30.9.09

Λουκέτο στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος και στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα...

«Συναγερμός» θα χτυπήσει τις επόμενες ημέρες και σε άλλα σχολεία...
«Λουκέτο» μπήκε σε δύο κολέγια λίγες ώρες μετά την απόφαση να κλειδωθούν όλες οι τάξεις δύο Λυκείων της Αττικής. Η εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι οποίοι επέμεναν πως η έξαρση των κρουσμάτων στα σχολειά θα ξεκινήσει από το Οκτώβριο ενώ σύμφωνα με τα πιο απαισιόδοξα σενάρια το 40% των παιδιών θα νοσήσει από τη νέα Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου του υπουργείου Υγείας, «εντοπίστηκε συρροή περιστατικών γριπώδους συνδρομής στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών και το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος. Κατόπιν των παραπάνω το...

ΥΥΚΑ εισηγήθηκε στο Νομάρχη Αθηνών, βάση του επιχειρησιακού πρωτοκόλλου, την παύση της λειτουργίας των ανωτέρω εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για 7 ημέρες».

Στο μεταξύ, πανικό έχει προκαλέσει η απόφαση της νομαρχίας Αθηνών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων να κλειδωθούν για εφτά ημέρες όλες οι τάξεις του Λυκείου Μελισσίων και του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου, καθώς αυξήθηκαν τα κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών με νέα γρίπη, όπως επίσης και ο αριθμός των μαθητών που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που βγήκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα μαθητών στο Λύκειο Μελισσίων και δύο μολυσμένοι εκπαιδευτικοί στο Λύκειο Χαϊδαρίου. Επίσης, 22 ακόμη θρανία ήταν χτες κενά, αφού οι μαθητές δήλωσαν άρρωστοι.

Σύμφωνα όμως, με τις εκτιμήσεις των ειδικών «συναγερμός» θα χυτπήσει τις επόμνες ημέρες και σε άλλα σχολεία. Είναι ενδεικτικό πως μόνον χτές απουσιάζαν 5.000 μαθητές από τα σχολεία όλης της χώρας, επειδή όπως ενημερωσαν τον διευθυντή τους είχαν ύποπτο βήχα, καταρροή ή πυρετό. Και όπως προκύπτει απο τις εκτιμήσεις των επιστημόνων το πρώτο κύμα της νέας γρίπης δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, επιμένουν όμως πως μάς χωρίζουν μόλις δύο εβδομάδες.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας πως οι αρμόδιες αρχές έχουν επιδείξει ετοιμότητα όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε σε 20 ημέρες θα αρχίσει ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης στην χώρα μας, επισημαίνοντας πως όσοι εμβολιάζονται δεν θα είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν δήλωση συναίνεσης.

Υπενθυμίζεται, πως από την ημέρα που δημοσιεύτηκε το Σχέδιο Δράσης κατά της Νέας Γρίπης, προβλεπόταν πριν τον εμβολιασμό με το πανδημικό εμβόλιο η υπογραφή Υπεύθυνης Δήλωσης, βάσει της οποίας οι πολίτες διαβεβαίωναν ότι:

α) Ενημερώθηκαν για τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εμβολιαστούν, καθώς και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες και επιπλοκές του εμβολιασμού

β) Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ασφαλής ιατρική πράξη, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών

γ) Συμφωνούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο για το νέο ιό της γρίπης Α(Η1Ν1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: