29.12.09

Σταχτοπούτα...

Της Αριστοτελίας Πελώνη
ΤΟ ΓΟΒΑΚΙ της υπουργού Περιβάλλοντος της το φόρεσε ο Γιώργος Παπανδρέου με τρόπο που θύμισε σύγχρονη Σταχτοπούτα: την τελευταία στιγμή. Αφού, η Μαρία Βασιλάκου των Πρασίνων της Αυστρίας είχε αρνηθεί να αναλάβει το νεοϊδρυθέν υπουργείο Περιβάλλοντος.
Η 39ΧΡΟΝΗ Τίνα, φυσικός με διδακτορικό και μάστερ στο Ιmperial College στη διαχείριση περιβάλλοντος, η οποία γνώρισε τον Γιώργο Παπανδρέου στο γυμναστήριο, έγινε έτσι υπερυπουργός της νέας κυβέρνησης και μάλιστα σε τομέα όπου ο Γιώργος επενδύει πολλά. ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ του τη...
χαρακτηρίζουν εργασιομανή, με καλή «στόφα», ενώ οι αντίπαλοί της την κατηγορούν ότι εκμεταλλευόταν τη στενή της σχέση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το στυλ της απασχολεί τις κακές γλώσσες κι αυτό διότι προτιμά τα φθαρμένα τζιν και το αθλητικό ντύσιμο ακόμη και σε επίσημες εκδηλώσεις.

ΙΣΩΣ Η Μπιρμπίλη να είναι η πιο ροκ υπουργός της νέας κυβέρνησης. Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι είναι ανύπαντρη μητέρα. Οι πρώτες μέρες της στο υπουργείο συνοδεύτηκαν από επιφυλακτικά μέχρι και απαξιωτικά σχόλια. Η ίδια δείχνει να μη δίνει σημασία και καλά κάνει. ΜΟΝΟ ΠΟΥ μαζί με το υπερυπουργείο Περιβάλλοντος, η Τίνα ανέλαβε και το βραχυκύκλωμα των αρμοδιοτήτων του. Λένε ότι ωραίες ιδέες είναι οι πραγματοποιήσιμες, ή έστω οι καλά μελετημένες. Κάτι που δεν συνέβη στην περίπτωση των τελών κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες ιδιοκτήτες παλαιών Ι.Χ. να βρίσκονται σε απόγνωση.

Η ΤΙΝΑ ευθύνεται για το «πράσινο» κομμάτι των τελών, καθώς πιστεύει ότι αυτά πρέπει να συνδεθούν με τους ρύπους. Όμως έτσι βάζει τους μη έχοντες να πληρώσουν υπερβολικά υψηλά τέλη για παλαιά οχήματα, ενώ την παίρνουν και τα σκάγια για την απόφαση κατάργησης της απόσυρσης που επιβλήθηκε από το οικονομικό επιτελείο για να γεμίσουν τα άδεια κρατικά ταμεία.

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ δεν έχουν θέση στην πολιτική, πόσω μάλλον οι Σταχτοπούτες. Από την άλλη, μπορεί ο μύθος της Σταχτοπούτας να είναι ξεπερασμένος για την Τίνα, η οποία σνομπάρει τις γόβες για τα αθλητικά παπούτσια με πλατφόρμες.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: