28.4.09

«Καθαρά» τα περιστατικά που εξετάστηκαν...

Κανένα κρούσμα στην Ελλάδα...
Αρνητικοί στο στέλεχος του ιού Η1Ν1 που προκαλεί τη γρίπη των χοίρων είναι οι ασθενείς που εξετάστηκαν στην Ελλάδα, διευκρίνησε το υπουργείο Υγείας, απαντώντας στην Ευρωπαία Επίτροπο Ανδρούλα Βασιλείου που είχε δηλώσει ότι και στη χώρα μας εξετάζονται ύποπτα περιστατικά. Στο Μεξικό, ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων έφτασε τα 1.995 και οι θάνατοι τους 152 και τα κρούσματα στις ΗΠΑ ανέρχονται πλέον σε 50.
Όπως τόνισε η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας, κυρία Ανδρούλα Βασιλείου, εκτός από τη Βρετανία και την Ισπανία, κρούσματα εντοπίστηκαν και...

παρακολουθούνται ως ύποπτα σε Δανία, Ιρλανδία, Τσεχία Σουηδία, Γερμανία, Ιταλία, Ιρλανδία αλλά και σε Ελλάδα. Η Ευρωπαία Επίτροπος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει λόγος να επιβληθούν επίσημοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της γρίπης.

Η χώρα μας βρίσκεται ήδη σε κατάσταση συναγερμού, αν και οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Στο Μεξικό, ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων έφτασε τα 1.995 και οι θάνατοι τους 152, ενώ τα κρούσματα στις ΗΠΑ ανέρχονται πλέον σε 50.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αύξησε χθες το επίπεδο του παγκόσμιου συναγερμού από το 3 στο 4, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική αύξηση του κινδύνου για πανδημία.

Στην Ισπανία επιβεβαιώθηκε και δεύτερο κρούσμα γρίπης των χοίρων. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στην πόλη Βαλένθια και σύντομα θα επιστρέψει στο σπίτι του. Όσο για το πρώτο κρούσμα, έναν 23χρονο άνδρα που είχε επιστρέψει πρόσφατα από το Μεξικό, βρίσκεται ακόμα σε καραντίνα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν εντοπισθεί 25 ακόμη ύποπτα περιστατικά στην Ισπανία.

Στη Γερμανία, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι έχουν εντοπιστεί τρεις ύποπτες περιπτώσεις γρίπης των χοίρων, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται ακόμα στη βαθμίδα 3 του επιπέδου επιφυλακής.

Επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης των χοίρων έχουν καταγραφεί επίσης, εκτός από το Μεξικό, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Νέα Ζηλανδία, στη Ν.Κορέα, στο Ισραήλ και στη Βρετανία.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: