30.7.09

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα...

Προηγήθηκε σκληρή αντιπαράθεση...
Με 50 ψήφους της Νέας Δημοκρατίας υπέρ, έναντι 49 ψήφων της Αντιπολίτευσης κατά, ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Της ψηφοφορίας προηγήθηκε σκληρή αντιπαράθεση, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σημειώνει ότι "ο τόπος δεν κυβερνάται και η οικονομία βουλιάζει". Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά "λαού θέλοντος, θα πάρουμε την κυβέρνηση".
Απαντώντας, ο...
κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι "ο κ. Παπανδρέου υποτάσσει τις εθνικές και κοινωνικές προτεραιότητες σε μικροκομματικά παιχνίδια".

Από την πλευρά της, η υπουργός Απασχόλησης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι "τον ενδιαφέρει μόνο η εξουσία".

Νωρίτερα, η κ. Πετραλιά υποστήριξε ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα από την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό της λίστας για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ενώ ανέφερε ότι δεν αποδέχτηκε το πόρισμα της επιτροπής για τέσσερις ταχύτητες επαγγελμάτων, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει μόνο μία λίστα.

Αντίδραση ΓΣΕΕ

"Συνεχίζεται η κατεδάφιση του Ασφαλιστικού Συστήματος με την ανατροπή της ενιαίας λίστας των ΒΑΕ, ενώ καθημερινά το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης βουλιάζει στην χρεοκοπία" επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει "το καταστροφικό έργο της κατεδάφισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων" και να στρέψει το βάρος της πολιτικής της στην εισφοροδιαφυγή, την εισφοροκλοπή και τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, "που αποτελεί την κύρια αιτία κατάρρευσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης".
Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: