24.8.09

Επί τρία μερόνυχτα κοιμούνται στο λιμάνι!...

«Όμηροι» του απαγορευτικού που έχει κρατήσει δεμένα στο Λαύριο τα πλοία, παρέμεναν για τρίτη ημέρα χθες εκατοντάδες έλληνες και αλλοδαποί παραθεριστές της Σκοπέλου.
Οι 300 επιβάτες, μεταξύ τους ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, που είχαν κλείσει εισιτήριο με το ταχύπλοο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Θαλασσινή» δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στον προορισμό τους και έχουν γίνει… κατασκηνωτές στο λιμάνι της Σκοπέλου για ολόκληρα 24ωρα.
Το ταχύπλοο «Παναγία Θαλασσινή», που θα εκτελούσε το κομμάτι του δρομολογίου από τη Σκόπελο προς...
Σκιάθο και Βόλο, αναγκάστηκε να παραμείνει στο λιμάνι του Λαυρίου, λόγω του απαγορευτικού που ισχύει ακόμη.

Από την Πέμπτη, οπότε αναμενόταν η άφιξη του πλοίου –το «Παναγία Θαλασσινή» εκτελεί στη γραμμή Βόλος-Σποράδες δρομολόγια κάθε εβδομάδα από Πέμπτη έως και Κυριακή- οι επιβάτες έμειναν στο λιμάνι του νησιού να περιμένουν το πλοίο.

Οι καθημερινές ανακοινώσεις της εταιρείας που πρακτορεύεται το πλοίο για μη πραγματοποίηση δρομολογίου, εξαιτίας απαγόρευσης απόπλου στο Λαύριο, τους πρόσφερε απογοήτευση και μεγάλη εξάντληση και ταλαιπωρία.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν μείνει για τρία 24ωρα εγκλωβισμένοι στους χώρους του λιμανιού και προσπαθούν να βολευτούν με όποιο τρόπο, καθώς διαθέσιμα δωμάτια στη Σκόπελο δεν υπάρχουν, ενώ πολλοί από τους ταξιδιώτες δεν έχουν άλλα χρήματα για την απρόσμενη παράταση των… διακοπών τους.

Υπολογίζεται ότι 50 περίπου άτομα μπόρεσαν να ταξιδέψουν με άλλα πλοία της γραμμής, μετά τη δυνατότητα που τους έδωσε η πλοιοκτήτρια ΝΕΛ να εξαργυρώσουν το εισιτήριό τους.

Η καθολική πληρότητα, ωστόσο, των πλοίων δεν επέτρεψε στους υπόλοιπους να ταξιδέψουν για Βόλο ή Άγιο Κωνσταντίνο.

Χθες, με νεότερη ανακοίνωση που εκδόθηκε έγινε γνωστό ότι οι καιρικές συνθήκες συνεχίζουν να κρατούν αγκυροβολημένο στο Λαύριο το «Παναγία Θαλασσινή» και ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιήσει ούτε το σημερινό δρομολόγιο στις 3μμ.

Οι παραθεριστές έφτασαν πλέον στα όρια της αντοχής τους. Το Λιμεναρχείο Σκοπέλου ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο έως το απόγευμα χθες δεν είχε ανακοινώσει ακόμη με ποιο έκτακτο δρομολόγιο πλοίου μπορούσε να λάβει τέλος η απίστευτη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών.
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: