30.12.09

Στην υπηρεσία της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας για την ανεύρεση ανθρώπων...


Ένα ακόμα σκύλο για την ανεύρεση ανθρώπων απόκτησε η 8η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) Θεσσαλίας του Πυροσβεστικού Σώματος, που αποτελεί δωρεά του επιχειρηματία κ. Νικ. Ρώμνιου, σε αναγνώριση του έργου της υπηρεσίας.
Μάλιστα τη χρονιά που φεύγει ήταν ιδιαίτερα αυξημένες οι αναζητήσεις ανθρώπων στο θεσσαλικό χώρο, που ξεπέρασαν τις δέκα, για άτομα που είχαν εξαφανιστεί και είχε ζητηθεί η συνδρομή της ΕΜΑΚ με τους εκπαιδευμένους σκύλους.
Σύμφωνα με...






το διοικητή κ. Νικ. Μητσιογιάννη, ο σκύλος ράτσας λαμπραντόρ είναι ηλικίας 10 μηνών και θα εκπαιδευτεί για ένα εξάμηνο από το συνοδό σκύλων- εκπαιδευτή πυροσβέστη Νικ. Δαραβίρα, ώστε να ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Η 8η ΕΜΑΚ διαθέτει άλλους δύο σκύλους έρευνας διάσωσης ανθρώπων, γερμανικούς ποιμενικούς, οι οποίοι θ΄ αρχίσουν να αντικαθίστανται σιγά- σιγά λόγω ορίου ηλικίας. Οι σκύλοι χρησιμοποιούνται για ανεύρεση ανθρώπων σε ερείπια, για απεγκλωβισμούς μετά από φυσικές καταστροφές κ.λπ.
Στο παρελθόν και άλλες φορές πολίτες συνέδραμαν για την ικανοποίηση επιχειρησιακών αναγκών της ΕΜΑΚ, προσφέροντας κυρίως σε είδη εξοπλισμού.
www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: