30.9.09

Η Ν.Δ. μαύρισε τον γραμματέα της...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Τρικυμία στο Μαξίμου που το πρωί κάλυπτε τον Ζαγορίτη και το μεσημέρι τον άδειασε
Παραζάλη προκαλούν στη Ν.Δ. οι προτροπές του γραμματέα του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτη για «μαύρισμα» των γαλάζιων υποψηφίων που «πλήγωσαν» την παράταξη, ενώ οι επιτελείς σε Μαξίμου και Ρηγίλλης βρίσκονται στο επίκεντρο σκληρής εσωκομματικής κριτικής για αλλεπάλληλες γκάφες στο παρά πέντε των εκλογών.
Μέσα σε κατάσταση σύγχυσης, το Μαξίμου άλλαζε χθες...


συνεχώς γραμμή για την παρέμβαση του γραμματέα, τον οποίο κάλυπτε το πρωί και άδειαζε το μεσημέρι. Την ίδια στιγμή, σε δεινή θέση βρισκόταν η Ρηγίλλης και με αφορμή την ανοίκεια επίθεση που γινόταν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου μέσα από επίσημο έντυπο του κόμματος, το οποίο και τελικώς αποσύρθηκε υπό τον φόβο ότι ο βρώμικος πόλεμος θα μπορούσε να μετατραπεί σε μπούμερανγκ για τη Ν.Δ. Το κυβερνών κόμμα, εξάλλου, βρέθηκε χθες εκτεθειμένο και για επίθεση που είχε εξαπολύσει εις βάρος της κ. Λούκας Κατσέλη, καθώς αποδείχθηκε ότι στην προσωπική ιστοσελίδα είχαν εισβάλει χάκερ και ουδέποτε η ίδια είχε στηρίξει τους συλληφθέντες για τρομοκρατική δράση.

Έχουν βραχυκυκλώσει
Το προεκλογικό «φίνις» της Ν.Δ. έχει μουδιάσει βουλευτές και κομματικά στελέχη, που δεν κρύβουν πλέον τον φόβο ότι το κόμμα οδηγείται σε εκλογική συντριβή. Κορυφαίοι υπουργοί έκαναν χθες λόγο για «πλήρη κατάρρευση του επικοινωνιακού και πολιτικού σχεδιασμού της Ρηγίλλης», ενώ οι αντιδράσεις που καταγράφονται σε όλη τη χώρα έχουν βραχυκυκλώσει το Μαξίμου. Ενδεικτική της σύγχυσης που επικρατεί είναι η χθεσινή αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Γ. Κουμουτσάκου απέναντι στις παραινέσεις του κ. Ζαγορίτη για «μαύρισμα» γαλάζιων υποψηφίων.

«Ο κ. Ζαγορίτης τα είπε αυτά γιατί κάποιοι δεν συμπεριφέρθηκαν στην κομματική βάση με τον τρόπο που έπρεπε...», είπε το πρωί ο εκπρόσωπος (μιλώντας στο Μega), παρέχοντας κάλυψη στον γραμματέα, αλλά λίγες ώρες αργότερα άλλαξε κατεύθυνση και αποφάσισε να στηρίξει τους υποψηφίους. «Τα στελέχη που συνθέτουν τα ψηφοδέλτια έχουν - χωρίς καμία εξαίρεση- την πλήρη εμπιστοσύνη και υποστήριξη του κόμματος», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του, με την οποία κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον κ. Ζαγορίτη. Κυβερνητικοί παράγοντες απέδιδαν τις παλινωδίες του εκπροσώπου στις οξύτατες αντιδράσεις που υπήρξαν για την παρέμβαση του γραμματέα κυρίως από συνυποψηφίους του στη Β΄ Αθήνας.

«Καμία πολιτική δεν στέκεται αν δεν βασιστεί σε υγιή πρόσωπα που θα την υπηρετήσουν με συνέπεια» ανέφερε χαρακτηριστικά (στον Αlpha 98,9) ο υπουργός Μεταφορών Ευρ. Στυλιανίδης, προκρίνοντας και αυτός το «μαύρισμα» υποψηφίων, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κων. Μαρκόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους γαλάζιους ψηφοφόρους «να μην τιμωρήσουν μια παράταξη ιστορική, αλλά να αλλάξουν τους διαχειριστές της».

Επικρίσεις
Ακόμη και στελέχη του καραμανλικού μπλοκ, ωστόσο, επέκριναν ως «ερασιτεχνισμούς» όσα εκπορεύονται από τη Ρηγίλλης, εκτιμώντας ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός «πλήττει τελικώς την εικόνα του Πρωθυπουργού που έχει την ευθύνη για τα ψηφοδέλτια». Επικριτικός για την παρέμβαση Ζαγορίτη υπήρξε και ο υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας κ. Γερ. Γιακουμάτος, λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής «με κόστος πολιτικό έχει ξεκαθαρίσει τα πάντα με τα ψηφοδέλτια», ενώ λόγο για «όψιμη αυτοκριτική του κ. Ζαγορίτη που τώρα δεν έχει νόημα» έκανε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, τονίζοντας (στον Flash) ότι ο λαός έπρεπε να αποφασίσει για όλους τους εν ενεργεία βουλευτές και να μην υπάρξουν αποκλεισμοί.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: