δουλειάς! Ξέρει να υπηρετεί με χαμόγελο, όχι υποκριτικό μάλιστα όταν προσπαθεί να υποκριθεί και να παρουσιάσει κάτι που δεν είναι και δεν το πιστεύει χάνει πολλά στην «παράσταση».

Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και για πολλά άλλα που στην συνέχεια των ημερών θα δούμε ο Δημήτρης Καλαμαράς είναι ο άνθρωπος της Χρονιάς για το 2009.
www.greekamericannewsagency.com.

Νεκρός βρέθηκε στα Ιωάννινα 63χρονος ιερέας...


Νεκρός βρέθηκε λίγο πριν το μεσημέρι 63χρονος ιερέας, που φέρει τραύμα από σκάγια κυνηγετικού όπλου στο κεφάλι και το στήθος του.
Ο ιερέας εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, στη διασταύρωση των Λυγκιάδων του παλιού εθνικού δρόμου Ιωαννίνων-Τρικάλων. Δίπλα του βρέθηκε...


κυνηγετική καραμπίνα, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας...

Το 2010 υποδέχτηκαν Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία...


Το έτος 2010 υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας ενώ, υπό το φως της πανσελήνου ετοιμάζονται να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά πολλές περιοχές του Ο Νότιος Ειρηνικός ήταν η πρώτη περιοχή του κόσμου που υποδέχθηκε το νέο έτος. Ένα θεαματικό σόου πυροτεχνημάτων απήλαυσαν οι συγκεντρωμένοι στο Sky Tower, στο Το Σίδνεϊ υποδέχτηκε τη νέα χρονιά στις 15:00 ώρα Ελλάδας και...


περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο άτομα εκτιμάται ότι συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό πάνω από την Όπερα του Σίδνεϊ κα τη γέφυρα του λιμανιού της πόλης.

Οι θεατές καλούνται να φορέσουν κάτι μπλε, ακολουθώντας το θέμα των εκδηλώσεων με τίτλο «Αγρύπνηση του Πνεύματος»...

Μαχητικός ή πνεύμα αντιλογίας;...

Το δεύτερο του πήγαινε περισσότερο. Ο Κακαουνάκης ήταν πάντα "αντί". Ίσως αυτό να είδε επάνω του ο Λαμπράκης όταν τον γνώρισε και τον έκανε δημοσιογράφο.

Δεν δεχόταν ποτέ, αυτό που άκουγε, όπως ήταν. Πάντοτε έψαχνε τι βρίσκεται από πίσω κι από κάτω.

Ποτέ δεν δεχόταν την είδηση όπως εμφανιζόταν, ή όπως σερβιριζόταν. Και με αυτό τον τρόπο ανακάλυπτε πολλά. Μια...

...άλλη μεγαλύτερη είδηση.

Στο διάλογο δεν συμφωνούσε ποτέ με κανέναν. Είχε πάντα τον αντίλογο. Οπως έτσι πρέπει να ΄ναι ο πραγματικός δημοσιογράφος...

Ο δημοσιογράφος Γ. Κουρτάκης απαντάει στο Nonews-NEWS...

Σας ευχαριστώ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσατε τον άδικο χαμό του Νίκου.

Όμως θέλω να σας διευκρινήσω και παρακαλώ να το αναρτήσετε, ότι δεν...

...αναλαμβάνω τη γενική διεύθυνση της εφημερίδας "Στο Καρφί". Η εφημερίδα ανήκει στα παιδιά του. Εγώ απλώς συμμετείχα στην έκδοση όσο ζούσε ο φίλος μου ο Νίκος. Όμως δεν μπορώ να ξέρω ποια θα 'ναι η σχέση μου, αύριο.

Φιλικά,
Γιάννης Κουρτάκης

Ασυγχώρητα λάθη...

Ο διοικητής του Ευαγγελισμού ζήτησε το φάκελο νοσηλείας...
Υπήρξαν, απ' ότι φαίνεται, σοβαρά ιατρικά λάθη. Ο Κακαουνάκης μπήκε για μια απλή επέμβαση ρουτίνας, πήρε εξιτήριο και επανήλθε με επιπλοκές και με τους γιατρούς να τον υποβάλλουν σε συνεχείς επεμβάσεις.

Ήδη ορίστηκαν πραγματογνώμονες και...

...ο διοικητής του νοσοκομείου ζήτησε το φάκελο νοσηλείας.

Οι κόρες του Νίκου έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια για τις συνθήκες κάτω απ' τις οποίες επήλθε ο θάνατος του...

Ψάχνουν δυο στελέχη της Εθνικής Τράπεζας για εμπόριο πορνογραφικού υλικού...

Συναγερμός στην Εθνική Τράπεζα...
Από το Noname
Δυο στελέχη της που εργάζονται στη διοίκηση στα κεντρικά στην οδό Αιόλου και Γεωργίου Σταύρου φαίνονται αναμεμιγμένα σε υπόθεση εμπορίου πορνογραφικού υλικού.

Και οι δυο έχουν σχέση με τον...

...ήδη συλληφθέντα (κρατείται στις φυλακές Τρίπολης) , για διακίνηση πορνογραφικού υλικού, υπάλληλο του "Αστέρα Palace" . Σύμφωνα με πληροφορίες του noname, τα στελέχη της Εθνικής χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες δραστηριότητές τους το διαδικτυακό σύστημα της τράπεζας.

Ο Κουρτάκης αναλαμβάνει το Καρφί...

Μετά την μεγάλη απώλεια του Νίκου Κακαουνάκη ένας δικός του άνθρωπος, στενός του συνεργάτης, φίλος του και συγχωριανός, ο Γ. Κουρτάκης, αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να συνεχίσει την πορεία της εφημερίδας.

Η ιδιοκτησία θα...

...ανήκει βέβαια στις κόρες του Δήμητρα και Μαριάννα. Ο Κουρτάκης αναλαμβάνει τη γενική διεύθυνση με διευθυντή τον επίσης για χρόνια στενό συνεργάτη του Κακαουνάκη, Κώστα Γιαννόπουλο.

Τους ευχόμαστε καλή τύχη...

Ευχές για «Καλό Τίγρη!» ...

Της Λώρη Κέζα
Δεν λέμε πια «Καλά Χριστούγεννα», ούτε καν «Καλή χρονιά». Αυτές οι ευχές όχι μόνον είναι ντεμοντέ, αλλά καταπατούν την πολιτική ορθότητα θεωρώντας δεδομένο ότι ο αποδέκτης είναι χριστιανός και δυτικός. «Ευχές εποχής», λοιπόν, για όσους θέλουν να είναι σε όλα σωστοί και μετρημένοι. Η έκφραση εισαγωγής «Seasons greetings» βοηθά να μη....

νιώθει κανείς απέξω. Για να πούμε του στραβού το δίκιο, ο εκκλησιαστικός πολιτισμός των δυτικών επιβλήθηκε στον πλανήτη με έναν ύπουλο τρόπο. Διά της τηλεοράσεως και του εμπορίου. Ολοι γιορτάζουν τις γιορτές της Δύσης. Η ανθρωπότητα εξαναγκάστηκε να υποδεχτεί σύμπασα το περίφημο Μιλένιουμ, ενώ η επέτειος αφορούσε τους μισούς κατοίκους του πλανήτη. Η αλλαγή της χιλιετίας φωτιζόταν σε κάθε μήκος της Γης από πυροτεχνήματα, ασχέτως εάν οι πληθυσμοί σε αυτά τα μήκη δεν υποδέχονταν καν το νέο έτος. Σε λίγες ημέρες ετοιμαζόμαστε να επιβάλουμε το 2010 στο παγκόσμιο ημερολόγιο.

Η Κίνα, για παράδειγμα, θα μπει στο έτος 4708.

Καθώς ακολουθεί σεληνιακό ημερολόγιο, η Πρωτοχρονιά είναι μια κινητή εορτή: το νέο έτος για τους Κινέζους θα έλθει ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Στις 14 Φεβρουαρίου θα μπουν στη χρονιά του μεταλλικού Τίγρη.

Από τα 6,5 δισ. του παγκόσμιου πληθυσμού, το 1,3 δισ. αναμένει τον Τίγρη. Στην Ινδία άλλοι τόσοι (1,2 δισ. άτομα) ζουν ημερολογιακό μπέρδεμα, καθώς στη χώρα του Σίβα χρησιμοποιούνται περισσότερες από 14 τοπικές μέθοδοι μέτρησης του χρόνου. Πρόκειται για σεληνιακά ημερολόγια με διαφορετικές αφετηρίες.

Ορισμένα είναι αρκετά πρωτότυπα, όπως αυτό που χρησιμοποιείται στα πέριξ της Βομβάης: πρόκειται για ημερολόγιο οπαδών του ζωροαστρισμού. Το 1952 επιχειρήθηκε να μπει μια τάξη και ορίστηκε επιτροπή για να καταλήξει σε κοινό ημερολόγιο για όλους τους Ινδούς. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια δουλειάς για να τοποθετήσουν την αρχή της χρονομέτρησης στην εαρινή ισημερία του δικού μας 78 μ.Χ., εκεί όπου τοποθετείται η αρχή της δυναστείας των Σάκα. Για την Ιαπωνία το χρονόμετρο άρχισε να γράφει από τη δική μας 11η Φεβρουαρίου 660 π.Χ., όταν ενθρονίστηκε ο πρώτος θνητός αυτοκράτορας Ζίμου. Σύμφωνα με τα παραδοσιακά απωανατολικά ημερολόγια, το έτος χωρίζεται σε 24 ηλιακές περιόδους. Οι χρονικές περίοδοι έχουν πολύ όμορφα ονόματα, όπως «Ο μήνας της επιστολής» ή «Ο μήνας της φιλίας». Η Κορέα διαθέτει δύο παράλληλα ημερολόγια. Το πρώτο ημερολόγιο, Τάνγκου, είναι επηρεασμένο από τη μυθολογία και έχει αφετηρία την ίδρυση του κορεατικού κράτους από τον μυθικό Τανγκούν. Το δεύτερο είναι το θρησκευτικό ημερολόγιο Μπουλ Γκι και έχει αφετηρία το 544 π.Χ., τη χρονιά που πέθανε ο Βούδας, σύμφωνα με τον βουδισμό Θεραβάντα. Για τα παραπάνω ημερολόγια χρησιμοποιούνται και η Σελήνη και ο Ηλιος. Υπάρχει μια λογική σε αυτό: αν ακολουθούσαν μόνο τη Σελήνη, οι εποχές θα μετατοπίζονταν, καθώς το έτος θα είχε 354 ημέρες (ο σεληνιακός μήνας διαρκεί 29,5 ημέρες). Καθένας βρίσκει τον τρόπο του για να το διορθώσει. Οι Κινέζοι συμπληρώνουν 11 ή 12 ημέρες του ηλιακού έτους προσθέτοντας έναν εμβόλιμο μήνα κάθε τρία χρόνια. Ο πρόσθετος μήνας τοποθετείται έπειτα από χαρακτηριστικά σημεία της τροχιάς του Ηλιου, δηλαδή ύστερα από τις δύο ισημερίες ή τα δύο ηλιοστάσια. Το ισλαμικό ημερολόγιο είναι το μοναδικό αμιγώς σεληνιακό. Οι μήνες ουδεμία σχέση έχουν με τις εποχές της φύσης, με εναλλασσόμενους μήνες 30 ή 29 ημερών. Η Πρωτοχρονιά κάθε χρόνο εορτάζεται σε διαφορετική ημερομηνία, έχοντας για αφετηρία τη δυτική 16η Ιουλίου 622 μ.Χ., όταν ο Μωάμεθ πήγε από τη Μέκκα στη Μεδίνα. Τα παράδοξα της μέτρησης του χρόνου στον πλανήτη είναι αναρίθμητα. Στην Αιθιοπία έμαθαν για τη γέννηση του Ιησού με επτά χρόνια καθυστέρηση, οπότε και ξεκίνησαν το μέτρημα. Βρίσκονται τώρα στο 2002. Καθότι κόπτες, είναι παλαιοημερολογίτες, δηλαδή πάνε πίσω 14 ημέρες. Την Πρωτοχρονιά τους τη γιορτάζουν την 1η Σεπτεμβρίου. Τούτων δοθέντων είναι σωστές οι «Ευχές εποχής». Ακόμη καλύτερα: «Κάθε μέρα γιορτή!»...
Το ΒΗΜΑ

Έφτυνε στο Δικαστήριο τους Χουντικούς...


"Παπαδόπουλε, κοίτα..." του' λεγε και σήκωνε το δεξί του χέρι κάμπτοντας το ένα δάχτυλο...
Στην δίκη της Χούντας και του Πολυτεχνείου, ο Κακαουνάκης μαζί με ένα άλλο δημοσιογράφο που σήμερα ασχολείται με την πολιτική, έριχνε ροχάλες στους Χουντικούς την...
ώρα που προσέρχονταν στην αίθουσα του Δικαστηρίου.
Ο Κακαουνάκης μάλιστα για να βγάλει το άχτι του για τα 7 χρόνια δικτατορίας, ειρωνευόταν τον πρωταίτιο του Απριλιανού πραξικοπήματος, φωνάζοντας του μέσα στην αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού:
"Κοίτα Παπαδόπουλε" και σήκωνε το δεξί του χέρι ,κάμπτοντας το ένα δάχτυλο.
Ο Παπαδόπουλος δεν του απαντούσε, αλλά με τον Ιωαννίδη και τον Πατακό στήναν συνέχεια καυγάδες.
Ο Κακαουνάκης την εποχή εκείνη έκανε δικαστικό ρεπορτάζ για την εφημερίδα το ΒΗΜΑ...

Διακαναλική για τον Νίκο...



Ξαφνικά και χωρίς καμιά προειδοποίηση, MEGA-ANT-1 , συνδέθηκαν για λίγα λεπτά σε κοινό πρόγραμμα για τον Νίκο Κακαουνάκη.
"Θα την κάνουμε σήμερα την εκπομπή Κακαουνίστικη", είπε ο Παπαδάκης.
Δεν...

υπάρχει αμφιβολία πως ήταν μια εύστοχη κίνηση στη μνήμη του δημοσιογράφου.
Έτσι έκριναν Καμπουράκης Οικονομέας και Παπαδάκης, ότι έπρεπε να αποτίσουν φόρο τιμής, στο σπουδαίο ρεπόρτερ που έφυγε από την ζωή.
Τα μνημόσυνα δεν του άρεσαν του Κακαουνάκη, αλλά αυτό σίγουρα θα το γουστάριζε...

Ο δημοσιογράφος που ανέτρεψε τους κανόνες...

Ποτέ πριν απ΄αυτόν κανένας δεν μιλούσε στο ραδιόφωνο και στη τηλεόραση με γλώσσα άμεση, σκληρή, και πολλές φορές προκλητική.
Ο Κακαουνάκης ανέτρεψε τους κανόνες. Στη τηλεόραση δεν φόρεσε ποτέ γραβάτα.
Δεν ενδιαφερόταν αν το χρώμα του πουκαμίσου του "έγραφε" η όχι στην κάμερα. Άσχετα αν τις περισσότερες φορές τα χρώματα που διάλεγε ήταν πράγματι ωραία. Ίσως γιατί στις επιλογές τον βοηθούσε το ταλέντο του ζωγράφου που είχε. Βγήκε για πρώτη φορά να πει Δελτίο Ειδήσεων στο ΣΚΑΙ φορώντας τιράντες. Επέβαλε το στυλ του στο ραδιόφωνο καταργώντας κάθε κανόνα.
Δεν είχε τον καθωσπρεπισμό του λόγου. Τα...

έλεγε χύμα. Κι αυτό το στυλ ακολούθησαν πολλοί κάνοντας μάλιστα επιτυχία. Στην τηλεόραση δεν υπάκουσε ποτέ στον κανόνα να μην μιλάει πάνω στον άλλον. Όταν κάτι τον κέντριζε στον συνομιλητή του, δεν περίμενε να έρθει η σειρά του. Ξεσπούσε , τα'ριχνε. Και κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει (στην τελευταία εκπομπή "πρόσωπο με πρόσωπο" που πήγε ως προσκεκλημένος, ο Χατζηνικολάου δεινοπάθησε μαζί του).
Δημιουργούσε ένταση, ζωντάνια, σαματά, κι ανέβαζε τα νούμερα. Γι αυτό τον θελαν όλοι.
Κι ας περιφρονούσε τους κανόνες...

Μην πετάτε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα...


Λοιπόν, οι γιορτές δεν έχουν τελειώσει ακόμη και όλοι έχουν και μια συμβουλή για το τι θα κάνουμε με τα παραπανήσια κιλά, τα άχρηστα σε λίγο έλατα κ.λπ. κ.λπ. Αν ήμασταν Γερμανοί- και συγκεκριμένα κάτοικοι του Βούπερταλ- θα είχαμε μια τουλάχιστον οικολογική και αναμφισβήτητα φιλοζωική επιλογή σε σχέση με το τελευταίο: τον Τάμο. Επιλογή μάλιστα που πιθανόν να μετρίαζε και τις τύψεις αναφορικά με το οικολογικό μας αποτύπωμα. Οι ελέφαντες είναι ως γνωστόν χορτοφάγοι. Σημειωτέον δε...

ότι ο σωστός χαρακτηρισμός θα ήταν «φανατικοί vegans», αφού ξοδεύουν τις 16 από τις 24 ώρες της ημέρας συλλέγοντας καρπούς, φύλλα, φλούδες δέντρων και άλλα τέτοια. Ο Τάμο λοιπόν ζει στον ζωολογικό κήπο της πόλης και τρώει ομολογουμένως με πολύ μεγάλη όρεξη αν και λίγο καθυστερημένα το χριστουγεννιάτικο γεύμα του.

Πρώτο, δεύτερο και τρίτο πιάτο; Χριστουγεννιάτικο δένδρο. ΥΓ: Ένας ενήλικος ελέφαντας καταναλώνει από 140 μέχρι 270 κιλά φαγητό την ημέρα.
ΚΛΙΚ από τα ΝΕΑ

«Κουλ»...


Της Αριστοτελίας Πελώνη...
Ο ΤΟΝΙ ΜΠΛΕΡ έλεγε ότι στην πολιτική ορισμένες φορές είναι καλύτερο να χάνεις και να κάνεις το σωστό, παρά να κερδίζεις και να κάνεις το λάθος.

ΜΟΙΑΖΕΙ με το δίλημμα που βρίσκεται στην καρδιά της ενδοκυβερνητικής συζήτησης για το πώς θα βγει από την Εντατική η ελληνική οικονομία. Όμως και τα δύο μαζί, δηλαδή και να κερδίσεις και να κάνεις το σωστό, συμβαίνουν σπάνια και μοιάζουν με τον τετραγωνισμό του κύκλου.

ΤΗ ΦΡΑΣΗ αυτή έχει...
χρησιμοποιήσει και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να περιγράψει όσα πρέπει να γίνουν στην οικονομία. Με την ίδια φράση θα μπορούσε να έχει σκιαγραφήσει και τα δύο στρατόπεδα στα οποία χωρίστηκε η κυβέρνηση για τα μέτρα που απαιτούνται για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Ο ΙΔΙΟΣ δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι υπάρχουν δύο γραμμές για την οικονομία. Αλλά, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του, το ρήγμα στις σχέσεις του με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη βαθαίνει όλο και περισσότερο. Ο υπουργός Οικονομικών είναι χαμηλού προφίλ και όσοι τον γνωρίζουν τον περιγράφουν ως «κουλ». Η Ολλανδή σύζυγός του είναι συγγραφέας οδηγού για «εναλλακτικούς» ξενώνες στην Ελλάδα, κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στην ήσυχη Σέριφο και πέρασαν τα Χριστούγεννα στο Άμστερνταμ.

ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ, με καλές σπουδές στο εξωτερικό και εμπειρία στις Βρυξέλλες, μεταπήδησε από τον κύκλο των εκσυγχρονιστών στο στενό περιβάλλον του Παπανδρέου. Ίσως κάποιοι να μην του το συγχωρούν. Ο Γιώργος γνώριζε τι τον περίμενε όταν κλήθηκε να καθήσει στην ηλεκτρική καρέκλα της Πλατείας Συντάγματος και επιβίωσε από την πρώτη του σύγκρουση με κάποιους στο ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά μέτρα. Αλλά η πρώτη βολή μπορεί να ήταν απλώς προειδοποιητική. Ο ίδιος δεν συνηθίζει να απαντά πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά να χτυπά όταν κανείς δεν το περιμένει. Άλλωστε δεν διαπραγματεύεται ο Παπουτσής με τον Τρισέ και τον Αλμούνια.

Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ του κύκλου δεν είναι εύκολη υπόθεση, πόσω μάλλον όταν επικρέμαται η απειλή της εποπτείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με όρους που δεν θα επιλέξουμε.

ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ θα είναι κρίσιμο για τον Παπακωνσταντίνου ήδη από τις πρώτες ημέρες. Και θα δείξει αν ο Γιώργος θα μπορέσει να παραμείνει «κουλ».
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ.

Φοροαπαλλαγές δύο ταχυτήτων...

Μένουν και ενισχύονται οι φοροαπαλλαγές για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και καταργούνται ή περικόπτονται δραστικά οι φοροαπαλλαγές για τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.
Στην κατεύθυνση αυτή προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ανεξάρτητα από τα πορίσματα του κοινωνικού διαλόγου, καθώς κρίνει ότι η κατάργηση των φοροαπαλλαγών γενικά θα...

προβλέπεται αύξηση των ποσοστών έκπτωσης από τον φόρο ή το εισόδημα για μια σειρά από φοροαπαλλαγές όπως είναι κυρίως οι ιατρικές δαπάνες, τα ασφάλιστρα ζωής, τα δίδακτρα κ.λπ. και σταδιακή μείωση μέχρι μηδενισμού τους των ποσοστών έκπτωσης για τις ίδιες δαπάνες για τα υψηλά εισοδήματα.

Στις ισχύουσες ήδη φοροαπαλλαγές, που θα εξακολουθήσουν να ισχύουν, προστίθεται και μια νέα φοροαπαλλαγή - κίνητρο για την αγορά και εγκατάσταση συστημάτων καθαρής ενέργειας.

Aνάσα για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα δώσει και η έκπτωση του συνόλου των τόκων για στεγαστικό δάνειο αγοράς πρώτης κατοικίας από το φορολογητέο εισόδημα και μάλιστα αναδρομικά και για στεγαστικά που λήφθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί σε διπλασιασμό του οφέλους που έχει ο δανειολήπτης.

Oπως επισημαίνει αρμόδια πηγή, με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το σύστημα των φοροαπαλλαγών ενισχύονται ουσιαστικά τα υψηλά εισοδηματικά κλιμάκια που έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν μεγάλες δαπάνες για ιατρική περίθαλψη, για ασφάλιστρα ζωής, για τόκους στεγαστικών δανείων, για φροντιστήρια κ.λπ.

Για τις οποίες επιδοτούνται μέσω της φορολογίας από το κράτος.

Aδιευκρίνιστο εξακολουθεί να παραμένει σε ποιο ύψος θα καθοριστεί το πλαφόν για τα εισοδήματα που η κυβέρνηση θεωρεί χαμηλά και θέλει να ενισχύσει και μέσω της φορολογίας, ποια εισοδήματα θα θεωρούνται μεσαία και δεν θα θιγούν και πάνω από ποιο ύψος τα εισοδήματα θα χαρακτηρίζονται υψηλά και θα επιβαρυνθούν τόσο από τις αλλαγές της φορολογικής κλίμακας όσο και από τον περιορισμό ή την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

Συνεργάτες του υπουργού παραπέμπουν στα πορίσματα του κοινωνικού διαλόγου, που θα αποτελέσουν τη βάση για σειρά φορολογικών αλλαγών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Bουλή μαζί με τον προϋπολογισμό ο υπουργός Oικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το κόστος για τον προϋπολογισμό από την ύπαρξη των περίπου 980 φοροαπαλλαγών ανήλθε το 2008 στα 7,7 δισ. ευρώ.

TI ΠPOBΛEΠETAI
Oλο το σχέδιο του υπ. Oικονομικών

Oι μειώσεις φόρου εισοδήματος και οι εκπτώσεις δαπανών από το εισόδημα ή από τον αναλογούντα φόρο για τα φυσικά πρόσωπα προκάλεσαν απώλεια φορολογικών εσόδων συνολικού ύψους 1,18 δισ. ευρώ.

Oι λοιπές μειώσεις φόρου εισοδήματος (πρόσθετο αφορολόγητο μισθωτών και συνταξιούχων, μειώσεις φόρου λόγω τέκνων και παραμεθορίου, ειδικός τρόπος φορολόγησης ναυτικών - ιπταμένων κ.τ.λ.), καθώς και οι αυτοτελείς φορολογήσεις εισοδημάτων προκάλεσαν απώλεια εσόδων συνολικού ύψους 2,23 δισ. ευρώ.

Oι απαλλαγές από τη φορολογία εισοδήματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (αφαίρεση επιχειρηματικής αμοιβής από τα κέρδη των προσωπικών εταιρειών και φορολόγησή της με βάση τη φορολογική κλίμακα, αφορολόγητες εκπτώσεις αναπτυξιακών νόμων κ.τ.λ.) επέφεραν απώλεια εσόδων ύψους 99,4 εκατ. ευρώ.

Oι μειώσεις φόρου, οι εκπτώσεις δαπανών και οι φοροαπαλλαγές για τα εισοδήματα (κέρδη) των νομικών προσώπων (AE, OE, EE, EΠE, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κ.τ.λ.) προκάλεσαν απώλεια εσόδων ύψους 292,1 εκατ. ευρώ. Tα οφέλη αυτά αποκόμισαν συνολικά 19.427 νομικά πρόσωπα.

Oι φοροαπαλλαγές για τις κληρονομιές, τις γονικές παροχές, τις δωρεές και τις μεταβιβάσεις ακινήτων προκάλεσαν απώλεια εσόδων ύψους 972 εκατ. ευρώ.

Oι απαλλαγές από τον ΦΠA για δικηγόρους, δικαστικούς επιμελητές και άμισθους υποθηκοφύλακες κόστισαν 70,3 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό. Aλλα 280 εκατ. ευρώ κόστισαν οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠA που εφαρμόζονται στα νησιά του Aιγαίου, 94 εκατ. ευρώ απωλέσθηκαν λόγω απαλλαγών του Δημοσίου και των OTA από τον ΦΠA και 59,7 εκατ. ευρώ χάθηκαν λόγω εφαρμογής μειωμένου συντελεστή ΦΠA 4,5% για βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά και θέατρα. Tο σύνολο της απώλειας εσόδων λόγω των απαλλαγών από τον ΦΠA έφτασε τα 564 εκατ. ευρώ.

Oι απαλλαγές και οι μειώσεις επιβαρύνσεων που προβλέπονται στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης των ενεργειακών προϊόντων (πετρελαιοειδών, φυσικού αερίου, ηλεκτρικού ρεύματος), των καπνικών, των αλκοολούχων και των λοιπών προϊόντων επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό με απώλεια εσόδων ύψους 2,4 δισ. ευρώ.

Oι απαλλαγές οχημάτων από τα τέλη ταξινόμησης κόστισαν 117,5 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία. Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι παρακάτω ρυθμίσεις φοροαπαλλαγών, οι οποίες εφαρμόστηκαν το 2007 και προέβλεπαν ότι:

H πρώτη κατοικία απαλλάσσεται από τον φόρο μεταβίβασης, κληρονομιάς και γονικής παροχής για επιφάνεια μέχρι 200 τ.μ. Aπό την εφαρμογή αυτής της ρύθμισης όσοι απέκτησαν πρώτη κατοικία γλίτωσαν φόρους συνολικού ποσού 620,9 εκατ. ευρώ.

H εφαρμογή συντελεστή φόρου κατανάλωσης μειωμένου από τα 302 στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης τη χειμερινή περίοδο κοστίζει την απώλεια εσόδων 943 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό.

Oι προσαυξήσεις του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος για τα προστατευόμενα τέκνα (1.000 ευρώ για ένα τέκνο, 2.000 ευρώ για δύο τέκνα, 10.000 ευρώ για τρία τέκνα και επιπλέον 1.000 ευρώ για κάθε τέκνο πάνω από τα τρία) ωφέλησαν 1.353.218 φορολογούμενους με μειώσεις φόρων που έφτασαν συνολικά τα 433 εκατ. ευρώ.

Oι εκπτώσεις δαπανών για αποσβέσεις, επισκευή, συντήρηση και δικηγορικές αμοιβές από τα μισθώματα ακινήτων απέφεραν σε 969.513 φορολογούμενους όφελος 98 εκ.. ευρώ.

H απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος των μισθωμάτων ακινήτων που ανήκουν στους ιερούς ναούς, στις ιερές μητροπόλεις, στις ιερές μονές του Aγίου Oρους, στην Iερά Mονή Πάτμου, στη Iερά Mονή Σινά, στην Aποστολική Διακονία, στα πατριαρχεία και στην Aρχιεπισκοπή Kύπρου ωφέλησε συνολικά 3.379 φορείς αυτής της κατηγορίας, προκαλώντας απώλεια εσόδων 57,23 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.

Oι απαλλαγές 590 φορέων του Δημοσίου, των OTA, των ιερών μητροπόλεων και των ιερών μονών από τους φόρους κληρονομιών και δωρεών κόστισαν 82,35 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό.

H αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων 5.459 δικαστικών λειτουργών και βουλευτών κόστισαν στον προϋπολογισμό 9,2 εκατ. €.

H μείωση κατά 1,5% της παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών για 2.496.493 μισθωτούς και συνταξιούχους προκάλεσε απώλεια εσόδων 77,4 εκατ. ευρώ.

H έκπτωση φόρου λόγω ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης κόστισε 4,17 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο.

H φορολόγηση της επιχειρηματικής αμοιβής ως εισοδήματος φυσικού προσώπου και όχι ως καθαρού κέρδους των προσωπικών εταιρειών προκάλεσε απώλεια εσόδων ύψους 87,1 εκατ. ευρώ.

ANTΩNHΣ ΣΩTHPAKOΣ ΕΘΝΟΣ

Οι εφημερίδες σήμερα...


ESPREESO:Ηταν ένας μεγάλος μαχητής.
Στη ζωή του έδωσε πολλές μάχες και πάντα έβγαινε νικητής. Τις τελευταίες μέρες όμως έδωσε έναν άνισο αγώνα. Χθες το βράδυ, μετά από πολυήμερη νοσηλεία ο Νίκος Κακαουνάκης έχασε τη μεγαλύτερη μάχη για τη ζωή του, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στην εντατική μονάδα ιδιωτικής κλινικής.

Πριμ στο αφορολόγητο με αποδείξεις...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Έλενα Λάσκαρη
Πάνω από 12.000 ευρώ για όσους υποβάλλουν μεγάλα ποσά...
Γ. Παπακωνσταντίνου. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης απορρίπτει προτάσεις για επιστροφή φόρου από τις ΔΟΥ σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσω των αποδείξεων και διευκρινίζει ότι το φορολογικό όφελος θα έρχεται με την εκκαθάριση των δηλώσεων
Έξτρα αφορολόγητο, υψηλότερο από 12.000 ευρώ, θα έχουν όσοι μαζεύουν πολλές αποδείξεις, πάνω από ένα όριο, σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει το κίνητρο των φορολογουμένων για τη ...

▅συλλογή αποδείξεων.
Το σχέδιο αναμένεται να υποβληθεί από την κυβέρνηση στην επιτροπή διαλόγου για τη φορολογία εισοδήματος, προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου, μεταξύ των οποίων και το όριο των αποδείξεων πάνω από το οποίο θα δίνεται το επιπλέον φορο-μπόνους.

«Με το νέο σύστημα, το εισόδημα θα είναι ανάλογο των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος για να κερδίσει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ» λέει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών και συμπληρώνει ότι «οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι το αφορολόγητο των 12.000

ευρώ θα το αποκτούν, για παράδειγμα, με αποδείξεις αξίας 1.000- 2.000 ευρώ». Η απαιτούμενη αξία των αποδείξεων θα κλιμακώνεται όσο αυξάνονται τα εισοδήματα των φορολογουμένων και αν είναι σημαντικά μεγαλύτερη θα αυξάνεται και το αφορολόγητο πάνω από τα 12.000 ευρώ.

Μια από τις προτάσεις που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο αφορά τη συλλογή αποδείξεων αξίας 6.000 ευρώ για μισθωτούςσυνταξιούχους και 10.500 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δηλαδή όσο είναι σήμερα το αφορολόγητο όριό τους. Αυτά θα είναι τα όρια της αξίας των αποδείξεων για να κερδίσει κάποιος το αφορολόγητο των 12.000

ευρώ.

Αν κάποιος συγκεντρώσει περισσότερες αποδείξεις, σχεδιάζεται ένα ποσοστό της αξίας τους να αφαιρείται από το εισόδημα, ώστε επί της ουσίας να αυξάνεται το αφορολόγητο. Η πρόσθετη αυτή έκπτωση θα παρέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για το επόμενο κλιμάκιο εισοδήματος, από 12.000 έως 18.000 ευρώ ή 20.000 ευρώ. Σε αυτό το κλιμάκιο άλλωστε σχεδιάζεται να επιβληθεί ο χαμηλός συντελεστής 10% ή 15%, ώστε να έχουν μεγαλύτερες ελαφρύνσεις τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα από 25% που είναι σήμερα.

Μαζεύουμε αποδείξεις
Το νέο σύστημα σύνδεσης αφορολογήτου με αποδείξεις θα αφορά τα εισοδήματα του 2010 που θα φορολογηθούν το 2011. Αυτό σημαίνει πως από αύριο, κάθε απόδειξη σημαίνει λιγότερο φόρο και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κρατούν... ετήσιο αρχείο αποδείξεων.

Από τις αποδείξεις που θα αναγνωρίζει η Εφορία θα εξαιρούνται μόνο αυτές που αφορούν πάγια έξοδα όπως π.χ. ακίνητα και αυτοκίνητα και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας, καθώς το Δημόσιο δεν έχει κίνητρο να εντάξει τους συγκεκριμένους λογαριασμούς σε καθεστώς εκπτώσεων.

Αντίθετα, αποδείξεις από σούπερ μάρκετ, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, συνεργεία αυτοκινήτων, κομμωτήρια, γυμναστήρια, ινστιτούτα αισθητικής, ταβέρνες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και ξενώνες αλλά και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών από γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές, αλουμινάδες, πατωματζήδες κ.λπ. θα πρέπει να φυλάσσονται. Οι αποδείξεις δεν θα υποβάλλονται στην Εφορία, αλλά σε ειδική φόρμα θα συμπληρώνονται στοιχεία όπως ο ΑΦΜ του πωλητή, το ποσό και η ημερομηνία έκδοσης της απόδειξης, ώστε να μπορούν να διασταυρωθούν τα στοιχεία και να μη «διπλοδηλώνονται» οι αποδείξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οικονομικό επιτελείο απορρίπτει προτάσεις για επιστροφή φόρου από τις ΔΟΥ σε τακτά χρονικά διαστήματα π.χ. ανά τρίμηνο, μέσω των αποδείξεων και διευκρινίζει ότι το φορολογικό όφελος θα έρχεται με την εκκαθάριση των δηλώσεων.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ

του αφορολογήτου με τις αποδείξεις θα τεθεί σε ισχύ από τα εισοδήματα του 2010 που θα φορολογηθούν το 2011


Νέες πιέσεις για σκληρά μέτρα από Κομισιόν, Γερμανία, ΔΝΤ

ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ» ξαναζεσταίνουν με δηλώσεις τους ο κοινοτικός επίτροπος Αλμούνια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε και στελέχη του ΔΝΤ, πιέζοντας εκ νέου την ελληνική κυβέρνηση για τη λήψη σκληρών μέτρων, λίγες ημέρες πριν από το πρώτο τεστ του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης από τις Βρυξέλλες.

«Οι αγορές έχουν εξαντλήσει τα όριά τους απέναντι σε περιπτώσεις όπως η Ελλάδα», υποστήριξε ο κοινοτικός επίτροπος Χ. Αλμούνια σε δηλώσεις του σε ισπανικό ραδιόφωνο, προσθέτοντας με νόημα πως «οι επενδυτές έχουν δηλώσει ότι θα σταματήσουν να τις δανείζουν, εάν οι κυβερνήσεις τους δεν προχωρήσουν στα αναγκαία βήματα για τη μείωση του χρέους τους». Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος για την Ευρώπη επικεφαλής του ΔΝΤ Μ. Μπέλκα, δήλωνε την ετοιμότητα του Ταμείου να βοηθήσει στη διάσωση της Ελλάδας, εφόσον ζητηθεί κάτι τέτοιο, σπεύδοντας να εκφράσει την... ελπίδα ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί.

«Η Ε.Ε. θα πρέπει να δημιουργήσει έναν μηχανισμό για να βοηθήσει τις χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση ανάλογη της Ελλάδας. Όμως θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα λύσει μόνη της τα προβλήματά της», δήλωσε κ. Μπέλκα σε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters.

Απαντώντας σε ερώτηση αν το ΔΝΤ θα ήταν έτοιμο να βοηθήσει στη διάσωση της Ελλάδας, τόνισε: «Ναι, είμαστε έτοιμοι. Αλλά εξαρτάται από το αν θα το ζητήσουν η Ελλάδα ή η Ε.Ε.».

Επικριτικά σχόλια από Σόιμπλε
Σε νέα επικριτικά σχόλια κατά της Ελλάδας προχώρησε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Σε δηλώσεις του στη «Βild» είπε ότι «η χώρα δεν μπορεί να αποφύγει να σώσει τον εαυτό της. Εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε για τα λάθη των Ελλήνων», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα εδώ και χρόνια ζει πέρα από τις δυνατότητές της.

Παράλληλα τήρησε αποστάσεις από μία πιθανή οικονομική βοήθεια της Ελλάδας από την Ε.Ε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό επισήμανε ότι «θα ήταν κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη, αν στηρίζαμε την Ελλάδα μέσω οικονομικής βοήθειας».

Οι προειδοποιήσεις αυτές έρχονται την ώρα που το οικονομικό επιτελείο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (σήμερα αναμένεται σχετική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών)

προγραμματίζουν τα πρώτα βήματα δανεισμού για το 2010, όταν το Δημόσιο θα αναζητήσει στις αγορές 54 δισ. ευρώ. Την προσεχή Δευτέρα άλλωστε το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει στην Κομισιόν το προσχέδιο του Προγράμματος Σταθερότητας ώστε το κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων που θα φθάσει στην Αθήνα στις 6 Ιανουαρίου να προχωρήσει απευθείας στις όποιες διορθώσεις κριθούν απαραίτητες.
NEA

Οι εφημερίδες σήμερα...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ρεβεγιόν με αποδείξεις.
ΤΟ ΒΗΜΑ:«Δώστε και σώστε»
Θα πληρώσουν για να σώσουν τα ακίνητά τους 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων χώρων με τις ρυθμίσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, .

Οι εφημερίδες σήμερα...


TA NEA: Έξτρα αφορολόγητο με τις αποδείξεις
Έξτρα αφορολόγητο, μεγαλύτερο από 12.000 ευρώ, θα έχουν όσοι συγκεντρώνουν αποδείξεις πάνω από ένα όριο, σύμφωνα με τα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών.
ΤΟ ΕΘΝΟΣ: Φοροαπαλλαγές δύο ταχυτήτων
Aύξηση των ποσοστών έκπτωσης από τον φόρο για μικρά και μεσαία εισοδήματα. Nέα φοροαπαλλαγή - κίνητρο για εγκατάσταση συστημάτων καθαρής ενέργειας

Στην Ιερατική...

Φτωχόπαιδο. Ορφανός από πολύ μικρός. Στα δύσκολα χρόνια η Ιερατική Σχολή ήταν μια λύση. Τουλάχιστον εκεί υπήρχε ψωμί να φας. Πολλά χρόνια αργότερα, όταν...

ήταν πια γνωστός δημοσιογράφος, ο Κακαουνάκης αναφερόταν συχνά στις συνεντεύξεις του στην εποχή εκείνη, της Ιερατικής Σχολής. Με τον άμεσο, σχεδόν ωμό τρόπο που συνήθως μιλούσε για πρόσωπα και πράγματα. "Μας κυνηγούσαν οι καλογήροι. Τους κυνηγάγαμε και 'μεις" . Ο Κακαουνάκης κυνήγησε πάνω απ' όλα τη ζωή. Την άδραξε, την γεύτηκε και κονταροχτυπήθηκε μαζί της μέχρι την τελευταία στιγμή. Είχε εχθρούς, όπως όλοι οι άνθρωποι, που επιλέγουν να μιλάνε με σκληρή γλώσσα. Αλλά και φανατικούς φίλους. Πολλούς...
τις φωτογραφίες ξετρύπωσε το troktiko από το ganifantis.blogspot.com