29.5.09

Επιβεβαιώθηκε ο Ευαγγελάτος!...

Πριν 3 μέρες ο παρουσιαστής στο κεντρικό δελτίο του σταθμού μιλούσε για 4ο κρούσμα της γρίπης των χοίρων. Σήμερα (πριν από λίγη ώρα) επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά όπως διαβάζουμε στα ΝΕΑ.
Τέταρτο κρούσμα της νέα γρίπης στην Ελλάδα...
Ένα ακόμα κρούσμα - το τέταρτο - της νέας γρίπης (γρίπης των χοίρων) εντοπίστηκε στη χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για 23χρονη φοιτήτρια, η οποία επέστρεψε χθες το μεσημέρι από τη Νέα Υόρκη.
Η νεαρή κοπέλα είχε παρουσιάσει εν όσω βρισκόταν στις ΗΠΑ βήχα, πόνους στο σώμα της και συνάχι, ενώ έπαιρνε και αντιπυρετικά φάρμακα που της είχαν χορηγήσει αμερικανοί γιατροί.
Όταν έφτασε στο...

αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», της δόθηκε ενημερωτικό υλικό, όπως γίνεται σε όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες με πολλαπλά επιβεβαιωμένα κρούσματα νέας γρίπης – και εκείνη, επικοινώνησε με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Κέντρου Ελέγχου & Προλήψεως Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που της συνέστησε να μεταβεί στο Σισμανόγλειο.

Και στην δική της περίπτωση, ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία με λήψη ιστορικού, εξέταση από τους γιατρούς και λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, το οποίο εστάλη για εξετάσεις και επαλήθευση στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Τα αποτελέσματα του Παστέρ βγήκαν πριν από λίγη ώρα και, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η 23χρονη μεταφέρεται ήδη με ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου και θα νοσηλευτεί.

Στο Σισμανόγλειο, εξάλλου, εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι δύο φοιτητές από το Εδιμβούργο, η πορεία της υγείας των οποίων εξελίσσεται πολύ καλά και σύντομα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Το υπουργείο τονίζει πως το όλο θέμα της νέας γρίπης βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Στα 15.510 τα παγκόσμια κρούσματα

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νέας γρίπης στον πλανήτη είναι πλέον 15.510, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται 99 άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τα κρούσματα αυτά έχουν καταγραφεί σε 53 χώρες, με τις ΗΠΑ και το Μεξικό να παραμένουν αυτές με τα περισσότερα κρούσματα και θανάτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: